سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**ترامپ نتیجه آرا را پذیرفت، ولی موسوی و کروبی همین را هم نفهمیدند
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: «ترامپ در سخنان کوتاهی در فرودگاه برای دولت آینده امریکا آرزوی موفقیت کرد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اما استیضاح ترامپ و تلاشهایش برای تغییر نتیجه انتخابات ریاستجمهوری از جمله از طریق تحریک افکار عمومی برای خشونت و حمله به کنگره، بر تارک دوران چهارساله ریاستجمهوری او باقی خواهد ماند».
روزنامه شرق نیز در یادداشتی نوشت: «بخشی از آن 74 میلیون حامی ترامپ با مشاهده عملکرد او در نپذیرفتن نتیجه آرا و سوءاستفاده از ناآگاهان برای حمله به مرکز قانونگذاری آمریکا، حساب خود را از او جدا کرده و به مخالفان ترامپ پیوستند».
این روزنامه اصلاح طلب در مطلب دیگری نوشت: «ترامپ در سخنرانی خداحافظی خود وعده داد که دوباره بازمیگردد».
ترامپ نهایتا به فاصله کوتاهی پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، نتایج آرا را پذیرفت و برای دولت آینده آمریکا آرزوی موفقیت کرد.
این در حالی است که موسوی و کروبی در سال 88 پیشنهاد بازشماری کل آرا را نپذیرفته و از پیگیری قانونی اعتراض به نتایج آرا سر باز زدند.
موسوی و کروبی از خرداد 88 تا زمستان 89 همچنان مشغول فتنه انگیزی و تحریک مردم به ایجاد آشوب و اغتشاشات بودند. نزدیکان این دو کاندیدای شکست خورده به مقامات ارشد آمریکایی پیغام دادند که برای کمک به جنبش سبز در ایران، تحریم های فوری و فلج کننده علیه ایران تصویب و اعمال شود.
در 9 دی ماه 88، مردم ایران با گرایش های سیاسی مختلف- و از جمله کسانی که در انتخابات به موسوی و کروبی رای داده بودند- به خیابان آمدند و فتنه انگیزی موسوی و کروبی و خاتمی را محکوم کردند. با این حال، سران فتنه با دهن کجی به مردم، همچنان آدرس آشوب و اغتشاش خیابانی می دادند.
در هفته های گذشته، «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا گفت: «دونالد ترامپ گفته ممکن است قبل از این که همه آرا شمرده شوند، اعلام پیروزی کند. این چیزی است که یک دیکتاتور ذلیل انجام میدهد. اگر به دموکراسی اعتقاد دارید، پس بگذارید همه آرا شمرده شوند».
وقتی ترامپ در هفته های گذشته ادعای تقلب را مطرح کرد و پیش از آنکه شمارش آراء به پایان برسد، خود را پیروز انتخابات نامید، در سوی مقابل از باراک اوبامای دموکرات تا هم حزبی های جمهوری خواه ترامپ و از توئیتر و فیسبوک تا بی بی سی فارسی، این اقدام را محکوم و آن را مصداق دیکتاتوری، حمله به دموکراسی، اقدامی مستبدانه و خطرناک نامیدند.
این در حالی است که در سال 88 و در شرایطی که مردم هنوز مشغول رأی دادن بودند و انتخابات به اتمام نرسیده بود، میرحسین موسوی با برگزاری کنفرانس خبری! در اظهارنظری تأمل برانگیز گفت: «برابر اطلاعاتی که ما از ستادهایمان داریم، در سطح کشور، برنده قطعی، برنده قطعی با نسبت آراء بسیار زیاد اینجانب هستم»!
وقتی که میرحسین موسوی این ادعا را در کنفرانس مطبوعاتی خود مطرح کرد، هنوز 2 ساعت به پایان ساعت رای گیری باقی مانده بود و اساسا پس از این دو ساعت (اگر زمان رای گیری تمدید نمی شد) تازه شمارش آراء آغاز شده و طبعا ساعت ها به طول می انجامید.
یک نامزد انتخاباتی در ایران، در شرایطی که هنوز رای گیری به پایان نرسیده و شمارش آراء نیز آغاز نشده بود، اعلام کرد که در انتخابات تقلب شده و خود را برنده قطعی انتخابات نامید! نامزد دیگر منتسب به اصلاح طلبان-کروبی- نیز با تشکیک در انتخابات، خواستار ابطال آن شد.
این اقدام میرحسین و کروبی مصداق دیکتاتوری و استبداد و قانون شکنی و حمله به دموکراسی بود؛ اما در آن مقطع، خاتمی و حجاریان و تاجزاده و ... به تشویق و تمجید از میرحسین و کروبی پرداخته و بر آتش فتنه 88 دمیدند و مردم ایران را ماهها درگیر آشوب و التهاب کرده و خسارت های زیادی به کشور و مردم وارد کردند.
**روزنامه شرق:بازرگان فردی مومن و انقلابی بود!
«محمدحسین بنیاسدی»(داماد مهدی بازرگان) و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی و وزیر مشاور در امور اجرائی در کابینه دولت موقت در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «بازرگان در اندیشه، انقلابی بود و دنبال ارزشهای راستین اخلاقی و تحقق یک جامعه پاک و مبتنی بر عدالت و آزادی؛ هیچگاه ندیدم به این نوع تفکرش خدشهای وارد شود، اما در عمل به حرکت تدریجی، محکم و پیشبینیشدنی و قابل کنترل معتقد بود. این جمله به او نسبت داده شده است که آزادی گرفتنی نیست بلکه یادگرفتنی است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «آقای بازرگان را باید فردی انقلابی در اندیشه شناخت اما در عمل برای رسیدن به آرمانهای فکری و انقلابی مسیری مبتنی بر آگاهی، خرد و حکمت و تدریج را قبول داشت. بازرگان اعتقاد داشت هیچ راهی کوتاهتر از راه مستقیم نیست و این دیدگاه در بلندمدت در سیاست پیروز محسوب خواهد شد».
روزنامه شرق تصریح کرد: «برچسب لیبرالی از سوی بعضی گروههای سیاسی بهویژه حزب توده برای تخریب مهندس بازرگان ساخته و پرداخته شد تا او را طرفدار غرب و مخالف دین معرفی و در راه او کارشکنی و دولت موقت او را ساقط کنند. اگر لیبرالیسم را بیدینی و مخالفت با ورود دولت به حوزه اقتصاد بدانیم، بازرگان لیبرال نبود ولی اگر لیبرال را فردی اهل اندیشه، نرمش، تعامل، اخلاق، قانونمدار و به دور از خشونت کور بدانیم، او یک مسلمان مؤمن، لیبرال و آزاده بود».
یکی از کارویژه های رسانه های اصلاح طلب، تحریف تاریخ و بزک افراد بدسابقه است. براساس مستندات متعدد، دولت موقت با محوریت اعضای گروهک نهضت آزادی در دوران مسئولیت خود دچار قصور و تقصیرهای فراوان شد.
امام خمینی(ره) 19 بهمن 1366 در پاسخ نامه محتشمی وزیر کشور وقت، نهضت آزادی را منافق و سازمان تروریستی منافقین را فرزندان بازرگان معرفی کردند.
ایشان تصریح کردند: «نهضت به اصطلاح آزادی طرفدار جدی وابستگی کشور ایران به آمریکا است... به حسب این پروندههای قطور و نیز ملاقاتهای مکرر اعضای نهضت چه در منازل خودشان و چه در سفارت آمریکا و به حسب آنچه من مشاهده کردم از انحرافات آنها که اگر خدای متعال عنایت نفرموده بود و مدتی در حکومت موقت باقی مانده بودند، ملتهای مظلوم به ویژه ملت عزیز ما اکنون در زیر چنگال آمریکا و مستشاران او دست و پا میزدند و اسلام عزیز چنان سیلی از این ستمکاران میخورد که قرنها سر بلند نمیکرد و به حسب امور بسیار دیگر، نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانونگذاری یا قضایی را ندارند و ضرر آنها به اعتبار آنکه متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بیمورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تأویلهای جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهکهای دیگر حتی منافقین - این فرزندان عزیز مهندس بازرگان - بیشتر و بالاتر است».
** واکنش تند دولت به مجلس، روشی برای توجیه ناکارآمدی است
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «دولت اخیرا به صورت تهاجمی با واکنشها و مسائل مختلف برخورد میکند بهگونهای که برخی از مسئولان ارشد دولتی با واکنشی تند به استقبال بهارستانیها میروند. این نوع رفتار دولتیها ثابت میکند که در صدد توجیه ناکارآمدیهای خود بوده و از سوی دیگر میخواهند نحوه تصمیمگیریهای مجلسیها را زیر سوال ببرند».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اینروزها اقتصاد و معیشت مردم در وضعیت نامناسبی قرار داشته و دیگر تابوتوانی برای مقابله با مشکلات نمانده است، در چنین شرایطی جامعه پذیرای کشمکشهای سیاسی نخواهد بود».
یکی از وظایف اصلی نمایندگان مجلس، نظارت بر عملکرد دولت است. اما متاسفانه دولتمردان نسبت به رفتار نظارتی مجلس، واکنش مناسبی نشان نمی دهند.
سوال از وزیر در صحن مجلس نیز از جمله وظایف نظارتی نمایندگان مردم است. اما هر بار که یک وزیر برای پاسخگویی به مجلس می رود، برخی دولتمردان در کنار رسانه های اصلاح طلب با جنجال و هیاهو، به تخریب مجلس پرداخته و این اقدام نظارتی نمایندگان مردم را مورد هجمه قرار می دهند.
نماینده مجلس باید وکیل مردم باشد و نه «وکیل الدوله»، یکی از نقاط ضعف جدی مجلس دهم این بود که برخی از نمایندگان، رسما وکیل الدوله بودند و در اجرای وظیفه خود در نظارت بر عملکرد دولت، کوتاهی کردند.