حبرگزاری ایسنا: محمد مهاجری با اشاره به میزان پایین مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم، اظهار کرد: درست است که میزان مشارکت در انتخابات مجلس نسبت به ریاست جمهوری کمتر است، اما میزان مشارکت در انتخابات مجلس یازدهم کمتر از انتخابات مجالس گذشته بوده و میزان رای نمایندگان هم از بالای پنجاه درصد در دورههای قبل به بیش از بیست درصد رسیده است.
وی ادامه داد: دورنمای روشنی هم برای افزایش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری 1400وحود ندارد و اگر مشارکت پایین باشد، اصولگرایان پیروز انتخابات میشوند و آنها باید اکنون بین خودشان رقابت کنند تا کسی را معرفی کنند که امکان رای آوری بیشتری داشته باشد.
این تحلیلگر مسایل سیاسی کشور با بیان اینکه من نمیگویم اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نمیکنند، تصریح کرد: از یک سو، چون مشارکت کم خواهد بود، اقبال به اصلاح طلبان هم کم میشود و از سویی اصلاح طلبان بین خود اختلاف جدی دارند مثلاً در موضوع شورای سیاستگذاری هیچ دو نفری وجود ندارد که همدیگر را قبول داشته باشند. فضای اصلاح طلبان متشنج، سردرگم و ناکارآمد است و به یک کاندیدای قدرتمند و رای آور نمیرسند. جریان اصلاحات بی سر شده و کسی در این جریان اوتوریته و هژمونی ندارد و آنها در انتخابات1400موفق نمیشوند.
وی درباره چالشهای دولت بعدی خاطرنشان کرد: تا سال آینده کشور دستخوش تحولات زیادی خواهد شد. انتخابات آمریکا بر مسایل سیاسی ایران تأثیر میگذارد. من معتقدم که نه باید دل به دموکرات بست و نه دل به جمهوری خواه، اما اگر دموکراتها پیروز شوند، شاید تغییراتی در تحریمها ایجاد شود. البته برخی تحلیلگران معتقد هستند که اگر ترامپ دوباره رای بیاورد، شاید سختگیری کمتری نسبت به دور اول ریاست جمهوری خود داشته باشد. مشکلات اقتصادی مثل تورم، اشتغال و تولید و مسایل اجتماعی مثل کاهش مشارکت مردم وعواقب بیماری کرونا میتواند چالشهای دولت بعدی باشد. در مجموع باید اشاره کرد که مشکلات دولت بعدی کمتر از دولت روحانی نخواهد بود.