پایگاه المیادین بررسی کرد:

قواعد بازی پس از ترور محسن فخری‌زاده و چگونگی پاسخ ایران

علامت سوال بزرگی که ذهن محافل متعدد را پس از ترور دانشمند هسته‌ای ایران مشغول کرده آن است که پاسخ ایران چه زمانی، چگونه و علیه چه طرفی خواهد بود.

سرویس جهان مشرق - ترور «محسن فخری زاده» دانشمند هسته‌ای ایران اقدام بسیار خطرناکی بود که به گفته برخی از ناظران هدف از این اقدام به هم ریختن معادلات  و کارت ها قبل از ورود «جو بایدن» رئیس جمهور منتخب دموکرات آمریکا به کاخ سفید است.

 برخی تحلیلگران معتقدند که عاملان این جنایت قصد داشتند توانایی‌های ایران را با حذف یکی از برجسته‌ترین نخبگان علمی آن مورد هدف قرار دهند و صرف نظر از روی کار آمدن هر دولتی در آمریکا این برنامه های ضد ایرانی در دستور کار واشنگتن قرار دارد.

المیادین نوشت: محسن فخری‌زاده اولین دانشمند ایرانی نیست که در جنایت های ترور به شهادت می‌رسدو طی سال‌های گذشته شمار دیگری از دانشمندان هسته‌ای ایران مورد هدف دشمن قرار گرفتند، اما رئیس سازمان پژوهش و نوآوری در وزارت دفاع ایران شخصیت متمایز با سایر دانشمندان دارد.

مطمئنا این دانشمند برجسته ایرانی نقش زیادی در تحقیقات هسته‌ای کشورش داشت و پژوهش‌های وی تنها منحصر به برنامه هسته‌ای ایران نبود . نقش او همچنین در نزدیک شدن ایران به ساخت واکسن کرونا بسیار مورد بحث قرار گرفت؛ واکسنی که به مراحل پیشرفته آزمایش رسیده و طبق گفته محافل ایرانی برای آزمایش های انسانی آماده است. شهید محسن فخری زاده استاد فیزیک هسته‌ای در دانشگاه امام حسین تهران بود و یکی از مهمترین چهره ها در زمینه فعالیت خود به شمار می رفت می‌رود و از اعتبار او برای پیشرفت توانایی های نظامی ایران همواره یاد می‌شود.

«یوسی کوبروسر»  مدیر کل سابق وزارت امور استراتژیک رژیم صهیونیستی در واکنش به ترور محسن فخری زاده اظهار داشت: «فخری زاده سلیمانی برنامه هسته‌ای ایران است و حادثه‌ای از این دست تنها به دست اسرائیل و آمریکا انجام میشود».

اما ایرانی ها در شناسایی جنایتکاران و اعلام معرفی آنها بسیار سریع عمل کردند. در این میان فرمانده ارتش ایران سه طرف را به عنوان عاملانی که در جنایت ترور دانشمند هسته‌ای ایران دست داشته‌اند معرفی کرد که عبارتند از ایالات متحده و رژیم صهیونیستی و سازمان مجاهدین خلق. اهمیت این تشخیص زودهنگام عاملان جنایت ترور شهید محسن فخری زاده در آن است که ایران را متعهد به انتقام کرده است که ابعاد، سطح و اهداف پاسخ و انتقام خود را به زودی تعیین می‌کند.  همانطور که  در اظهارات فرمانده ارتش ایران مشخص بود گزینه‌های انتقام و پاسخ عاملان این جنایت نامحدود و باز است.

 در سال های اخیر ایرانی‌ها به تدریج در مسیر ایجاد قواعد درگیری جدید در منطقه گام برداشته اند، آنها چندین بار این کار را در تنگه هرمز انجام داده و سپس به ونزوئلا رسیدند. همچنین اولین پاسخ ایرانی ها به جنایت ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی»،  با مورد هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی «عین الاسد» در عراق به وضوح مشهود بود.

 این پاسخ ایرانی ها به جنایت آمریکا در ترور سردار بزرگ ایران و محور مقاومت که به شکل مستقیم و علنی انجام شد بسیار قاطع بود؛ اما رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران مورد هدف قرار دادن پایگاه عین الاسد را در چارچوب تنها یک پاسخ اولیه قلمداد و اعلام کرد که پاسخ واقعی در اخراج آمریکایی ها از غرب آسیا است.

این پایگاه لبنانی نوشت: به این ترتیب ایران نام خود را به عنوان اولین کشوری که پس از جنگ جهانی دوم مستقیماً آمریکا را مورد هدف قرار داده و ایالات متحده نتوانست پاسخی به آن بدهد ثبت کرد.  ایران از زمان شهادت سردار سلیمانی به دست تروریست‌های آمریکایی قواعد جدیدی در منطقه ترسیم کرده است: چشم در چشم و پاسخ متقابل.

 چند ساعت پس از انتشار خبر ترور محسن فخری زاده روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از سه مسئول اطلاعاتی آمریکایی نوشت که اسرائیل پشت ترور فخری زاده قرار دارد. این روزنامه همچنین به شکل مبهم به نقشه آمریکا در این جنایت اشاره کرد.

 پس از آن جان برنان، مدیر سابق سیا اعلام کرد که ترور محسن فخری زاده یک عملیات جنایتکارانه و بی پروا بود که می تواند یک انتقام جویی و درگیری مرگبار در منطقه را به دنبال داشته باشد.

 در این میان تحلیل‌گران اتفاق نظر دارند که با توجه به توازن قدرت و توانایی بازدارندگی محور مقاومت در منطقه این اتفاق منجر به یک تقابل گسترده نخواهد شد. اما در این میان سوالی که مطرح می‌شود آن است که درباره نقش کدام آمریکا در جنایت ترور دانشمند ایرانی صحبت می کنیم؟ آمریکای ترامپ یا آمریکای بایدن؟

 جدا از همه این موارد تلاش‌های مداوم ایالات متحده برای تضعیف توانایی‌های ایران صرف نظر از اینکه چه دولتی در آمریکا روی کار بیاید یک موضوع اثبات شده است. همانطور که شواهد نشان می‌دهد محسن فخری زاده فارغ از هرگونه تغییر و تحول سیاسی در آمریکا توسط سازمان آمریکایی و اسرائیلی مورد هدف قرار گرفته است. در همین زمینه رسانه‌های صهیونیستی گزارش دادند که محسن فخری زاده به عنوان پدر علم هسته‌ای ایران سالها در لیست ترور موساد بود.

برخی کارشناسان معتقدند که باید پرونده سیاسی را از پرونده نظامی و امنیتی تفکیک کرد و نمی توان هدف اصلی ترور دانشمند ایرانی را  به هم ریختن کارت ها و پیچیده کردن امور برای جوبایدن دانست.

بر همین اساس طی سال‌های گذشته شاهد نوع دیگری از پروژه های  آمریکایی- صهیونیستی ضد محور مقاومت تحت عنوان جنگ های نیابتی یا به اصطلاح جنگ میان جنگ ها بوده‌ایم.

 در این زمینه جنگ‌های سایبری نیز به نوبه خود متوقف نشده و در اواخر ماه گذشته برق مناطق وسیعی است شهرک های صهیونیستی به مدت بیش از 40 دقیقه قطع شد که صهیونیست‌ها این اقدام را به حملات سایبری نسبت دادند.  پیش از این نیز در جولای گذشته اداره آب رژیم صهیونیستی مورد حمله سایبری قرار گرفت و حمله مشابهی به این اداره در آوریل نیز انجام شده بود.

 اما امروز ناظران نگران ماهیت واکنش ایران به ترور دانشمند هسته ای خود هستند؛ اینکه چگونه، کجا و چه کسی را هدف قرار خواهد داد؟ ایالات متحده، اسرائیل یا سازمان مجاهدین خلق و یا اینکه اصلاً پاسخ ایران سطح و ماهیت دیگری خواهد داشت.

 مقامات ایرانی از همان ابتدا به شاخص های بارز رد پای رژیم صهیونیستی در این جنایت اشاره کردند؛  اما اسرائیلی‌ها مسئولیت این عملیات را رسماً به عهده نگرفتند. بنیامین نتانیاهو آنچه که در رسانه‌های صهیونیستی منتشر شده غیر مستقیم به این جنایات تروریستی اعتراف کرده است؛ ضمن اینکه نتانیاهو پیش از این در سال 2018 از محسن فخری زاده به عنوان یکی از اسامی آرشیو شده برنامه هسته‌ای ایران اشاره و اعلام کرد که این نام را خوب به خاطر بسپارید.  پیش از این نیز رسانه های صهیونیستی گزارش داده بودند که طرح موساد برای ترور فخیم زاده چند سال قبل با شکست مواجه شد.

 کارشناسان در عین حال که معتقدند تهران هرگز به سمت دامی که رژیم صهیونیستی برای آن در نظر گرفته متمایل نخواهد شد تاکید کردند که طبق گفته مقامات ایرانی پاسخ قاطع و ویژه ایرانی ها به این جنایت غیر قابل انکار است.  نتانیاهو و ترامپ هرکدام  طبق محاسبات خود علاقه به تحریک اوضاع دارند؛ از یکسو اسرائیل توانایی انجام هیچ گونه حمله ضد ایران را ندارد و تلاش می کند تا آمریکا را به این کار تحریک کند، از سوی دیگر ترامپ نیز در روزهای پایانی خود در کاخ سفید کاملا محدود شده و کنگره اجازه هیچ گونه تحرک به او نمی دهد.

 همچنین برخی معتقدند که دیدار چند روز گذشته نتانیاهو با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در خاک این کشور در حضور مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در راستای تنش آفرینی در منطقه و تحریک ایران به اقدامی است که  مسیر جو بایدن را برای بازگشت به توافق هسته‌ای مسدود کند.

برخی تحلیلگران نیز درباره یکی از اهداف ترور شهید فخری‌زاده معتقدند درحال حاضر که رژیم صهیونیستی توانایی اجرای هیچ ابتکار عملی را ضد ایران ندارد، نتانیاهو تلاش دارد با اقداماتی از این دست به بایدن و دولت دموکرات آمریکا بگوید که هنوز می‌تواند کارهایی انجام دهد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان