شناسه : ۲۱۲۴۴۷۶ - دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۳۷
سیاست زوج و فردی کارگزاران و اختلاف در جریان اصلاح طلب
گروه سیاست سایت فردا: اینطور که معلوم است بگو مگوی اصلاح طلبان درباره کاندیدای واقعی یا اجارهای حالا حالاها ادامه دارد و تا پیش از انتخابات 1400 نیز تکلیفشان معلوم نخواهد شد.
محمدعطریانفر عضو شورای مرکزی کارگزاران که همین دیروز، پریروز با عقب نشینی ازمواضع قبلی خود، گفته بود که لاریجانی را به عنوان یک رقیب خوب در انتخابات شرافتمندانه میبینند و ...؛ امروز سر خانه نخست برگشته و در گفتوگویی با «ایسنا» از احتمال تکرار تجربه 92 میگوید.
او با بیان اینکه اصلاح طلبان دنبال معرفی یک شخصیت از درون جبهه خود به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری هستند، گفت: «اگر نتوانستیم چنین شخصیتی را داشته باشیم، میتوانیم مثل انتخابات سال92 تصمیم گیری کنیم.»
وی تاکید کرد: «باورم این است که اگر اصلاح طلبان خود را از حضور فعال در انتخابات جدا کنند، پایان فعالیت سیاسی خود را اعلام کرده اند.»
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان حمایت از لاریجانی توسط اصلاح طلبان وجود دارد، تصریح کرد: «ما اگر نتوانستیم نیروی ذاتی اصلاح طلب را به عنوان نیروی محوری در انتخابات داشته باشیم، باید حول تدابیر خاتمی تصمیم بگیریم و آن تصمیم میتواند مشابه سال92 باشد. در سال 92 ما دستاورد ارزشمندی داشتیم و از دولت اول روحانی تمام قد حمایت کرده و آن را از دستاوردهای خوب خود قلمداد کردیم. در دولت دوم روحانی گرفتاری ها، تحریمها و ناکارآمدیهایی پیش آمد که بخش بزرگی از آن به دولت ربطی نداشت.»
عطریانفر همچنین خاطرنشان کرد: «این برداشت اشتباه است که حزب کارگزاران به دنبال حمایت از علی لاریجانی است. در شرایط فعلی ما علاقمند هستیم که نیرویی از داخل جبهه اصلاحات معرفی کنیم که زمینه اجتماعی مردمی داشته باشد و به تایید شورای نگهبان برسد.»
عطریانفر درحالی با سیاست یکی به نعل و یکی به میخ تلاش میکند که موضعی برخلاف نظر فعالان سیاسی در سایر احزاب اصلاح طلب نگیرد و درعین حال گزینه تکرار تجربه 92 و حمایت احتمالی از لاریجانی را از روی میز برندارد که اسماعیل گرامی مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی مصرانه از تکرار رویکرد اصلاح طلبان در انتخابات 98 میگوید.
او در گفتوگویی با «برنا» گفت: «اصلاحطلبان در این چندسال درس بزرگی گرفتند و رو به تکامل بودند چنانکه در انتخابات مجلس دهم، از لیست امید درس گرفتند که از نامزدهایی حمایت کنند که هویت اصلاحطلب داشته باشند، لذا این تصمیم در جریان اصلاحطلبی، یک گام رو به جلو محسوب میشود.»
وی با اشاره به نحوه حضور اصلاحطلبان در انتخابات 1400 خاطرنشان کرد: «لذا اصلاحطلبان در انتخابات 1400 هم بر روی نامزد اصلاحطلب به تفاهم خواهند رسید.»
گرامی مقدم پیشتر در گفتوگویی با «نامه نیوز» نیز به مواضع کارگزاران و مشخصا اظهارات عطریانفر درباره تکرار تجربه 92 واکنش نشان داده و گفته بود گرامی مقدم ادامه داد: «بنابراین امکان تکرار استفاده از الگوی سال 92 وجود ندارد، مگر آنکه برخی از احزاب تصمیم بگیرند که خودشان این رویه را در پیش بگیرند و البته در این صورت باید این هزینه را بپذیرند که دیگر نمیتوان آنان را اصلاحطلب دانست. البته شنیدهها نیزحاکی از آن است که برخی از احزاب و یا چهرههای اصلاح طلب مایل هستند که اصلاحطلبی را کنار بگذارند، ایرادی هم به آنان وارد نیست، اما باید توجه داشت که بعد از این کار راهبرد خودشان را دارند و نباید به نام اصلاح طلبی به راهبرد اصلاح طلبان خدشه وارد کنند».
با در نظر داشتن تفاوت نگاه میان سخنگوی اعتماد ملی و عضو شورای مرکزی کارگزاران باید به این نتیجه رسید که دعوای اصلاح طلبان و کارگزاران از این پس، روز به روز بالا میگیرد. حاصل این دعوا نیز احتمالا همان است که گرامی مقدم میگوید یعنی جدایی کارگزاران از اصلاح طلبان.