گروه سیاست سایت فردا – انتخابات نزدیک است و هر یک از جریانات و احزاب سیاسی کشور نیز به فکر مشارکت در آن هستند. تکاپو در جریان اصلاحات بسیار است و آقایان اگرچه با چالشهای بسیاری مواجه هستند، بررسی درباره کاندیداها را نیز کلید زدهاند.
استفاده از نامزد حزبی در این دوره از انتخابات گزارهای است که بیش از ادوار گذشته مورد توجه قرار گرفته و شاهدیم که حتی احزاب اصلاحطلب یکی یکی از گزینههای حزبی خود رونمایی میکنند. مثلا حزب «اعتماد ملی» از محمد جواد حقشناس، محمدعلی افشانی و ابراهیم امینی نام میبرد.
الیاس حضرتی، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی درحالی در گفتگو با «اعتماد آنلاین» این خبر را داده که حزب او با چالش مهمی مثل عدم احراز صلاحیت برخی از اعضا مواجه است. گویا کمیته ماده 10 احزاب صلاحیت مهدی کروبی دبیر کل اعتمادملی، اسماعیل گرامیمقدم، سید رحیم ابوالحسنی و حسین کروبی را نکرده است.
با این وجود «اعتماد ملی»ها دست از کار و فعالیتهای انتخاباتی نکشیده و وارد فاز بررسی گزینههای حزبی خود شدهاند. حضرتی در این رابطه میگوید: «اعتمادملی قصد دارد مشارکت فعالی در انتخابات 1400 داشته باشد.»
او درباره مصادیق انتخاباتی و مشارکت در انتخابات نیز گفته است: «حزب از آقایان دکتر ابراهیم امینی، دکتر محمدجواد حقشناس و مهندس محمدعلی افشانی درخواست کرده تا در صورت آمادگی برای ورود به انتخابات، کاندیداتوری خود را ابتدا در درون حزب اعلام کنند تا پس از برگزاری انتخابات درونحزبی و مورد نظر اکثریت شورای مرکزی یک نفر از میان این 3 نفر از سوی حزب اعتماد ملی به عنوان کاندیدای حزبی به افکار عمومی معرفی شود.»
محمدجواد حقشناس
محمدجواد حقشناس عضو شورای شهر تهران و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی است. او استاد دانشگاه است و سابقه فعالیت مطبوعاتی نیز دارد. حقشناس مدیرمسئول روزنامه توقیف شده اعتماد ملی است. همچنین عضو هیئت مدیره انجمن ایرانی روابط بینالملل است.
وی نواده دختری سید مرتضی علمالهدی و شیخ محمدعلی ماحوزی است.
سابقه فرمانداری مغان، معاونت سیاسی استانداری تهران، معاونت سازمان ثبت احوال کشور و ریاست ستاد آزادگان استان تهران را دارد. همچنین در دولت محمد خاتمی مشاور وزیر و مدیر کل سیاسی وزارت کشور و معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودهاست. حقشناش در دوره اصلاحات عضو و دبیر کمسیون ماده 10 احزاب و مدتی مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود.
محمدعلی افشانی
سید محمدعلی افشانی عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و شهردار پیشین تهران است. او در دولت یازدهم استاندار فارس و در دولت دوازدهم نیز قبل از آنکه به واسطه رایزنیهای گسترده اعتماد ملی، شهردار شود، معاون عمرانی وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور بود.
افشانی معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بودهاست. در سابقه افشانی معاونت استانداری استانهای کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم میخورد.
او در سال 1382 و در حمایت از تحصن و استعفاء جمعی از نمایندگان مجلس ششم که شورای نگهبان را نهادی مانع آزادی انتخابات در ایران خوانده بودند، از مقام خود استعفاء کرد. وی همچنین در هشتم خردادماه سال 1384 نشان دولتی «درجه دوم سازندگی» را از سید محمد خاتمی گرفت.
سید ابراهیم امینی
ابراهیم امینی عضو هیئت رئیسه حزب اعتماد ملی، استاد دانشگاه، حقوقدان، وکیل و سیاستمدار و نایب رئیس شورای شهر تهران است.
وی در دوره ششم مجلس نماینده مردم زادگاهش یعنی ممسنی بود. قبل از آن نیز یکبار در انتخابات شرکت کرده و موفق نشده بود که به کرسی سبز پارلمان برسد. در مجلس ششم مدتی نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس بود سپس بهعنوان عضو هیئت رئیسه مجلس انتخاب شد. پس از پایان این دوره نیز در انتخابات مجالس هفتم و هشتم نامزد و هر دو بار رد صلاحیت شد.
وی همچنین با حکم سیدمحمد خاتمی به عنوان عضو هیئت پیگیری و نظارت بر اجرای قانون اساسی انتخاب شده بود.
گفتنی است، او پس از وقایع مربوط به انتخابات سال 88 توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد و مدتی را در زندان گذرانید.
امینی در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران در لیست امید قرار گرفت و توانست با کسب 1265868 رأی به «بهشت» برود. وی در مرداد 96 نیز با کسب رأی تمامی اعضای شورای شهر تهران، به عنوان نایبرئیس شورای شهر انتخاب شد.