به گزارش مشرق، زهرا اسماعیلزاده فعال جوان فرهنگی کشور که چند سالی است در مسیر ترویج عفاف و حجاب پا به عرصه فعالیتهای اجتماعی گذاشته، در برنامه این هفته چراغ، اظهار کرد: در رشته نرم افزار کامپیوتر تحصیل کردم اما به کارهای گرافیکی بسیار علاقمند بودم و با توجه به این علاقه با مجموعه فرهنگی رهپویان معروف آشنا شدم و برای همکاری در یک پروژه وارد کار شدم که جریان همکاری از همانجا من را وارد حیطه امر به معروف و نهی از منکر کرد.
وی که مشغول همکاری در مجموعه بود، همکاری با رهپویان معروف را تکمیل بخشی از پازلهای زندگی خود دانست و گفت: با کتاب واجب فراموش شده در موسسه آشنا شدم در واقع ابتدا تصویر ساده جلد آن و محبوبیتش نظرم جلب کرد و بعد مطالعه کردم اما نکته مهم برای من کار گرافیکی بود که بر روی صحبتهای رهبری در موضوع امر به معروف و نهی از منکر انجام میدادم، اینطور برداشت میکردم که سخنان چقدر میتواند جدید باشد در حالیکه مربوط به یکسال قبل از تولد من بود.
اسماعیلزاده خاطر نشان کرد: همکاری با موسسه را ادامه میدادم تا به طور اتفاقی در جریان محتوای کلاسهای آموزشی امر به معروف آنجا قرار گرفتم به این نحو که من خارج از کلاس مشغول کار گرافیکی بودم و استاد نمیدانست که پشت درب بسته کلاس هم یک شاگرد دارد و مطالب مطرح شده در کلاسها دغدغههای مدیریت شهری و محیط زیستی مرا به عنوان یک حق و وظیفه برای من یادآور میشد و کلاسهای استاد خادم تلنگری برای عمل به این واجب فراموش شده برای من بود.
این فعال جوان فرهنگی به پیش داوری در رابطه با امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد و افزود: امر به معروف شیرینی خاصی دارد و من این شیرینی را تجربه کردم در حالیکه عدهای به دنبال اثر آنی هستند و شاید من هم در موقعیتی بودم که میخواستم اثر نسبتا فوری تجربه کردم و این آغاز خوبی بود. در مشهد زندگی میکنم و اولین مواجهه من با یک فروشنده خانم بود که وقتی به دلیل ظاهر نامناسب او نزدیکش شدم بر اساس آنچه در پشت درهای کلاس آموخته بودم یک سوال کاملا بیمقدمه مطرح کردم که شما از چه زمانی اینطور شدی و این سوال من آن خانم را متعجب کرد و خواست با من صحبت کند.
اسماعیلزاده ادامه داد: آن خانم تعریف کرد که مشکلات خانوادگی داشته و قبلا حجاب و پوشش چادر داشته و کتابهای دینی را هم مطالعه میکرده اما راهش تغییر کرده و از این بابت با من صحبت کرد که فکر کرد من از گذشته او مطلع بودم، او به من گفت که حتی نماز را ترک کرده و منتظر معجزهای از طرف خدا بوده و ...، کمی صحبت کردیم و از او خواستم تا با توسل تصمیم بگیرد و نماز را به عنوان نقطه اتصال آغاز کند. بعدها از همانجا گذر کردم و سراغ آن خانم فروشنده را گرفتم و متوجه شدم زمینه کاری خود را عوض کرده و نکته مهمی که به او گفتم این بود که ارزش او بیش از آن است که وسیله فروش بیشتر شود.
وی خاطره گویی را عاملی مهم در بیان تجربیات موفق و مخاطره آمیز در فعالیت امر به معروف و نهی از منکر دانست و ادامه داد: خانمی در محوطه پارک ملت مشهد به دلیل پوشش نامناسب خود از من خواست که کنار من بنشیند تا مورد مزاحمت افراد مزاحم قرار نگیرد و اینطور شد که با هم به گفتوگو نشستیم، او از مشکلات خود گفت و به نظرم رسید که ارتباط موثر یکی از نکات مهم امر به معروف و نهی از منکر است.
اسماعیلزاده در ادامه به برخورد نامناسب مدیر یک فروشگاه در مواجهه با پوشش نامناسب کارکنان فروشگاه به عنوان دلیل مهمی برای جدی شدن فعالیت او در امر به معروف و نهی از منکر یاد کرد و افرود: در اینجا من فقط یک تذکر ساده داده بودم و میدانستم که این امر واجب فراموش شده است و قانون هم حامی من است و اینطور شد که درگیری آن فرد با من با مداخله پلیس به خواست خود او رفع شد.
وی فلسفه امر به معروف و نهی از منکر را نظارتی همگانی خواند و گفت: اگر بخواهیم این واجب را فقط به عفاف و حجاب بسط دهیم به امر به معروف ظلم کردیم و بسته به ضرورت و شرایط جامعه باید همه موارد را و هر منکری را که با آن مواجه بودیم تذکر دهیم.
اسماعیلزاده همچنین بیان کرد: نهایت دغدغهمندی من غصهخوردن در دیدن منکرها بود اما مادر دغدغه مند من و پدرم که حامی دغدغههای مادرم بود در کنار بهره گیری از اساتیدی چون پناهیان، راجیپور، تقوی، حسن عباسی که سخنرانی آنها را دنبال میکردم که می توانستند تاثیرگذار باشند به من کمک کرد و در نهایت پشت دربهای بسته کلاسهای استاد خادم شیوههای امر به معروف را آموختم و خوشحالم که شما در برنامه چراغ در گام دوم انقلاب برای این واجب فراموش شده قدم مهمی برداشتید.
برنامه «چراغ» در فصل دوم با موضوع عفاف و حجاب و با شعار همراهی برای درست تر دیدن، روی آنتن شبکه پنج میرود. این برنامه کاری از گروه شبکه پنج سیماست که به تهیه کنندگی «مصطفی هیودی»، سردبیری «محمد حسن زمان وزیری» با اجرای «المیرا سماواتی» است و برنامه به قلم نعیمه اسلاملو و گروه نویسندگان است که مهمانان این برنامه در فصل جدید کارشناسان حوزه حجاب و عفاف، فعالان فرهنگی، طراحان مد و لباس اسلامی، گروه های مردمی فعال عفاف و حجاب هستند و مجری طرح موسسه فرهنگی هنری کاربردی «خیبر» است.
برنامه «چراغ» چهارشنبه و پنجشنبهها ساعت ساعات 16:15 از شبکه پنج سیما پخش میشود و میتوانید بازپخش آن را در همین شبکه یکشنبه و دوشنبهها ساعت13:30 و بعد از خبر 24 مشاهده کنید. همچنین می توانید این برنامه را بطور کامل از طریق تلوبیون یا صفحه آپارات برنامه به آدرس cheragh_tv5 به تماشا بنشینید.