در رویداد کامپیوتکس 2017 محصولات جذابی در بخش کامپیوتر معرفی شدند؛ از جنگ پردازندههای AMD و اینتل تا راهحل جدید انویدیا برای تجهیز لپتاپهای باریک به پردازندههای گرافیکی قدرتمند. دقایقی پیش کوالکام و مایکروسافت از شرکای خود برای عرضهی دستگاههای ویندوزی مجهز به پردازندهی اسنپدراگون خبر دادند.
ایسوس، اچپی و لنوو اولین شرکتهایی خواهند بود که از این پلتفرم جدید در محصولات خود بهره خواهند برد. طبق گفتهی کوالکام، ارتباط مداوم به یکی از جنبه و نیازهای مهم کاربران تبدیل شده است. به واسطهی تجهیز به پردازندهی اسنپدراگون 835 با مودم LTE، کاربران میتوانند همواره ارتباطات خود را حفظ کنند.
هنگام انتشار اخبار همکاری مایکروسافت و کوالکام برای عرضهی ویندوز با پردازندههای اسنپدراگون، بسیاری از کاربران گمان کردند هدف نهایی این اتحاد رقابت با کرومبوکها خواهد بود. اما امروز هدف نهایی این شرکتها، فراتر از لپتاپهایی صرفا اقتصادی توصیف شد. طبق بیانیهی مطبوعاتی، کاربران میتوانند منتظر محصولاتی باریک، سبک، بدون فن و با قابلیت شارژدهی برای یک روز باشند.
طی نمایشی از عملکرد ویندوز با پردازندهی اسنپدراگون در کامپیوتکس، شاهد اجرای نرمافزارهای یونیورسال در کنار برخی نمونههای عادی بودیم. با این حال هنوز باید منتظر نمایش رسمی مایکروسافت از قابلیتهای ویندوز با پردازندههای کوالکام باشیم. محصولات متنوعی در ردهی اولترابوکها در بازار وجود دارند که عمر باتری طولانی (تا 16 ساعت) را ارایه میدهند. اما استفاده از پردازندههای کم مصرف و بدون نیاز به فن، قطعا میتواند تا حد قابل توجهی عمر باتری لپتاپها را افزایش دهد.
با این حال هنوز نقاط ابهام زیادی در خصوص توانایی پردازندههای موبایل در اجرای نسخهی اصلی ویندوز وجود دارد. پیش از این نیز شاهد چندین تلاش از سوی مایکروسافت و شرکای تجاری آن برای تحقق این موضوع بودیم که به شکست منجر شده بودند. البته مشکلات پیش روی کوالکام ظاهرا بسیار کمتر خواهند بود. این شرکت در حال همکاری نزدیک با مایکروسافت برای اجرای ویندوز 10 است و قطعا نتیجهی نهایی بسیار بهتر از تجربههایی مانند ویندوز RT خواهد بود.