نحوه پرداخت عوارض آزاد راه؛ چگونه عوارض آزادراه را پرداخت کنیم؟

نحوه پرداخت عوارض آزادراه؛ چگونه عوارض آزادراه را پرداخت کنیم؟ روش پرکاربردی که در پرداخت عوارض آزادراهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اپلیکیشن‌های موبایلی است. در این روش تنها کافی است اپلیکیشن ارائه‌دهنده این سرویس را روی تلفن هوشمند خود نصب کرده و نسبت به پرداخت بدهی بزرگراهی خودروی خود اقدام کنید.

نحوه پرداخت عوارض آزادراه؛ چگونه عوارض آزادراه را پرداخت کنیم؟
فرادید؛ با الکترونیکی‌شدن اخذ عوارض آزادراهی از 28 اسفندماه 97 در چهار آزادراه تهران-قم، تهران-ساوه، کرج-قزوین و قزوین-زنجان عملیاتی شد. در این مدل، اخذ عوارضی کاملا به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، پلاک‌ها با دوربین‌های مربوطه خوانده می‌شود و کاربر نیازی به توقف ندارد و به هیچ وجه دریافت نقدی هم وجود ندارد.

در این سیستم تشخیص تردد خودرو بر اساس دوربین‌هایی که در نقاط مختلف آزادراه‌ها نصب شده است، انجام می‌شود، تردد‌ها ثبت شده و اطلاعات پلاک به سامانه مرکزی ارسال می‌شود. در این سیستم بهتر است پرداخت‌ها در یک مرحله انجام شود، اگر چندین پلاک دارید و از یک مسیر مشترک عبور می‌کنید، می‌توانید پلاک‌ها را انتخاب کرده و پرداخت را انجام دهید، همچنین در صورتی که مسیر رفت و برگشتی طی می‌کنید، می‌توانید عوارض عبور هر دو مسیر را یکجا پرداخت کنید.

در این سیستم مشخصات خودرو‌های ترددکننده با هر سرعتی که باشد، شناسایی می‌شود، بنابراین خودرو‌ها می‌توانند با حداکثر سرعت مجاز در آزادراه تردد کنند.

‌پرداخت عوارض آزادراهی برای خوروی ترددکننده در آزادراه برعهده مالک خودرو است، همچنین، درصورت عدم پرداخت در مهلت مقرر، پیامک پلیس به مالک خودرو ارسال شده و در نهایت جریمه‌ها و خسارت‌های احتمالی نیز متوجه مالک خودرو خواهد بود، بنابراین، راننده خودرو درصورتی که مالک نباشد مسئولیتی در این موضوع ندارد.

برای مشاهده بدهی و پرداخت عوارض در سامانه پرداخت بدون توقف، ابتدا باید در این سایت (www.nspay.ir) ثبت نام کنید، برای ثبت نام، گام اول وارد کردن شماره موبایل معتبر است، یک کد فعال‌سازی برای شما ارسال می‌شود که آن را باید در صفحه مربوط وارد کنید، سپس اطلاعات مربوط به کد ملی و بانک را باید وارد کنید، در مرحله بعد، می‌توانید پلاک یا پلاک‌های مورد نظر خود را در سامانه وارد کنید، برای هر پلاک یک نام دلخواه می‌توانید تنظیم کنید تا در هنگام استفاده از پلاک‌ها راحت‌تر باشید، در صورت داشتن بدهی معوق، مقابل هر پلاک مقدار بدهی نمایش داده می‌شود.

در مرحله بعد، روش پرداخت را باید انتخاب کنید که به دو روش امکان‌پذیر است البته کاربران در انتخاب روش پرداخت خود، اختیار کامل دارند.  ‌

در روش «پرداخت خود اظهاری به‌واسطه پرداخت آنلاین»، خودرو و مبدا و مقصد سفر‌ها خود را انتخاب می‌کنید، سپس مبلغ قابل پرداخت برای شما نمایش داده می‌شود، برای پرداخت، به درگاه پرداخت اینترنتی منتقل می‌شوید و مشابه خرید‌های اینترنتی که روزانه با آن سرو کار دارید، پرداخت را انجام می‌دهید، پس از بازگشت از درگاه پرداخت، کد پیگیری بانک به شما نمایش داده می‌شود، همچنین شما می‌توانید تراکنش انجام گرفته را در صفحه «تراکنش‌ها» مشاهده کنید.

همچنین در روش «اتصال پلاک خودرو به حساب بانکی در قالب سامانه برداشت مستقیم پیمان» بر مبنای سقف کاملا مشخص و محدود، به سامانه اجازه می‌دهید که مبالغ مربوط به تردد‌ها را از حساب بانکی‌تان برداشت کند.

‌باید توجه داشت که در صورت داشتن بدهی، باید ابتدا تسویه را انجام دهید و امکان خوداظهاری وجود ندارد، همچنین کاربر قبل تردد، حین تردد و حداکثر 24 ساعت بعد از تردد می‌تواند خوداظهاری کند، پس از گذشت 24 ساعت از تردد، در صورتی که خود اظهاری یا پیمان نداشته باشد، در صفحه فهرست پلاک‌ها میزان بدهی خودرو نمایش داده می‌شود و باید آن را در اسرع وقت تسویه کند.
نحوه پرداخت عوارض آزادراه؛ چگونه عوارض آزادراه را پرداخت کنیم؟

پرداخت عوارض آزادراه به صورت الکترونیکی از طریق اپلیکیشن‌های موبایلی

روش پرکاربردی که در پرداخت عوارض آزادراهی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اپلیکیشن‌های موبایلی است. در این روش تنها کافی است اپلیکیشن ارائه‌دهنده این سرویس را روی تلفن هوشمند خود نصب کرده و نسبت به پرداخت بدهی بزرگراهی خودروی خود اقدام کنید.

اپلیکیشن شاپ یک اپلیکیشن فعال در حوزه پرداخت است که توانسته با فراهم‌آوردن امکان پرداخت عوارض بزرگراهی خودرو در اپلیکیشن خود، کار را برای کاربران آسان سازد.

با توجه به اِعمال جریمه در صورت عدم پرداخت عوارض،  شما می‌توانید پس از نصب اپلیکیشن شاپ، روی «عوارض آزادراهی» کلیک کرده و پس از ورود به صفحه استعلام بدهی خود، اطلاعات پلاک خودرو را وارد کرده و بدهی عوارض جاده‌ای خود را مشاهده کنید. پس از آن می‌توانید به صورت مستقیم از درگاه بانکی یا با استفاده از کیف پول شاپ، بدهی خودروی خود را پرداخت کنید.

با اپلیکیشن شاپ نه تنها امنیت تراکنش شما بالا است، بلکه نیازی به زمان زیادی ندارید و خیلی سریع می‌توانید پس از اتمام سفر، عوارض را پرداخت کنید.

امکان پرداخت الکترونیکی عوارض جاده‌ها در دو فاز به شرح زیر اجرایی می‌شود:
 

آزادراه‌های تحت پوشش در مرحله اول:

  • آزادراه تهران – قم
  • آزادراه تهران – ساوه
  • آزادراه کرج – قزوین
  • آزادراه قزوین – زنجان
  • آزادراه بندرعباس – بندر شهید رجایی
  • آزادراه تهران – شمال (قطعه یک)
  • آزادراه همت – کرج

آزادراه‌های تحت پوشش در مرحله دوم (به زودی):

  • آزادراه قزوین – رشت
  • آزادراه تهران – پردیس
  • آزادراه قم – کاشان
  • آزادراه کاشان – اصفهان
  • آزادراه ارومیه – تبریز (قطعه چهار)
  • آزادراه ساوه – سلفچگان
  • آزادراه کنارگذر شمالی مشهد
  • آزادراه باغچه – مشهد
  • آزادراه زنجان – تبریز

 

استفاده از خودپردازها برای پرداخت عوارض بزرگراهی خودرو

یکی از روش‌های پرداخت، مراجعه به خودپردازها است. شما می‌توانید با در دست‌داشتن شناسه قبض و شناسه پرداخت که از طریق پیامک یا وب‌سایت nspay.ir دریافت کرده‌اید، به خودپردازهای بانک‌های ملت، سامان، انصار و شهر مراجعه کرده و عوارض آزادراهی خودروی خود را پرداخت کنید. البته از آنجایی که تمامی بانک‌ها این سرویس را ارائه نمی‌دهند، روش خیلی کاربردی نیست. همچنین باید توجه داشته باشید که در شرایط کنونی بحران کرونا، بهتر است که مراجعه به خودپردازها و مکان‌های عمومی را به حداقل برسانید.

 

استفاده از کد دستوری USSD

با شماره‌گیری کد دستوری #8720* می‌توانید بدهی آزدراهی خودروی خود را استعلام و پرداخت کنید. این روش می‌تواند یکی از ساده‌ترین‌ها باشد، اما امن‌ترین راه نیست و امنیت بسیار پائینی دارد.

 

کارتخوان‌ها و پرداخت عوارض آزادراهی خودرو

روش دیگری که وجود دارد، استفاده از کارتخوان‌های کیوسک‌های اطلاع‌رسانی و پرداخت آنی‌رو، پمپ بنزین‌ها، مجتمع‌های تفریحی و توقف‌گاه‌های بین‌راهی است. در این روش نیز برای این‌که بتوانید بدهی آزادراهی خودروی خود را پرداخت کنید، باید به‌دنبال مکانی بگردید که این سرویس را ارائه می‌دهند که نه تنها زمان‌بر است، بلکه در شرایط بحران کرونا روش پرخطری است.

 

کسر مستقیم بدهی آزادراهی خودرو از حساب بانکی

در صورتی که شما با مراجعه به وب‌سایت nspay.ir، موافقت خود را نسبت به کسر مستقیم از حساب بانکی اعلام کنید، پس از هر بار تردد در بزرگراه‌ها، مبلغ بدهی به صورت خودکار از حساب بانکی شما برداشت می‌شود. هم‌اکنون اگر بخواهید این گزینه را انتخاب کنید، باید وارد سایت مربوطه شوید و به‌دنبال آن بگردید و تنها بانک‌های ملی، ملت، مسکن، سپه، اقتصاد نوین، انصار، شهر، ایران‌زمین، دی، سرمایه، پست بانک و قرض‌الحسنه مهر ایران امکان کسر مستقیم از حساب بانکی را فراهم آورده‌اند.

 

خریداری تگ پیش از تردد در بزرگراه‌ها

در این روش اگر پیش از تردد در آزادراه‌ها، تگ (برچسب الکترونیکی) خریداری کرده و آن را روی خودروی خود چسبانده باشید، عوارض خودرو به صورت خودکار پس از تردد در بزرگراه از مبلغ شارژ شده در تگ کسر خواهد شد. در این روش هم باید زمانی را صرف خریداری تگ پیش از سفر کنید و گاهی ممکن است خریداری برچسب الکترونیک را فراموش کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان