ماهان شبکه ایرانیان

۴۰۰‌ میلیارد دلار سود

۱۰‌میلیاردری که بعد از کرونا، ثروتشان سر به فلک کشید

«شاید مردم نتوانند درک کنند ثروت این افراد دقیقاً چقدر افزایش یافته است. فقط برای اینکه به شما سرنخی بدهم یک مثال می‌زنم. طی ۱۰‌ماه گذشته کل ثروت این افراد به اندازه میزانی که دولت انگلستان طی مدت مشابه برای مبارزه با بیماری و پیامد‌های اقتصادی آن برای ۶۶‌میلیون نفر خرج کرده، افزایش یافته است.»

10‌میلیاردری که با همه‌گیری کرونا 400‌میلیارد دلار درو کردند
فرادید؛ قرنطینه و بحران‌های مالی که با آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در سراسر جهان رخ داد، تجارت 10‌میلیاردر را رونق بخشید و 400‌ میلیارد دلار به ثروت عظیم آن‌ها که پیش‌ از کرونا هم سر به آسمان کشیده بود، افزود.

 

به گزارش فرادید به نقل از گاردین، بر اساس آمار نشریه فوربز، این 10‌نفر رویهم‌رفته تقریباً 450‌میلیارد دلار طی 9 ماه گذشته به ثروت خود افزوده‌اند. در یک گزارش مرتبط دیگر که پویش آمریکایی عدالت در پرداخت مالیات Americans for Tax Fairness ارائه کرده است، تخمین‌زده‌شده که ثروت جمعی 651 میلیاردر آمریکایی در طول مدت مشابه 1.1 تریلیون دلار افزایش یافته است.

فرانک کلمنته از اعضای این پویش آمریکایی گفته است: «سودی که آن‌ها از همه‌گیری برده‌اند آنقدر عظیم است که می‌توانند به بسته امدادی کووید کمک عظیمی بکنند و هنوز ثروتی که پیش‌از همه‌گیری داشتند را دست‌نخورده نگه دارند. رشد ثروت آن‌ها به قدری عظیم بوده که به تنهایی می‌توانند به هر زن، مرد و کودکی که در این کشور زندگی می‌کند 3000‌دلار پرداخت کنند و همچنان ثروتمندتر از 9 ماه قبل خود باشند.»

جف بزوس، بنیان‌گذار و رئیس اجرایی شرکت آمازون، ثروت خود را از 70‌میلیارد دلار در ماه مارس به 185‌میلیارد دلار افزایش داده، زیرا میلیون‌ها نفر از مردم به دلیل همه‌گیری در خانه‌های خود حبس شده‌اند و برای تأمین غذا و سرگرمی به این شرکت غول تحویل آنلاین کالا مراجعه کرده‌اند.

بقیه اعضای نخبگان ابرثروتمند که در طی بحران کرونا سود مالی کلانی را تجربه کرده‌اند شاملِ ایلان ماسک، بنیان‌گذار شرکت تسلا، برنار آرنو، میلیاردر فرانسوی و مالک بیشتر برند‌های لاکچری؛ بنیان‌گذار فیس‌بوک مارک زاکربرگ و یکی از بنیان‌گذار گوگل، لری پیج است.

آنا آرندار، رئیس پویش نابرابری آکسفام، می‌گوید این حقیقت که ثروتمندترین ثروتمندان در طی همه‌گیری کرونا سود سرشاری کسب کرده‌اند «بی هیچ تردیدی نشان می‌دهد که سیستم اقتصاد جهانی برای تحقق اهداف [مبارزه با نابرابری]مناسب نیست.»

او درباره انفعال دولت‌ها در مبارزه با شکاف روز به افزایش نابرابری می‌گوید: «اینکه اجازه بدهیم یک عده انگشت‌شمار و قلیل ثروت خود را به حد انفجار برسانند درحالیکه صد‌ها میلیون نفر در رنج هستند چیزی به غیر از قصور در انجام وظیفه تعبیر نمی‌شود.»

آرندار می‌گوید: «برای نخستین‌بار در یک دهه گذشته فقر حداکثری در حال افزایش است و صد‌ها میلیون انسان متحمل سختی و مشقت زیاد هستند؛ در بسیاری از موارد آن‌ها زیر بار قرض‌های سنگین رفته‌اند؛ وعده‌های غذایی‌شان را کم کرده‌اند و به اجبار در دامان فقر افتاده‌اند.»
10‌میلیاردری که با همه‌گیری کرونا 400‌میلیارد دلار درو کردند

«دولت‌ها باید از طرفداری به نفع ثروتمندترین‌ها دست بردارند. وضع مالیات بر ثروت هیچ تغییری در ثروت کلان ثروتمندترین آدم‌ها ایجاد نمی‌کند، اما برای آن‌هایی که از همه‌گیری شدیدترین ضربه‌ها را خورده‌اند راه نجات و بازگشت به زندگی است.»

درحالیکه بسیاری از کسب‌وکار‌های کوچک از آغاز همه‌گیری بدترین لطمات و خسارات را خورده‌اند و بدترین بحران اقتصادی از زمان دوران افسردگی بزرگ در دهه 1930 در این مقطع بروز کرده است، سهام شرکت آمازون از ماه مارس 90‌درصد افزایش یافته است.

بزوس که کسب‌وکارش را در سال 1944 در یک گاراژ آغاز کرد، هنوز مالک 11‌درصد از سهام این شرکت، مالک روزنامه واشنگتن پست و همینطور آژانس سفر‌های فضایی بلو اوریجین است. در طول همه‌گیری ثروت بزوس 66‌درصد رشد کرده است.

هفته گذشته، همسر سابق بزوس، مکنزی اسکات، افشا کرد طی 4‌ماه گذشته 4‌میلیارد دلار از ثروت خود را به خیریه بخشیده و از آغاز همه‌گیری تاکنون مجموعاً 6‌میلیارد دلار صرف امور خیریه کرده است.

اسکات بعد از جدایی از بزوس در سال گذشته ثروت خود را 50‌میلیارد دلار افزایش داده و قول داده که بیشتر این ثروت را صرف امور خیریه کند. او گفته که کووید 19 «مانند بولدوزر به جان زندگی آمریکایی‌هایی که همان موقع هم گرفتار بودند افتاد... [اما]ثروت میلیاردر‌ها را افزایش داد.»
10‌میلیاردری که با همه‌گیری کرونا 400‌میلیارد دلار درو کردند

اما افزایش ثروت بنیان‌گذار آمازون در قیاس با ثروت ایلان ماسک، مدیر اجرایی شرکت تسلا، چیزی نیست. ثروت ماسک از 25‌میلیارد دلار در ماه مارس به 153‌میلیارد دلار افزایش پیدا کرد، زیرا سرمایه‌گذاران شرط بستند که همه‌گیری باعث می‌شود دولت‌ها خیلی زود از استفاده از موتور‌های احتراقی به وسائل نقلیه الکترونیکی روی بیاورند. ماسک 49‌ساله صاحب 20‌درصد از سهام شرکت تسلا است و اکنون دومین مرد ثروتمند جهان است. او در ژانویه سال گذشته 35‌امین مرد ثروتمند جهان بود. سهام شرکت تسلا از ماه مارس 7‌برابر شده است.

برنار آرنو، ثروتمندترین مرد اروپا، ثروت خود را از آغاز همه‌گیری 2‌برابر کرده، زیرا تقاضا برای برند‌های لاکچری دوباره بازگشته است. ثروت آرنو از 69‌میلیارد دلار در ماه مارس به 148‌میلیارد دلار افزایش یافته و او را به سومین مرد ثروتمند جهان تبدیل کرده است.

بیل گیتس، یکی از بنیان‌گذاران شرکت مایکروسافت، که به انسانی خیر و چهارمین مرد ثروتمند جهان تبدیل شده است، 120‌میلیارد دلار ثروت دارد. ثروت گیتس از 20‌میلیارد دلار در ماه مارس افزایش ناگهانی داشته است. در همین دوران او میلیارد‌ها دلار برای توسعه واکسن‌های کرونا و پروژه‌های مراقبتی و درمانی مربوط به همه‌گیری کووید 19 کمک کرده است.

لوک هیلدیارد، رئیس اجرایی‌های پی سنتر، اتاق فکری که روی پرداخت‌های کلان تمرکز کرده است، می‌گوید: «شاید مردم نتوانند درک کنند ثروت این افراد دقیقاً چقدر افزایش یافته است. فقط برای اینکه به شما سرنخی بدهم یک مثال می‌زنم. طی 10‌ماه گذشته کل ثروت این افراد به اندازه میزانی که دولت انگلستان طی مدت مشابه برای مبارزه با بیماری و پیامد‌های اقتصادی آن برای 66‌میلیون نفر خرج کرده، افزایش یافته است.»

سایر افرادی که ثروت‌های میلیاردی‌شان طی همه‌گیری افزایش یافته مارک زاکربر است که ثروتش طی این مدت 80 درصد رشد داشت و به 100‌میلیارد دلار رسید، وارن بافت، ثروتش 26‌درصد رشد کرد و به 85‌میلیارد دلار رسید، لری الیسون، یکی از بینان‌گذاران اوراکل، ثروتش 55‌درصد رشد داشت و به 88‌میلیارد دلار رسید. لری پیج، از گوگل، ثروت خود را 50‌درصد افزایش داد و به 76‌میلیارد دلار رساند. سرگئی برین، یکی از بنیان‌گذاران دیگر گوگل، با 50‌درصد رشد سرمایه ثروتش را به 74‌میلیارد دلار رساند و امانکیو اورتگا، بنیان‌گذار ایندی‌تکست، ثروت خود را با 47‌درصد افزایش به 75‌میلیارد دلار افزایش داد.

منبع: The Guardian
ترجمه: سایت فرادید
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان