خبرگزاری مهر: نبی الله خون میرزایی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری خود با خبرنگاران، از قتل دو صیاد ایرانی به دست نیروهای مصلح اماراتی خبر داد و اظهار داشت: طی روزهای گذشته ٢ صیاد کشور توسط نیروهای مسلحه اماراتی مورد حمله قرار گرفته و کشته شدهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: از وزارت امور خارجه درخواست میکنیم که هر چه سریعتر به این مسئله رسیدگی کند.
خون میرزایی همچنین از آزادی چند تن از صیادان ایرانی که سالها در اسارت دزدان دریایی سومالیایی قرار داشتند، خبر داد و اظهار امیدواری کرد: با اتخاذ تدابیر مناسب از تکرار این مسائل جلوگیری شود.
صیادان چینی در آبهای جنوبی حضور ندارند
رئیس سازمان شیلات کشور در بخش دیگری از سخنان خود حضور صیادان چینی در آبهای جنوبی کشور را رد کرد و اظهارداشت: هیچ تبع خارجی از ما مجوز صید دریافت نکرده و نخواهد کرد. افراد خارجی حاضر در کشتیهای صیادی کارشناسان فنی، کارگران و کارمندانی هستند که در استخدام افراد حقیقی و شرکتهای حقوقی ایرانی قرار دارند
وی درباره آخرین وضعیت کشت ترال در آبهای جنوبی کشور، اضافه کرد: در مجموع ١٣4 فروند کشتی مجوز کشت ترال میانی و کف را دارند و در حاضر ٦٥ فروند کشتی صید ترال میانی در حال فعالیت هستند. میزان صید به روش ترال ١٦٥ هزار تن بوده که ٨٠ درصد آن صید هدف و ٢٠ درصد آن صید ضمنی بوده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی میزان صید فانوس ماهیان به روش صید ترال میانی را ٣٨ هزار و ٧٠٠ تن اعلام و اضافه کرد: ٣١ هزار تن آن بر اساس صید هدف و ٧ هزار ٧٠٠ تن آن صید ضمنی شامل یال اسبی، شوریده و گونههای دیگر میشود.
صید ماهیان خاویاری همچنان ممنوع است
رئیس سازمان شیلات ایران با اشاره به آخرین قوانین وضع شده درباره محدودیتهای صید ماهیان خاویاری در دریای خزر گفت: از 10 سال قبل شش کشور حاشیه دریای خزر متعهد شدند برای احیای ذخایر خاویاری، صید این نوع ماهی ممنوع شود. اگر هم این نوع ماهیها در تور صیادان گرفتار شوند، یا آزادسازی میشوند یا به بخشهای تحقیقاتی تحویل داده خواهند شد.
خونمیرزایی با بیان اینکه 130 مزرعه فعال ماهیان خاویاری در 21 استان کشور وجود دارد، اضافه کرد: براساس برنامه، در سال جاری قرار بود 40 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری استحصال شود که این رقم محقق شده، اما به دلیل تأثیر بیماری کرونا در وضعیت تقاضای بازار، نتوانستیم آنها را صید و به بازار عرضه کنیم و فقط 2 هزار و 500 تن از این ماهیان به بازار عرضه شده و بقیه در مزارع پرورشی باقی هستند.