ماهان شبکه ایرانیان

شخصیت علمی بزرگی که به تنهایی یک امت بود

مرحوم «سید مجتبی موسوی لاری» در سال ۱۳۱۴شمسی در شهر لار، در خاندان علم و اجتهاد چشم به جهان گشود. وی فرزند «آیت الله سید علی اصغر آیت اللّهی» و نوه «آیت اللّه العظمی سید عبدالحسین موسوی نجفی لاری» رهبر قیام بزرگ جنوب علیه استعمار انگلستان بود.

شخصیت علمی بزرگی که به تنهایی یک امت بود

ولادت در خاندان علم و اجتهاد:

مرحوم «سید مجتبی موسوی لاری» در سال 1314شمسی در شهر لار، در خاندان علم و اجتهاد چشم به جهان گشود. وی فرزند «آیت الله سید علی اصغر آیت اللّهی» و نوه «آیت اللّه العظمی سید عبدالحسین موسوی نجفی لاری» رهبر قیام بزرگ جنوب علیه استعمار انگلستان بود.

تحصیلات در لار و قم:

سید مجتبی لاری پس از فراگیری تحصیلات ابتدایی و مقدمات علوم اسلامی در لار، در سال 1332 برای ادامه تحصیل و تکمیل علوم اسلامی، راهی قم گشت و از محضر بزرگان و علمای حوزه علمیه قم استفاده ها کرد.

مجله مکتب اسلام، نخستین عرصه قلم زدن:

وی از سال 1341 با نوشتن یک سلسله مقالات اخلاقی، اسلامی با مجله دینی و علمی «درس هایی از مکتب اسلام» قلم زدن را آغاز کرد. مجموعه این مقالات بعدها به صورت کتابی تحت عنوان «مشکلات اخلاقی و روانی» چاپ و منتشر شد، کتابی که تاکنون به 10 زبان ترجمه شده و متن فارسی آن نیز برای چهاردهمین بار تجدید چاپ گردیده است. و در سال 1353 مجموعه آن مقالات با تجدید نظر و اضافات، به صورت کتابی تحت عنوان «رسالت اخلاق در تکامل انسان» انتشار یافت، که شش بار در ایران تجدید چاپ شده است.

آغاز نشر اسلام در جهان:

مرحوم موسوی لاری در سال 1357 به دعوت یکی از سازمان های اسلامی آمریکا سفری به آن دیار کرد و با صاحب نظران در زمینه ضرورت نشر مسائل اعتقادی اسلام به زبان های خارجی، به مشاوره و گفت وگو پرداخت. وی سپس به انگلستان و فرانسه رفت و پس از بازگشت، به نوشتن یک سلسله مقالات درباره ایدئولوژی اسلامی در مجله «سروش» پرداخت. این مجموعه مقالات که اصول عقائد اسلامی را در بر می گرفت، تحت عنوان «مبانی اعتقادات در اسلام» در چند جلد کتاب که شامل توحید، عدل، نبوت، امامت و معاد بود، انتشار یافت.

کتاب ها و رساله های استاد موسوی لاری:

1. بررسی مشکلات اخلاقی و روانی؛

2. اسلام و سیمای تمدن غرب؛

3. رسالت اخلاق در تکامل انسان؛

4. خداشناسی؛

5. مبانی اعتقادات در اسلام در چهار جلد، شامل توحید و عدل، نبوت، امامت و معاد؛

6. نیاز آدمیان به پیامبر و امام؛

7. حقایق پنهان در آیات قرآن.

کتاب های آقای موسوی لاری تاکنون به 28 زبان منتشر شده است، از جمله زبان های انگلیسی، عربی، فارسی، اردو، بنگلا، ژاپنی، چینی، ترکی آذری، ترکی استانبولی، آلمانی، آلبانیایی، پرتغالی، لهستانی، رومانیایی، بوسنیایی، روسی، فرانسوی، اسپانیولی، بلغاری، سواحیلی، هوسا، هندی، مالایو، تایلندی و سینهالی ترجمه شده است. همچنین این مرکز، اقدام به چاپ قرآن کریم با ترجمه انگلیسی، فرانسه، اسپانیولی و روسی کرد که به مقتضایان از کشورهای مختلف اهدا می شود. بسیاری از افرادی که در غرب، به دین اسلام یا مذهب تشیع گرویده اند، تحت تأثیر کتاب ها و تبلیغات ایشان بوده است.

تأسیس مرکز نشر معارف اسلامی در جهان:

این پژوهشگر پرتلاش، در قم دفتری به نام «دفتر گسترش فرهنگ اسلامی در خارج از کشور» تأسیس کرد که بعداً به عنوان «مرکز نشر معارف اسلامی در جهان» تغییر نام یافت. این مرکز به نشر آثار اسلامی به خصوص آثار ترجمه شده ایشان پرداخت، اقدامی با هدف گسترش تعالیم اسلامی و مفاهیم قرآنی در اقصی نقاط دنیا. کتب منتشر شده از سوی این مرکز تبلیغاتی، برای درخواست کنندگان مشتاق و تشنگان حقایق اسلامی اعم از افراد و یا مؤسسه ها و مدرسه ها و گروه ها و جمعیت های اسلامی از سراسر جهان به صورت اهدایی ارسال می شود که ثمرات و نتایج خدمات اسلامی و فرهنگی این مرکز در روشن ساختن اذهان انبوه عظیمی از مردم جهان نسبت به حقایق نورانی اسلامی و جذب افراد بسیاری از غیر مسلمانان به سوی اسلام، ضمن هزاران نامه دریافتی از ملیت های مختلف مردم جهان انعکاس یافته و میلیون ها نفر را تغذیه فکری و معنوی کرده است.

ضمناً لازم به یادآوری است که هزینه همه خدمات فرهنگی و اجتماعی مرحوم لاری پشتوانه دولتی نداشت.

فعالیت اجتماعی و سیاسی:

از جمله فعالیت های این دانشمند سترگ است که در سال 1343 تأسیس دفتر خیریه ای در شهر لارستان برای تبلیغات اسلامی و آشنا ساختن نوجوانان روستایی به مبانی اسلام و کمک به قشر مستمند خدماتی از سوی دفتر آغاز شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان