به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،عبدالله لطفی رابط هیات رئیسه منطقه 18 با ارائه گزارشی در صحن شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه جمعیت این منطقه حدود 499 هزار نفر است که در مساحت 88 کیلومتر مربع سکونت دارند، گفت: 103 هکتار بافت فرسوده در این منطقه وجود دارد و یکی از ابر مشکلات ما در منطقه 18، عدم اتصال منطقه به شبکه حمل و نقل ریلی شهری (مترو) است، به گونهای که مردم در دسترسی به شبکه مترو با مشکلات بیشتری مواجه هستند.
لطفی ادامه داد: بلاتکلیفی زمینهای بایر کشاورزی وخطر تغییرکاربری به صورت غیرمجاز، عدم مقام سازی جدارههای رودخانه کن در مجاورت بافت مسکونی، فرسوده بودن بافت مسکونی در اکثر محلات، بلاتکلیفی پروژه تفرجگاه طرح تاکا وطرح محور نیلوفری، ناامن بودن بوستانها بدلیل حضور افراد بزهکار و... نیز از مهمترین چالشهای این منطقه است.
وی بیان کرد: دپوی غیرمجاز آهن آلات در مشاعات بازار آهن شادآباد، فقر سرانههای فرهنگی و ورزشی، کمبود مراکز فروشگاهی و تفریحی، فرسودگی شدید ناوگان حمل و نقل عمومی، حضور بساط گستران و سد معبر وانت بارها و... از جمله مشکلات این منطقه است.
رابط هیات رئیسه منطقه 18 خاطرنشان کرد: میتوان با احداث درمانگاه با مشارکت شهر سالم بسیاری از مشکلات را حل کرد و همچنین لازم است که کارگاههای صنعتی غیرمجاز که اتفاقا مشمول ماده 100 هستند از منطقه خارج شوند. همچنین تغییر مسیر خط تردد وسایل نقلیه سنگین حمل و نقل گمرگ لازم است.
در ادامه ناهید خدا کرمی رئیس کمیته سلامت شورای اسلامی شهر تهران، پس از استماع گزارش رابط هیأت رئیسه شورایاری منطقه 18، ضمن تشکر از ارائه گزارش دقیق شورایاری و شهرداری منطقه بیان کرد: در مناطقی مثل منطقه 18 که کانون تجاری مثل شادآباد در آن مستقر است، شهرداران مناطق میتوانند از این پتانسیل برای توسعه و پیشرفت این مناطق استفاده کنند، اما گویا این اتفاق نمیافتاد.
خداکرمی گفت: سوال من این است که در غیر این صورت دلیل وجود واحد مشارکتهای مردمی چیست؟ پیشنهاد من این است که شورایاران محترم کارگروه توسعه منطقه در بازار شادآباد را با کسبه و تجار شادآباد که عموما جزء افراد برخوردار محسوب میشوند تشکیل دهید و برای تصمیمسازی و حل مشکلات از مردم و کاسبان محله استفاده کنید.
او تاکید کرد:فضای باز این منطقه استثنایی است و میشود پروژههایی را با تجار منطقه تعریف کنید. پروژههایی مثل مسکنسازی و عمرانی که به سرمایهگذاریهایی نیاز دارد که در آینده برای اهالی هم ارزش افزوده خواده داشت. همچنین برای کسبه محله یا کسب و کارهای سیار، پیشنهاد میکنم که بازارهایی سیار در هفت روز هفته در فضاهای باز منطقه تعریف شود تا هر نقطه هر روز یک گروه از دستفروشهای تخصصی را پوشش دهد. این کار هم باعث ایجاد اشتغال میشود و هم میتوانیم استفاده مفید از فضاهای باز منطقهای داشته باشیم.
هاشمی رئیس شورای شهر تهران نیز در ادامه خاطر نشان کرد: بزرگراه شهید بروجردی قرار بود که از ابتدای شورای پنجم با اولویت بهرهبرداری آن به نتیجه برسد، ولی یک مشکل تملکی باعث شدکه این پروژه پیشرفت آن با اختلال همراه شود.
هاشمی ادامه داد: به نظرم اهتمام جدی توسط شهرداری منطقه در این راستا صورت نگرفته از طرفی در مورد توسعه مترو و مجتمعهای ایستگاهی نیز علیرغم اینکه بیش از 2 هزار میلیارد پروانه صادر شده و توسعه خطوط 3 و 4 بر اساس همین مجتمعها برنامهریزی شده بود، ولی اقدام مؤثری صورت نگرفته است.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکهاز مدیران شهرداری منطقه 18 گلایهمندم، گفت: چرا که تا به حال این همه زمینی که میتوانسته تغییر کاربری دهد و مجتمع ایستگاهی ایجاد شود محقق نشده است و باید موانع برطرف شود و اقدامات لازم صورت گیرد. درباره اجرای طرح نیلوفری هم مدتها پیش اعلام کردند که برای این طرح مسابقه برگزار کردهایم. بخش عمده طرح نیلوفری در منطقه 18 قرار دارد و مشابه پروژه پاتوق شهر امیرکبیر میتوان در این منطقه طرح اجرا کرد.
بیشتر بخوانید
تکلیف طرح محور نیلوفری مشخص نیست
زیبایی معماری معیار اقدام در طرحهای شهری نیست/ راهیابی 5 اثر به مسابقه طرح نیلوفری