گروه سیاست سایت فردا: روزنامه «شرق» در گفتوگویی با محمدرضا باهنر از بیتفاوتی ایجاد شده درباره اینکه چه کسی رئیس جمهور شود، گلایه میکند. باهنر در این گفتگو که حول محور «شهید باهنر» است، گریزی هم به مسائل روز کشور زده و ضمن اینکه تعاملات مجلس و دولت را نشانه وجود بحران نمیداند، میگوید: بعضیها اشتباه میگیرند و فکر میکنند همواره باید رقابت سیاسی برقرار باشد. همیشه گفتهام دولتی که مستقر است و کار میکند در مقابل آن نباید کارشکنی کرد. موفقیت رئیسجمهور مستقر موفقیت نظام و عدم موفقیتش هم عدم موفقیت نظام است.»
باهنر همچنین به ماجرای میرسلیم و قالیباف اشاره کرده و میگوید: «من نقدی جدی به آقای میرسلیم دارم، آقای میرسلیم اگر مستنداتی دارد، باید به دادگاه ارائه بدهد و مصاحبه هم نکند. کسی رفته و رئیس مجلس شده و حرمت دارد. در مقابل قانون همه یکی هستند، اما قبل از اینکه دادگاه و پرونده و سندی باشد، شخصی حرفی را در رسانه بزند، به نظر من کار مدبرانهای نبود. دادگاه هم میداند که چه زمانی میتواند اتهام را افشا کند و چه زمانی نباید افشا کند.»
توصیه «کیهان» به ترامپ این است که «اگر شکست خوردی حکومت نظامی اعلام و سران دموکرات را دستگیر کن!» البته این را به نقل از یک استراتژیست جمهوریخواه میگوید. کیهان نوشته است: «50 روز بیشتر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی نمانده است. بسیاری هشدار دادهاند که این انتخابات ممکن است به جنگ داخلی، آشوب و حتی تجزیه این کشور منتهی شود. هر دو طرف دموکرات و جمهوری خواه نیز نسبت به پیروزی خود اطمینان دارند و تهدید کردهاند در صورتی که شکست بخورند نتیجه را نخواهند پذیرفت. «راجر استون» استراتژیست برجسته جمهوری خواه و مشاور سابق ترامپ نیز به ترامپ توصیه کرده در صورت شکست در انتخابات، باید قدرت کامل را به دست گرفته و چهرههای شناخته شدهای نظیر بیل و هیلاری کلینتون و «مارک زاکربرگ» مالک فیس بوک را به زندان بیندازد.»
«کیهان» همچنین در گزارشی که تیتر یک کرده است به انتقاد از مطلبی که هفتهنامه صدا درباره دیدار رئیس جمهور صربستان و ترامپ نوشته بود، اشاره کرده و نوشته است: «رئیسجمهور صربستان اصلا نمیدانسته که چه توافقی را امضا میکند و از مفاد آن بیخبر بود. جالب اینجاست که مدعیان اصلاحات این حماقت و بیعقلی را نشانه عقلانیت سیاسی نامیده و منتقدان این رفتار را جماعتی بیهنر مینامد!»
این روزنامه اصولگرا در ادامه آورده است: «طیف مدعی اصلاحات که پیش از این خسارت محض برجام و دلار 25 هزارتومانی و پراید 100 میلیونی و افزایش 6 برابری قیمت مسکن را به مردم تحمیل کرد، حالا در پی آن است تا تحقیر و سازش را تئوریزه کند.»
دل «آفتاب یزد» امروز حسابی از روحانی پر بود. این روزنامه در نقدی تند نوشت: «دولت روحانی دیگر رودربایستی را کنار گذاشته و در این یک سال آخر تبدیل به دولتی تمام عیار محافظه کار شده است. اظهارات رئیس جمهور حالا دست کمی از احمدینژاد ندارد و چه بسا یک قدم هم فراتر رفته است. مثلا دیروز روحانی گفت: «مردم میدانند که در شرایط تحریم آب و برقشان قطع نمیشود؛ اینها باعث اعتماد آنها شده است.» بهانه این نقد، اما چیزی نیست غیر از اینکه «در جدیدترین خدمت به محافظه کاران فرمانداری دولت اعتدالگرای حسن روحانی با نامگذاری خیابان به نام بازرگان، اعظم طالقانی و سهیل گوهری مخالفت کرده است!»
«آفتاب یزد» در ادامه گزارش خود به واکنش شورای شهر تهران به این رویکرد دولت اشاره و از قول خلیلآبادی، عضو شورای شهر نوشت: «به نظر بنده نگاه فرمانداری به این ماجرا نگاه سیاسی است نه قانونی». محمد جواد حقشناس دیگر عضو شورای شهر پایتخت نیز گفته است: «ما تعجب میکنیم از دولت و عوامل دولت که روز به روز رفتارهای عجیب و غریب از خودشان نشان میدهند.»
روزنامه «اعتماد» نیز در گزارشی با عنوان «سانسور نام بازرگان» به همین موضوع و نقد دولت پرداخته است. این روزنامه به نقل از امینی، عضو شورای شهر تهران مینویسد: «چنین رویهای صحیح نیست و در مجلس نیز چنین رویهای وجود ندارد و شورای نگهبان صرفا نسبت به مصوبات ماهوی اظهارنظر میکند و ما نیز توقع داریم دولت محترم و نمایندگان آن بیش از شورای نگهبان نسبت به مصوبات پارلمان ملی، حقی برای خود قائل نباشند. نامه اعتراض فرمانداری یکی از دستورجلسات شورای شهر تهران بود که برخی اعضای شورای شهر تهران معتقد بودند، چون فرمانداری از لحاظ قانونی چنین اختیاری ندارد نباید به اعتراض آن پاسخ داده شود. اما برخی اعضا از همین فرصت برای انتقاد به فرمانداری که چهرههایی مانند بازرگان و اعظم طالقانی را نمیشناسد استفاده کردند.»
روزنامه آرمان در شماره امروز وضعیت و مشکلات اقتصادی را بیشتر مورد توجه قرار داده است. از یک سو به ورود مجلس برای ساماندهی به اوضاع و احوال بورس اشاره داد و از سوی دیگر گرانی دلار را زیر ذرهبین گذاشته است. این روزنامه اصلاح طلب از شوکی که بازار ارز نیاز دارد و امیدوار است که تغییر لحن همتی در جلسه با صادرکنندگان در راستای جلب همکاری بیشتر آنان و سرعت گرفتن ورود ارز به کشور و نهایتا ایجاد تغییر مثبتی در وضعیت فعلی باشد.
آرمان در «سخن روز» هم به نقد اقتصاد دولتی پرداخته است و در یادداشتی به قلم محمدرضا خباز آورده است: «برای رشد اقتصادی به سرمایهگذاری احتیاج داریم. درآمد نفت به حداقل رسیده و درآمد مالیات کفاف بخشی از حقوق کارمندان را میدهد. تنها راه آبادانی کشور، استفاده از سرمایهگذاری خارجی است که با دعوت و اطمینانبخشی به ایرانیان مقیم خارج با بیش از 800 میلیارد دلار سرمایهای که میتوانند به کشور بازگردانند هم شدنی است.»
برگزاری مجازی آیین آغاز سال تحصیلی دانشگاهها به صورت مجازی در صورتی که دانشجویان و دانشگاهیان همه حاضر بودند، موجی از انتقاد را روانه حسن روحانی کرد. این اتفاق چند روز قبلتر و وقتی که زنگ مدارس را به صورت مجازی زد هم افتاده بود. به هرحال رئیس جمهور «جان دوست» - روزنامه جهان صنعت چند روز قبل با تیتر «جان دوست» به نقد عدم حضور روحانی در مدارس پرداخته بود - همان طور که مقابل دوربین نشسته بود از ضرورت نقد منصفانه در فضای دانشگاه پرداخت و روزنامه دولتی «ایران» هم بدون اینکه توجهی به انتقادات وارده کند، در یادداشتی به قلم محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران نوشت: یکی از موضوعات مهم این مراسم که جزو دغدغههای دانشجویان بود عدم دسترسی به اینترنت رایگان بود که این مسأله با توجه به حجم برنامههای آموزشی بارمالی سنگینی را به دانشجویان تحمیل میکند، اما خوشبختانه این مسأله مورد توجه رئیس جمهوری قرار گرفت ومقرر شد موضوع مورد بررسی قرار گیرد.»
روزنامه «جوان» درخشش فیلم «خورشید» مجید مجیدی را مورد توجه قرار داده است. آنقدر که بخش عمدهای از صفحه نخست را به آن داده و نوشته است: «درست در روزی که عدهای در ایران برای آینده سینما، ساز حذف پروانه ساخت مینوازند، درخشش «خورشید» مجیدی در ونیز نشان داد که هنر سینما به برهنگی و شلختگی و پول زیاد نیست، اما اگر برای ساخت فیلم «داستان» نداشته باشید، لاجرم برای دیده شدن باید حتی در فیلمهای معرفتی و فلسفی و بیوگرافی دنبال برهنهسازی و هجوگویی و کفرگویی و هرزه نمایی باشی تا دیده شوی.»
جوان همچنین از سخنان مجیدی بعد از دریافت جایزه استقبال کرد و نوشت: «مجید مجیدی در این دوره از جشنواره ونیز با سخنان ضدامریکاییاش نیز خبرساز شده بود. کارگردان فیلم سینمایی «خورشید» پس از اکران این فیلم در جشنواره فیلم ونیز در نشست خبری در پاسخ به سؤالی درباره نسبت معضلات اجتماعی به تصویر کشیده شده در این فیلم با وضعیت سیاسی و اجتماعی امروز ایران، گفت: «آنچه در این فیلم روایت میشود، روایت یک معضل جهانی است و محدود به یک کشور خاص نمیشود، اما میتوان گفت آسیبهایی که برخی کشورهای خاورمیانه به دلیل جنگافروزیها متحمل میشوند، بیشتر است. کشور ما نزدیک 40سال است که تحت تحریمهای امریکا قرار دارد و همین الان که من با شما صحبت میکنم و در وضعیت کرونایی قرار داریم که یک درد مشترک جهانی است، جالب است بدانید یکی از معضلات مهم کشور ما بحث تحریمهای دارویی است. در این شرایط سخت دارو وارد کشور ما نمیشود چراکه تحت تحریمهای امریکا هستیم. 40سال است در این شرایط سخت ناشی از تحریمهای غیرانسانی امریکا، مردم ایران زندگی میکنند.»
روزنامه «وطن امروز»، اما در شماره امروز خود یک بار دیگر به موضوع واگذاریهای هفتتپه پرداخته است. این درحالی است که گزارشهای چند روز پیش وطن امروز با واکنشهای مقامات دولت مواجه شد و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور از سیاسی کردن موضوع هفتتپه انتقاد کرد. وطن امروز این بار با تیتر «از محاسبه چه باک است؟» نوشت: «سوال اصلی اینجاست که چرا دولتها پس از سالها متوجه درد کارگران هفتتپه شدهاند و تشکیل جلسه دادهاند؟ در 3 سال گذشته که بارها موضوع تخلفات متعدد درباره نحوه قیمتگذاری و عدم اهلیت مالک هفتتپه مطرح بود، آنها هیچ واکنشی نشان ندادند و سر بزنگاه و به ناگهان برای توجیه اشتباهات خود وارد میدان شدند؟ البته ورود دولت به موضوع هفتتپه هر چند دیرهنگام باز هم ستودنی است. دولت میتواند در این شرایط با خلع ید اسدبیگی و تصمیمی قاطع غائله هفتتپه را تمام کند، در غیر این صورت مسلما «عدم اقدام» بموقع سازمان خصوصیسازی خود میتواند محل ایراد باشد.»