یاسر مهدویان روانشناس و مشاور ازدواج در گفتوگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حدود صداقت در ازدواج، اظهار کرد: وقتی پیوند ازدواج شکل میگیرد، در واقع طرفین متعهد میشوند که زندگی و آینده خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و این زیباترین حسی است که یک انسان میتواند در زندگی تجربه کند.
وی با اشاره به اینکه ازدواج سالم نیاز به رعایت قوانینی دارد که بتواند ماندگار و پر از عشق و محبت باشد، افزود: یکی از مواردی که در ازدواج باید رعایت شود، اصل صداقت است. صداقت و یکرنگی میتواند حس اعتماد به وجود آورد و قطعا حس اعتماد و آرامش خاطر از جمله بنیادیترین شرایطی به شمار میآید که یک رابطه زناشویی ماندگار از آن برخوردار است.
مهدویان با بیان اینکه یکی از موقعیتهای حساس زمان آشنایی است که طرفین در حال شناخت یکدیگر هستند تا بتوانند برای ازدواج تصمیم بگیرند، اضافه کرد: کوچکترین عدم صداقتی در این زمان میتواند عوارض فاجعه باری به همراه داشته باشد، مثلا به هیچ عنوان نباید در مورد خانواده، تحصیلات، شغل، میزان درآمد و دارایی، علایق و اهداف و ... آنچه را که وجود ندارد، بیان کرد.
این روانشناس با تأکید بر اینکه بعضیها به اشتباه فکر میکنند اگر موردی را جابجا گفتند در آینده میتوانند آن را اصلاح کنند، گفت: بسیاری از افراد به دلیل اینکه طرف مقابل را خیلی دوست دارند، در یک یا چند مورد مذکور صداقت لازم را ندارند که مبادا طرف مقابل را از دست بدهند، در حالی که نمیدانند نداشتن صداقت، مخصوصا در ابتدای ازدواج و در زمان تصمیم گیری، عواقب بسیار بدی را به همراه دارد. آنها همیشه نگران هستند که مبادا طرف مقابل از همه چیز با خبر شود، برای همین مرتب باید نقش بازی کنند و در قالب شخصی قرار گیرند که خود را آن گونه معرفی کرده است.
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که حتما باید صداقت در آن رعایت شود، ازدواج قبلی است، افزود: بسیاری از زنان و حتی بعضی از مردان در گذشته ازدواجی داشتهاند که به شکست منجر شده است که به هیچ عنوان نباید آن را از طرف مقابل پنهان کرد. متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی افراد با تعویض شناسنامه سعی میکنند این مورد را پنهان کنند، اما این عدم صداقت در این مورد مهم، حتی میتواند در آینده، منجر به جدایی و یا عوارض جبران ناپذیری شود.
صداقت باید با درایت باشد
مهدویان بیان کرد: فرض کنید خانمی قبلا رابطهای داشته که به ازدواج منجر نشده است، نباید این رابطه را از طرف مقابل پنهان کند، چون ممکن است در آینده طرف مقابل به هر دلیلی متوجه شود، بلکه بهتر است به صورت کاملا مختصر آن را بیان کند، اما نکته کلیدی اینجاست که به هیچ عنوان نباید جزئیات روابط قبلی را بیان کرد، گفتن جزئیات ذهنیت بدی در طرف مقابل ایجاد میکند که پذیرش آن بسیار سخت و سنگین است، پس کافی است فقط در حد اطلاع و بسیار مختصر این موضوع بیان شود، لذا باید بدانید که صداقتی که بدون درایت باشد، میتواند به ما آسیب برساند و منظور ما در اینجا دروغ مصلحتی نیست، بلکه صداقتی است که با تفکر و درایت همراه است.
بیشتر بخوانید