چند نکته کاربردی
این سه راهکار میتواند کمکتان کند:
1٫ بفهمید چرا غذا میخورید و یک فعالیت برای آن جایگزین کنید.
مثلاً :
• اگر بیحوصله هستید یا احساس تنهایی میکنید، به یکی از دوستانتان زنگ بزنید و با او حرف بزنید.
• اگر استرس دارید، یوگا را امتحان کنید. یا به یک موسیقی خوب گوش دهید، حتی میتوانید برقصید تا جاییکه میلتان به خوردن از بین برود.
• اگر خسته هستید، به برنامه خوابتان فکر کنید. خستگی میتواند خیلی شبیه به گرسنگی باشد و اگر بیخوابی شب موجب خستگی روز شده باشد غذا هم هیچ کمکی به برطرف کردن آن نخواهد کرد.
• اگر برای گذران وقت میخورید، کتابهای مدرسه را باز کنید و درستان را بخوانید. مطمئن باشید که بعدش احساس بسیاری بهتری پیدا میکنید.
2٫ احساساتی که گرسنگیتان را تحریک میکند را یادداشت کنید. یکی از بهترین راهها این است که یک دفتر یادداشت برای احساسات و تغذیهتان داشته باشید. هر چیزی که میخورید، مقدار آن و احساس که در آن زمان داشتید را یادداشت کنید و اینکه آیا واقعاً گرسنهتان بوده است یا فقط برای آرامش گرفتن غذا خوردهاید.
با این روش میتوایند رابطه بین پُرخوریها و احساساتتان را پیدا کنید. میتوانید از این اطلاعات برای انتخابهای بهتر (مثلاً یک پیادهروی برای تغییر روحیهتان) استفاده کنید.
3٫ قبل از خوردن کمی تامل کنید. معمولاً بدون اینکه خودمان را بررسی کنیم روزمان را با عجله تمام میکنیم. استرس داریم، مشغلهمان زیاداست و اینقدر گرفتار هستیم که وقت برای فکر کردن درمورد خودمان نداریم. به جای اینکه به محض رسیدن به خانه سراغ خوردن بروید، چند دقیقه مکث کنید تا از یک مرحله از روزتان وارد مرحله دیگر آن شوید. به اتفاقاتی که آن روز افتاده فکر کنید. ببینید این اتفاقات چه احساساتی در شما ایجاد کرده است: شادی؟ قدرشناسی؟ هیجان؟ عصبانیت؟ نگرانی؟ حسادت؟ تنهایی؟