خبرگزاری تسنیم: یک رسانه غربی از دودستگی که میان مقامات سعودی درباره موضوع عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی رخ داده است، پرده برداشت.
روزنامه لوموند فرانسه در گزارشی با عنوان «عادی سازی با اسرائیل خاندان حاکم بر عربستان را دچار دودستگی کرده»، آورده است: در حالی که «محمد بن سلمان» در راستای نزدیک شدن به اسرائیل حرکت میکند، ملک سلمان بر موضوع فلسطین تاکید دارد.
این رسانه اروپایی در ادامه به حمله «ترکی الفیصل» رئیس پیشین سرویس اطلاعات سعودی در جریان اجلاس منامه به رژیم صهیونیستی و اینکه آنرا ویران کننده منازل معرفی کرده است و اینکه این هجمه چند روز پس از لو رفتن نشست محرمانه محمد بن سلمان با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستیی و«مایک پمپئو » وزیر خارجه آمریکا رخ داده، پرداخته است.
این رسانه فرانسوی می نویسد: حتی اگر رئیس پیشین سرویس اطلاعات سعودی و 75 ساله سعودی بیانگر موضع رسمی ریاض نباشد؛ وابستگی آن به یکی از شاخههای مهم در داخل آل سعود و جایگاه ویژه آن در وزنی قابل اعتنا به آن میدهد و سبب میشود که «گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی شرکت کننده در اجلاس منامه به آن پاسخ بدهد و بابت این موضع گیری ابراز تاسف کند.
لوموند در ادامه به اظهارات بندر بن سلطان 71 ساله و سفیر پیشین عربستان در واشنگتن اشاره کرده است و اینکه وی وزنه مهم دیگری در داخل آل سعود و سفیر سابق در آمریکا بوده است و در اکتبر گذشته طی سخنانی کاملا مغایر با «ترکی الفیصل» و در گفتگو با شبکه العربیه عمل کرده است به شدت به رهبران فلسطینی حمله کرد و از « یاسر عرفات» به عنوان تباه کننده صلح به شکل برنامه ریزی شده، نام برد.
این رسانه اروپایی در ادامه مینویسد: این تناقض درباره موضع به شدت حساس عادی سازی روابط با اسرائیل نشان از دودستگی در خاندان سعودی دارد. این حرفهای «بندر بن سلطان» نزدیک به «محمد بن سلمان» که -در دهه سی عمر خود به سر میبرد و از سال 2015 در عربستان به قدرت وارد شده است- و قرار دادن موضوع تهدید ایران به عنوان اولویت و عدم اهتمام به موضوع فلسطین گواه این است که ریاض آماده به رسمیت شناختن اسرائیل است.
«حسین أیبش» پژوهشگر موسسه واشنگتن به لوموند گفت: شکاف میان نسلها وجود دارد و همچنین معادله بسیار پیچیده است. مواضع «ترکی الفیصل» این موضوع را به ما یادآور میکند که عربستان مانند امارات و بحرین نیست زیرا مسئولیت اسلامی دارد و دغدغههای خاصی دارد.
وی می افزاید: حج بیت الله الحرام سبب میشود که میلیونها حاجی به عربستان بروند و این دومین منبع بزرگ درآمد عربستان پس از نفت است و عادی سازی روابط با اسرائیل وجهه ریاض را در دنیا به شدت خدشهدار میکند و جایگاه آنرا در جهان اسلام در معرض خطر قرار میدهد و این ثروت بزرگ را از دست آنها خارج میکند.
لوموند در پایان بیان کرد: اینکه «بندر» و « ترکی» شاهزدگان سعودی به این شکل دیدگاههای خود را مطرح میکنند، گواه بر این است که موضع عادی سازی روابط با اسرائیل تکلیفش هنوز مشخص نشده است؛ اما پوشش رسانهای گسترده اظهارات «بندر بن سلطان» در مقایسه با «ترکی الفیصل» بیانگر این موضوع است که عادی سازی روابط با اسرائیل دیر یا زود رخ میدهد.