سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**فائزه هاشمی:چادر را حجاب برتر نمی دانم؛ هیچوقت درگیر برادر غیرتی نبودم
«فائزه هاشمی» در مصاحبه با روزنامه شرق در پاسخ به این سوال «دختر هاشمیرفسنجانی بودن، چقدر بر پوشش شما و تربیت فرزندانتان تأثیر داشته است؟ از ابتدا که شروع به فعالیت کردید، اتفاق افتاده است که به نحوه پوششتان ایراد بگیرند و بگویند که چطور لباس بپوشید؟ » گفت: « بله؛ البته این چیزها سلیقهای است. من از زیر چادر شلوار جین یا کتانی سفید میپوشیدم که برخی ایراد میگرفتند. دانشگاه آزاد هم که دانشجو بودم، در آن زمان مانتوها همه بلند و گشاد و تیره بود، سر کلاس چادر را برمیداشتم، مانتوهایم بلند نبود، معمولا رنگ روشن میپوشیدم یا بارانی که کمی چسبان بود. رئیس دانشگاه گفت ما میدانیم حجاب شما مشکلی ندارد، ولی شما که اینطور میپوشید دیگران هم میخواهند همین کار را بکنند. گفتم خیلی هم خوب است که بپوشند. وقتی مشکلی ندارد، چه اشکالی دارد دیگران نیز آن را انجام دهند. مانتوهای دراز و گشاد که در هرکدام چند نفر جای میگیرند، چیست که تن دخترهایمان کردهایم».
وی در ادامه در پاسخ به این سوال «پدر یا مادرتان به شما چیزی نمیگفتند؟ » گفت: «معمولا نه؛ من چادری هستم، اما اینطور نبود که فکر کنم چادر حجاب برتر است و همهجا چادر سر کنم. مثلا در دانشگاه با مانتو و روسری بودم و حتی مقنعه هم سر نمیکردم. فقط زمان اسبسواری مقنعه سر میکنم که راحتتر است. یا در ماشین معمولا چادر از روی سرم میافتد و اصراری به سرکردن آن ندارم، احتمالا گاهی تذکر هم داده بودند، اما بهصورت جدی چیزی یادم نیست».
فائزه هاشمی در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سوال «هیچوقت درگیر برادر غیرتی بودهاید؟ » گفت: « خوشبختانه نه؛ یکبار قبل از انقلاب که بابا زندان بود، محسن چیزی به من گفت، یادم نیست چه بود، مامان با او دعوا کرد که مگر تو قیم فائزه هستی؟ و تمام شد. الان هم گاهی محسن به صحبتهای من اعتراض میکند من هم میگویم این موضوع من است، نه تو. بههرحال تربیت خانوادگی و رفتارهای مامان و بابا نتیجهاش این بوده که چنین اعتراضاتی نبوده است. اگر هم بوده، من زیر بار نرفتهام که این تذکرها ادامه داشته باشد».
دشمن در یک عملیات سنگین رسانه ای بر دو مقوله تمرکز ویژه ای کرده است. یکی «عفت در زنان» است و دیگری «غیرت در مردان» . فائزه هاشمی هم دقیقا هر دوی اینها را مورد هجمه قرار داده است.
فائزه هاشمی پیش از این در مصاحبه با ویژه نامه نوروزی روزنامه اعتماد گفته بود: «امام خمینی گفت حجاب اجباری نمی شود»!
خانم فائزه هاشمی همچنین چندی پیش در اظهارنظری تأمل برانگیز گفته بود: «از رویکرد مصی علینژاد(خبرنگار فراری و فعال ضدایرانی مقیم آمریکا که بر ترویج بی حجابی و بی بندوباری در میان دختران و زنان ایرانی متمرکز است) خوشم می آید...به نظرم مسیح علینژاد با شجاعت ایستاده و کارهای خوبی هم در جهت احقاق حقوق زنان می کند».
فائزه هاشمی تاکنون چندین بار از فرقه ضاله بهاییت تمجید کرده است. وی از مصی علینژاد نیز تقدیر کرده است. با این حساب اصلا عجیب نیست که عفت در زنان و غیرت در مردان را مورد هجمه قرار دهد.
خانم فائزه هاشمی و همقطاران وی بارها ژست حمایت از حقوق زنان به خود گرفتند، اما همین جماعت، پیشنهاد سخیف عقیم کردن زنان کارتن خواب و همچنین حمایت تمام قد از «محمد علی نجفی» - قاتلِ یک زن- را در کارنامه خود ثبت کرده اند.
با کمال تأسف، نگاه اصلاح طلبان به موضوع زنان، نگاهی جنسیت زده و ابزاری است.
**فاضل میبدی:کشور هنوز چوب دوران احمدی نژاد را میخورد
«محمدتقی فاضل میبدی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحیه با روزنامه آرمان گفت: «هنوز کشور چوب دوران احمدی نژاد را می خورد...آقای احمدینژاد اصولگرا بود ایشان چه وضعیتی ایجاد کرد؟ همه مصائب فعلی ما از همان دولت اصولگرا با آن شعارهای خاص ظهور و فرج و... بود. هاله نور میدیدو... نتیجه چه شد؟ ما را گرفتار تحریمهای سازمان ملل کرد و رفت. با ساختار فعلی کاری از اصولگرا برنمیآید، اصلاحطلبان نیز برای فعالیت با مانع روبهرو هستند. در کشور باید منافع ملی اولویت اول مسئولان باشد نه منافع شخصی. وضعیت زمانی اصلاح میشود که ما به همه افراد کشور به یک چشم بنگریم و همه را با هم برابر ببینیم. متاسفانه چنین رویکردی در حد مطلوب وجود ندارد. تا ایران مساله خود را با دنیا حل نکند وضعیت همین خواهد بود و هر کسی رئیسجمهور شود کاری از او ساخته نخواهد بود».
فاضل میبدی در ادامه گفت: «از دیدگاه من دولت روحانی با شرایط فعلی نمیتواند کار زیادی از پیش ببرد و فقط باید استقامت کند، از نظر اقتصادی در وضعیت بدی قرار داریم...شاید تعامل قوا بتواند کمی وضعیت را بهتر کند، درواقع وقتی مجلس و قوهقضائیه و دولت با هم همکاری کنند میتوان امید داشت در یک سال پایانی دولت کاری از پیش برود. وضعیت کمی بهتر شود، وگرنه ادامه رفتارهای گذشته راهی برای بهبود اوضاع باقی نمیگذارد و هر کسی رئیسجمهور شود وضعیت همین خواهد بود...صرفا با شعار انقلابی گری نمی توان مشکلات را حل کرد».
کمتر از یکسال دیگر دوران هشت ساله ریاست جمهوری روحانی به پایان می رسد. همان رئیس جمهوری که یکی از شعارهای اصلی اش در سال 92 و همچنین سال 96، تحول عظیم اقتصادی در 100 روز بود.
آقای روحانی در این 8 سال می توانست 25 بار برنامه تحول اقتصادی 100 روزه را اجرا کند. در این بازه زمانی برجام امضا شد. همان توافقی که قرار بود در دی ماه 94 منجر به لغو یکباره تمامی تحریم ها شود. اما نشد.
در دی ماه 94، باراک اوبامای دموکراتِ مودب و باهوش! رئیس جمهور آمریکا بود. در آن مقطع «جو بایدن» کاندیدای فعلی دموکرات ها در انتخابات، معاون اوباما بود. ظبیعتا در سال 94 هیچ خبری از «دونالد ترامپ» نبود. اما تحریم ها هیچوقت لغو نشد.
نه تنها تحریم ها لغو نشد، بلکه اوباما تحریم سنگین آیسا و قانون محدودیت ویزا را نیز تصویب کرد. وی قانون وضعیت اضطراری علیه ایران را نیز تمدید کرد و 2 میلیارد دلار از اموال مردم ایران را هم بلوکه کرد. کار به جایی رسید که دولتمردان صراحتا اعلام کردند که اوباما به صورت فاحش برجام را نقض کرده است.
آخوندی، وزیر مسکن دولت روحانی صراحتا اعلام کرد که افتخار می کند که حتی یک واحد مسکونی هم برای مردم ایران نساخته است. آیا این تقصیر دولت قبل بود؟ آقای زنگنه صراحتا اعلام کرد که اعتقادی به ساخت پالایشگاه ندارد و ایران باید واردکننده بنزین باشد. وی با حذف کارت سوخت، 150 هزار میلیارد تومان به کشور خسارت زد؛ آیا این تقصیر دولت قبلی بود!؟
دولت روحانی با دلار 4200 تومانی(معروف به دلار جهانگیری) به کشور خسارت سنگینی وارد کرد. «سعید لیلاز» کارشناس اقتصادی حامی دولت چندی پیش گفت: «دلار 4200 تومانی موجب ازدسترفتن 25 تا 30 میلیارد دلار و حدود 70 تا 80 تن طلا شد» آیا این تقصیر دولت قبلی بود!؟
یکی از علت های اصلی خسارت های ایجاد شده در دولت آقای روحانی، فاصله گرفتن دولت از روحیه انقلابی گری بود.
**آقای تاجزاده! این قاتل، سه بچه را یتیم کرده است
«مصطفی تاجزاده» فعال سیاسی اصلاح طلب و از محکومین فتنه 88 در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «جناب آقای رییسی؛ رییس محترم قوه قضاییه؛ با سلام؛ اعلان جزییات پرونده برادران افکاری از سوی وکلا و خانواده متهمان پرسشها و ابهامات زیادی را برانگیخته است. از آنجا که افکار عمومی در گذشته شاهد بروز برخی خطاهای فاحش در مراحل تحقیقات، بازجویی و صدور احکام بوده است، انتظار میرفت پس از هشدار دلسوزان، قوه قضاییه هیات حقوقی بیطرفی را برای تحقیق و بررسی پیرامون فرآیند بازجویی و بازپرسی تعیین کند و نتیجه آن را به اطلاع افکار عمومی برساند و تا قبل از پایان تحقیقات مذکور هیچگونه اقدامی صورت نگیرد».
تاجزاده همصدا با «مریم رجوی» و «ترامپ» و «پمپئو» و شبکه های متعلق به «وهابیت» و «حامیان داعش» به اعدام یک قاتل اعتراض کرده است.
نوید افکاری، پدر یک خانواده را به عمد با ضربات متعدد چاقو به قتل رسانده، وی اذعان کرده که دوستانش به او گفته اند که آنقدر ضربه چاقو به مقتول زدی که وی سلاخی شده است.
نوید افکاری با این اقدام جنایتکارانه، سه بچه را یتیم کرده و خانواده ای را عزادار و داغدار.
ترامپ در اظهارنظری مداخله جویانه مدعی شده است که نباید نوید افکاری اعدام می شد. این در حالی است که وی همین چند روز پیش تاکید کرد که اگر معترضان به نژادپرستی به سوی پلیس تیراندازی کنند، قطعا باید اعدام شوند. ترامپ در هفته های گذشته، چندین بار معترضان به نژادپرستی را تروریست های داخلی در آمریکا نامید.
قوه قضاییه در چند سال اخیر پرونده های مهمی را به سرانجام رسانده است. از حسین فریدون و شبنم نعمت زاده تا مشایی و بقایی و مهدی جهانگیری و محمدرضا خاتمی و داماد وزیر و اکبر طبری. دشمن از این مسئله عصبانی است.
نوید افکاری بهانه است؛ دشمن در پی آن است تا قوه قضاییه را در نزد افکارعمومی تخریب کند. به نظر شما مریم رجوی با آن حجم جنایت، دلواپس مردم ایران شده است!؟ آیا پمپئو که داروی کودکان ایرانی مبتلا به بیماری «ای بی» را تحریم کرده، دلواپس و نگران مردم ایران شده است!؟
تاجزاده و همقطاران وی در نقش سربازان ترامپ و نتانیاهو در میدان حاضر شده و پازل ضدایرانی وی را تکمیل می کنند. برای همین است که سران رژیم صهیونیستی در سال 88 با ذوق زدگی از طیف تندرو اصلاح طلب به عنوان «سرمایه های رژیم اسرائیل در ایران» نام بردند.