ماهان شبکه ایرانیان

استیضاح ترامپ با وحشت شورش

جوان آنلاین: دموکرات‌ها سرانجام روند استیضاح ترامپ را به جریان انداختند تا طی همین سه، چهار روزه کار او را یکسره کنند. با نزدیک شدن به مراسم تحلیف جو بایدن، دست‌کم 15 هزار نیروی امنیتی تفنگ به دست، در واشنگتن دی‌سی مستقر شده‌اند تا تضمین‌کنند که از میان 75 میلیون طرفدار ترامپ، مجدداً عده‌ای به نهاد‌های عمومی امریکا حمله نکنند یا فراتر از آن، کسی از مقام‌های امریکایی را ترور نکنند، به خصوص که اف‌بی‌آی سه شنبه شب یک مظنون سوءقصد به جان پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان را باز‌داشت کرد. این وضع فقط مربوط به واشنگتن دی سی نیست، چون که ظاهراً هر 50 ایالت امریکا در فاصله کوتاه تا تحلیف بایدن، به حال آماده‌باش درآمده‌اند.

مجلس نمایندگان امریکا دیروز با صدور یک قطعنامه از مایک پنس خواست با فعال‌سازی متمم 25 قانون اساسی که شرایط کناره‌گیری یا برکناری رئیس‌جمهور را مشخص کرده، برکناری دونالد ترامپ را از قدرت، به دلیل نقش او در شورش‌های ششم ژانویه کلید بزند. این قطعنامه با 220 رأی نمایندگان که اکثر آن‌ها دموکرات هستند تصویب شده، ولی رأی 205 نماینده مخالف، نشان می‌دهد که همچنان اقلیت قابل توجهی نمی‌خواهند ترامپ از راهی غیر از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش کنار گذاشته شود. در حالی که از امروز، فقط چهار روز به پایان ریاست جمهوری ترامپ مانده، برکناری وی طبق متمم 25 قانون اساسی دست‌کم 25 روز از زمان فعال‌سازی آن از طرف مایک پنس معاون ترامپ وقت می‌برد که به این ترتیب کفاف دوره ریاست جمهوری ترامپ را نخواهد داد، ولی ظاهراً مخالفان ترامپ دنبال این هستند که از این طریق، مطمئن شوند حیات سیاسی ترامپ با حدود 75 میلیون رأی در میان امریکاییان تمام شده است. قطعنامه ماده 2 را «جیمی راسکین» نماینده دموکرات ایالت مریلند ارائه کرده و از «مایک پنس» می‌خواهد هرچه سریعتر از اختیارات و قدرت خود طبق بند 4 متمم 25 برای تشکیل و بسیج کارکنان اصلی ادارات اجرایی در کابینه برای اعلام آنچه که برای یک ملت وحشت‌زده آشکار و واضح است، استفاده کند و آن این است؛ «رئیس‌جمهور قادر به انجام موفقیت‌آمیز وظایف خود نیست.» پیش‌بینی دموکرات‌ها این است که پنس زیر بار قطعنامه کنگره نرود، به خصوص که پنس سه شنبه شب در نامه‌ای به «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان امریکا درخواست فعال‌سازی متمم 25 قانون اساسی برای برکناری ترامپ را رد کرد و نوشت: «من اعتقاد ندارم که چنین اقدامی به نفع ملت ما و قانون اساسی باشد.»‌به همین دلیل، دموکرات‌ها همزمان، طرح استیضاح ترامپ را هم شروع کرده‌اند. دیروز نانسی پلوسی 9 دموکرات را به عنوان مسئولان روند استیضاح معرفی کرد که شامل جمی راسکین، استاد سابق حقوق قانون اساسی به عنوان مدیر اصلی استیضاح و دیگر نمایندگان دموکرات شامل دیانا دیجت (کلرادو)، دیوید سیسیلین (رودآیلند)، خواکین کاسترو (تگزاس)، اریک اسوالول (کالیفرنیا)، تد لیو (کالیفرنیا)، جو نگوس (کلرادو)، مادلین دین (پنسیلوانیا) و دل استیسی پلاسکت (ویرجین آیلند) نیز او را همراهی می‌کنند. نانسی پلوسی که یک بار سابقه استیضاح ناکام ترامپ را هم در پرونده خودش دارد، دیروز گفت: «این وظیفه در چارچوب قانون اساسی و وظایف میهنی بر دوش آنهاست تا پرونده استیضاح و برکناری این رئیس‌جمهور را ارائه دهند. آن‌ها این کار را با عشق فراوان به کشور، عزم راسخ برای محافظت از دموکراسی و وفاداری به سوگندمان به قانون اساسی انجام می‌دهند.» بند استیضاحی که در مجلس نمایندگان به رأی گذاشته شده، تصریح می‌کند، ترامپ با تحریک جمعیت هوادارانش به تلاش برای کارشکنی در کار کنگره که در حال تأیید پیروزی بایدن از طریق آرای آلکترال بود، یک حمله به دولت را به راه انداخت. این روند نیز بعید است طی سه، چهار روز آینده به نتیجه برسد، ولی مخالفان ترامپ از یک طرف دنبال ایجاد وحشت در او و حامیانش برای ایجاد بازدارندگی مقابل حوادث غیرقابل پیش‌بینی در روز تحلیف هستند و از طرف دیگر، تلاش می‌کنند با ادامه این روند حتی بعد از پایان دوره ترامپ، عملاً او را به یک «مرد سیاسی متحرک» تبدیل کنند.

سرعت ریزش سیاسی، کندی ریزش اجتماعی

اقدامات دموکرات‌ها، رقبای جمهوریخواه آن‌ها را در وضعیتی دشوار قرار داده، طوری که بسیاری از حامیان ترامپ در داخل اردوگاه جمهوریخواهان نیز مجبور شده‌اند از گام‌های آن‌ها حمایت کنند. نیویورک‌تایمز نوشته که میچ مک‌کانل، رهبر جمهوریخواهان سنا به اطرافیان خود گفته که اعتقاد دارد «دونالد ترامپ» مرتکب خطا‌هایی شده که قابل استیضاح است. «جان کاتکو» از اعضای ارشد مجمع جمهوریخواهان اولین فرد از این حزب بود که از استیضاح ترامپ حمایت کرد. همچنین «دام کیزینگر» دیگر عضو ارشد جمهوریخواه مجلس نمایندگان نیز در بیانیه‌ای نوشت: «ترامپ از جایگاه خود در قوه مجریه برای حمله به قوه مقننه استفاده کرد؛ بنابراین با ارزیابی لوایح مربوط به استیضاح که به مجلس نمایندگان ارائه شده است، باید بگویم: اگر این اقدام قابل استیضاح نباشد پس چه تخلفی سزاوار استیضاح است؟»

در سطح اجتماعی، اما روند ریزش جایگاه ترامپ به کندی و با کاهش 10 درصدی پایگاه اجتماعی ترامپ پیش می‌رود. نتایج نظرسنجی جدید هیل – هریس‌ایکس نشان می‌دهد، میزان رضایت از ریاست جمهوری دونالد ترامپ بعد از حمله 6 ژانویه طرفداران او به ساختمان کنگره، در میان رأی‌دهندگان جمهوریخواه 10درصد ریزش داشته که هرچند ظرف یک هفته، درصد قابل توجهی است، ولی برای مخالفان او چندان هم رضایتبخش نیست. 44 درصد از رأی‌دهندگان ثبت‌نامی در نظرسنجی هشتم تا یازدهم ژانویه گفتند، عملکرد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور را تأیید می‌کنند که این از 50 درصد نظرسنجی قبلی کمتر است. در مقابل، 56 درصد از شرکت‌کنندگان گفتند که از عملکرد ترامپ در کاخ سفید رضایت ندارند. میانگین نظرسنجی‌های «ریل کلیر پالتیکز» نشان می‌دهد که میزان تأیید ریاست جمهوری ترامپ 6/ 41 درصد شده است.

پایتخت وحشت

همه این‌ها باعث شده که رقبای ترامپ به سمت ایجاد رعب و وحشت فزاینده گام بردارند. واشنگتن‌دی‌سی پایتخت امریکا در فاصله کوتاه باقی مانده تا مراسم تحلیف ترامپ، شاهد اقدامات شدید امنیتی است به طوری که گفته شده حداقل 10 هزار گارد ملی مسلح در شهر مستقر شده‌اند و نرده‌هایی که فردی قادر به بالا رفتن از آن‌ها نیست اطراف ساختمان کنگره و کاخ سفید گذاشته شده و بنا‌های یادبود ملی بسته شده‌اند. یک عکاس خبرگزاری فرانسه گزارش کرده که سربازان گارد ملی امریکا که در خیابان‌های واشنگتن مستقر شده‌اند، در یک تغییر وضعیت عمده از اواخر سه شنبه شروع به حمل سلاح کرده‌اند. گارد ملی مجوز اعزام 15 هزار نیرو به واشنگتن را دارد، اما تا روز شنبه حداقل 10 هزار نیرو مستقر خواهند شد و 5 هزار نیروی باقیمانده در حالت آماده‌باش هستند. دو مقام امریکایی که به شرط ناشناخته ماندن صحبت کرده‌اند، گفته‌اند که نیرو‌های مستقر در واشنگتن دی سی مسلح خواهند بود. یکی از این مقامات گفته است که نیرو‌های گارد ملی در اولویت دفاعی قرار نخواهند گرفت و تنها به ادارات پلیس کمک می‌کنند، اما با توجه به تهدید‌های موجود در منطقه «کاپیتال هیل» (کنگره) این نیرو‌ها ملزم به حمل سلاح به منظور دفاع از خود هستند. نیویورک‌تایمز هم گزارش کرد، مجوز حمل سلاح روز سه شنبه برای سربازان محافظت‌کننده از مجموعه کنگره داده شده است. وضعیت امنیتی در پایتخت امریکا به خصوص از این جهت جدی است که بعد از هشدار روز دو شنبه مقام‌های امنیتی درباره امنیت جانی نمایندگان کنگره، دیروز هم اف‌بی‌آی اعلام کرد که یک مرد اهل ایالت جورجیا را که تهدید کرده بود نانسی پلوسی را به قتل می‌رساند در واشنگتن دی‌سی دستگیر کرده است. هشدار‌های پی‌در‌پی اف‌بی‌آی باعث شده که علاوه بر واشنگتن دی‌سی، همه 50 ایالت امریکا در وضعیت آماد‌ه‌باش قرار بگیرند. نیرو‌های گارد ملی در مینه‌سوتا، ویسکانسین و اوهایو از دیروز به حال آماده‌باش درآمده‌اند و «سی‌بی‌اس» از تگزاس گزارش کرده که کنگره ایالتی چیزی شبیه به اردوگاه نظامی شده و کارگران پنجره‌های طبقه اول کنگره ایالتی ویسکانسین را تخته کوب کرده‌اند. پیام کم‌سابقه‌ای که سه شنبه شب ستاد ارتش امریکا منتشر کرد و شورش‌های 6 ژانویه را «حمله به فرایند اجرای قانون اساسی» خواند نشان می‌دهد که اوضاع واقعاً جدی و بحرانی است.

100 هزار عکس برای شناسایی فتنه‌گران

در روندی موازی با ارعاب حامیان ترامپ، دادستان فدرال دیروز اعلام کرد، تحقیقات کیفری را علیه بیش از 170 تن که در ششم ژانویه به کنگره حمله‌ور شدند، آغاز کرده و قصد دارد تعدادی از اصلی‌ترین مجرمان را بابت ایفای نقش در این خشونت به تهاجم و فتنه‌افکنی متهم کند. مایکل شروین گفته که 70 پرونده کیفری تا به امروز تشکیل شده است، ولی انتظار دارد در نهایت صد‌ها تن متهم شوند، چرا که اف‌بی‌آی در حال بررسی بیش از 100 هزار عکس و ویدئو از ناآرامی اوایل ژانویه است که برخی از آن‌ها به دست مشارکت‌کنندگانی گرفته شده که شیشه‌ها را شکسته و اموال را به سرقت بردند. دادستان واشنگتن دی‌سی در کنفرانس مطبوعاتی خود گفته که حجم و مقیاس این تحقیقات و این پرونده‌ها واقعاً بی‌سابقه است، نه فقط در تاریخ اف‌بی‌آی بلکه احتمالاً در تاریخ وزارت دادگستری. محوطه بیرونی و داخلی کنگره صحنه جرم است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان