خبرگزاری ایسنا: سردار محمدرضا یزدی فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ صبح سهشنبه در نشستی خبری به ارائه توضیحاتی درباره برنامههای این مجموعه به مناسبت هفته بسیج پرداخت و خدمت رسانی به عموم مردم، بویژه اقشار محروم و نیازمندان، افرادی که در این ایام با مشکلاتی بهداشتی و درمانی مواجه شدند و همچنین افرادی که اعضای خانواده خود را در ایام کرونا از دست داده اند را از برنامههای مجموعه متبوع خود برشمرد.
وی افزود: امید آفرینی در جامعه بهویژه بویژه میان جوانان، تلاش برای افزایش رونق تولید و گسترش اقتصاد مقاومتی و هم افزایی و بسیج امکانات و ظرفیتها برای مقابله تمام عیار در کنار سایر دستگاهها به ویژه ستاد مقابله با کرونای کلانشهر تهران از اهداف محوری اقدامات سپاه تهران است.
وی برپایی 110 میز ارائه خدمات شامل خدمات مشاورهای و درمانی در 110 مسجد، برپایی 40 میز خدمت توسط بسیج اقشار، ارائه خدمات صلواتی و تخفیف ویژه توسط اصناف بسیجی، برگزاری مسابقات و جشنوارههای فرهنگی و ورزشی، افتتاح پروژههای محرومیت زدایی و اجرای پویش سلیمانیها که طی آن هر پایگاه بسیج یک خدمت را در محدوده خود ارائه خواهند کرد را از جمله برنامههای سپاه تهران در هفته بسیج عنوان کرد.
فرمانده سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ خاطر نشان کرد: از ماه رمضان تاکنون 3 مرحله رزمایش کمک مومنانه بطور وسیع اجرا شده است و مرحله چهارم در هفته بسیج در سطح شهر انجام میشود.
وی با اشاره به اقدامات محوری انجام شده در سپاه تهران در حوزه اطلاعات و امنیت تصریح کرد: کشف انبارهای احتکار لاستیک و کشف هشتاد هزار لاستیک احتکار شده و همچنین 202 دستگاه تویوتا هایلوکس، کشف احتکار 1600 عدد عینک محافظ چشمی، کشف انبارهای احتکار2 میلیون و سیصد هزار دستکش پزشکی، کشف منابع معتنابهی الکل بهداشتی، کشف انبارهای احتکار 86 هزار لیتر مواد ضد عفونی کننده و کشف انبارهای احتکار مقادیر زیادی محلولهای ضد عفونی کننده دست، لباس محافظ (گان)، اسپری ضدعفونی کننده و تب سنج و اکسی متر از جمله اقدامات امنیتی و اطلاعاتی سپاه تهران در ایام شیوع بیماری کرونا است.
فرمانده سپاه تهران در ادامه به ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده و برنامههای این نهاد در حوزه سازندگی و محرومیت زدایی پرداخت و گفت: تولید و توزیع 40 میلیون ماسک از ابتدای کرونا، تهیه و توزیع یک میلیون بسته معیشتی و برنامه ریزی تهیه و توزیع یک میلیون بسته معیشتی تا پایان سال جاری به ارزش حدود 500 هزار تومان، توزیع صد هزار بسته نوشت افزار، تحت پوشش قرار دادن 500 هزار نفر از اقشار نیازمند، اجرا و تکمیل 500 پروژه عمرانی در تهران و 500 پروژه عمرانی در سایر استانها که تامین سه منبع 320 هزار لیتری آب در روستاهای غیزانیه از جمله این پروژهها محسوب میشود، اجرای 300 کارگاه توانمند سازی اقتصاد مقاومتی در تهران، ایجاد 700 صندوق کارآفرینی و اشتغال آفرینی با کمک مردم و خیرین، ارائه خدمات فنی و حرفهای به 3 هزار نفر و بهرهمند کردن 300 نفر از خدمات خوداشتغالی، تامین 110 تبلت با کمک خیرین و در اختیار گذاشتن آنها به دانش آموزان نیازمند، تحویل 1700 بسته جهیزیه شامل 15 قلم اساسی و برنامه ریزی برای تامین و توزیع هزار بسته تهیه تا پایان سالاز جمله اقدامات انجام شده در سپاه تهران بزرگ در حوزه سازندگی و محرومیت زدایی است.
سردار یزدی همچنین به فعالیتهای اجتماعی سپاه تهران اشاره و خاطر نشان کرد: در مرکز شهید زیادیان 1500 معتاد را درمان و اخیرا نیز مرکزی برای درمان بانوان معتاد متجاهر را افتتاح کردیم. این مرکز آمادگی پذیرش 150 نفر را دارد. مرکز دیگری را نیز در غرب تهران در دست آماده سازی داریم که با افتتاح آن هیچ زن معتاد متجاهری را که در تهران بی سرپناه باشد، نخواهیم داشت. در این زمینه همچنین پنج مرکز امر به معروف و نهی از منکر در تمام سطوح و موضوعات راه اندازی خواهد شد و هدف آن فقط حجاب نخواهد بود. ما 250 گروه تذکر لسانی در حوزه بهداشت و درمان برای استفاده از ماسک و20 تیم امر به معروف برای مقابله با گران فروشی ایجاد کردهایم.
وی با بیان اینکه امروز 44 پایگاه علمی سپاه تهران در تهران فعالیت میکند، اظهار کرد: هر کدام از این پایگاههای علمی توانایی اجرای پروژههای علمی را دارند که در برخی از این پایگاههای علمی نوآوریهایی صورت گرفته که به ثبت رسیده است. همچنین هشت مرکز رشد و فناوری علمی ایجاد کرده ایم که هفتاد واحد فناوری در آنها مستقر هستند.
فرمانده سپاه تهران گفت: یک کلینیک عارضه یابی و رفع موانع تولید صنایع در مجموعه بسیج کارخانجات ما ایجاد شده است. راه اندازی اتوبوس علمی اتو دانش که شامل آزمایشگاهی است که در مناطق محروم حضور پیدا میکند و میتواند به دانش آموزان این مناطق خدمت رسانی کند. برخی بسیجیان ما محصولات دانش بنیانی را تولید کردند که توان صادرات دارد و این کار آغاز شده است. همچنین به دنبال ایجاد یک پارک علم و فناوری هستیم که کارهای انجام شده است که امیدواریم تا پایان سال این پارک نیز راه اندازی شود.
سردار یزدی در ادامه گفت: در راستای ارائه خدمات به کادر درمان از هفته گذشته با کمک بسیج ادارات ده خدمت مختلف از جمله خدماتی نظیر ثبت احوال، کارت سوخت و ارائه انشعابات آب، برق، کار و تلفن به پزشکان و پرستاران به پزشکان و پرستاران خدمات ارائه میشود.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات سپاه تهران در حوزه تامین امنیت طی دو هفته آتی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال 99 در ارتباط با ایجاد امنیت در سطح شهر همکاریهایی داشته ایم؛ در هفتههای آتی نیز که با دو هفته تعطیلی مواجه هستیم با دوستان نیروی انتظامی همکاریهایی خواهیم داشت.
فر مانده سپاه حضرت محمد رسول الله (ص) تهران بزرگ در پاسخ به پرسش دیگری درباره فعالیتهای این مجموعه در فضای مجازی به ویژه در ایام کرونا اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا در جلسات مختلف گسترش دولت الکترونیک را دنبال کردیم؛ در عین حال لشکر سایبری سپاه تهران متشکل از 144 گردان سایبری در فضای مجازی اقدام به انجام کارهای آموزشی از جمله در حوزه کرونا، مهارت افزایی و بصیرت افزایی و رفع ابهام آفرینیها و دروغگوییهای معاندین در این فضا کرده اند. همواره تلاش میکنیم با حضور در فضای مجازی کاری کنیم تا با کسانی که میخواهند جوانان ما را فریب دهند، مقابله کنیم و با ارائه آموزشهای لازم جوانان را در برابر دروغ آفرینیهای و تردید آفرینیها به نوعی واکسینه کنیم.