خبرگزاری مهر: محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره گفتههای اخیر رئیسجمهور پیرامون جنگ اقتصادی، تحریم و ارتباط شرایط اقتصادی فعلی با عدم تصویب FATF اظهار داشت: نکته این است که اگر آقای روحانی جنگ اقتصادی را قبول دارد باید بداند که FATF در این جنگ، نقش اسب تروا را بازی میکند. یعنی پذیرش FATF و پروتکلها و کنوانسیون پالرمو به معنای اجازه ورود به اسب تروا و پذیرش شکست در این جنگ است.
وی عنوان کرد: یا باید آن پیش فرض را باطل کنیم یعنی آقای روحانی بگویند در جنگ اقتصادی نیستیم یا اینکه باید از مطرح کردن بحث FATF خجالت زده و شرمسار باشد. نمیشود کسی به جنگ اقتصادی اعتقاد داشته باشد و بگوید باید FATF را بپذیرم.
این کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: همان اجرای داوطلبانه بخشهایی از FATF ما را به وضعیت امروز رساند. اگر همکاریهای ذیل FATF از سوی دولت اتفاق نیفتاده بود ما اکنون مثل سالهای گذشته میتوانستیم از دهها سرپل و کانال برای مبادلات پولی خود با جهان استفاده کنیم که این سرپلها را بخاطر همکاریهای ذیل FATF دولت با مجموعههای اروپایی سوزاندیم و عملاً عملکرد دولت اینگونه است که اعتقاد به حضور در جبهه جنگ دارد، اما روشهای مختلف را به دشمن برای شکست جبهه خودی ارائه میدهد.
کوشکی بیان کرد: واقعیت اینگونه که آقای روحانی پریشان گویی میکند نیست. او وقتی از جنگ اقتصادی صحبت میکند یا از اینکه لعنتها را به آمریکا بفرستیم، میخواهد عملکرد دولتش را تطهیر کند در حالی که مقصر اصلی وضع موجود دولت آقای روحانی است و نه آمریکاییها هستند نه جنگ اقتصادی.
وی افزود: او وقتی که سال 92 نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد قسم جلاله یاد کرد که میتواند مشکل را حل کند. آن زمان هم در جنگ اقتصادی بودیم، اما ایشان تلقیاش این است که یک سال اخیر درگیر جنگ اقتصادی شدیم. اگر جنگ اقتصادی نداشتیم پس برای چه برجام را پذیرفتیم؟ برای چه کشور، اقتصاد، صنعت و کشاورزی کشور را به قیمت متولد شدن برجام نابود کردیم؟
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: تلقی ایشان این بود که راه عبور از جنگ اقتصادی پذیرش برجام است به همین خاطر ایشان دچار پریشانگویی شده است. میخواهد دولت خود را تبرئه کند و گناه شرایط فعلی را گردن جنگ و کاخ سفید بیاندازد، اما از طرفی هم دنبال پیشبرد پروژه خود است.
کوشکی اضافه کرد: پروژه او و اطرافیانش تسلیم ایران در برابر کدخدا بود. پله اول مذاکرات ژنو، پله بعدی برجام و پله بعدی اجرای داوطلبانه بخشهای قابل توجهی از FATF بود و گام آخر برای قطعی شدن تسلیم در برابر کدخدا این است که میخواهد زندگی مردم را به FATF گره بزند. همانطور که زندگی مردم را به برجام گره زد و برجام زندگی مردم را سیاهتر و تاریکتر کرد.
وی در پایان گفت: جالب است اینجا به صحبتهای آقای ظریف در دفاع از FATF در مجلس دهم اشاره کنیم که گفتند به هیچ عنوان نمیتوانم تضمین دهم که با پذیرش FATF وضع کشور بهتر خواهد شد یا تحریم لغو خواهد شد. خب اگر این گونه است FATF را با چه انگیزهای قبول کنیم؟ مگر اینکه همفکر آقای روحانی باشیم که به دنبال طی کردن پلهها برای تسلیم محض در برابر کدخدا است.