تحریریه پزشک امروز
حوزه اعمال جراحی گوش و حلق و بینی و فک و صورت
اعمال جراحی متعاقب تروما به سر و صورت: سر و صورت در بسیاری از سوانح و حوادث خصوصا تصادفات اتومبیل در معرض خطر و آسیب هستند. در سوانحی که منجر به خردشدگی استخوانهای این ناحیه میشوند، نیاز به جایگزینی استخوان و ترمیم ناحیه وجود دارد.
با توجه به قدرت بازسازیکننده بیوایمپلنتها و جذب جایگزین آنها با سلولها و بافت استخوانی گیرنده، این نوع محصولات جایگاه ویژه در این نوع اعمال جراحی دارند. نیاز به استفاده در بیماران، کمتر به صورت اورژانسی بوده و معمولا میبایست بنا به درخواست جراح طبق مشخصات بیمار تهیه شود.
اعمال جراحی ترمیمی و زیبایی: اعمال جراحی زیبایی سر و صورت حجم عمدهای از اعمال جراحی زیبایی را دربر گرفته که در دو گروه بیماران دارای ناهنجاریهای مادرزادی و یا اکتسابی سر و صورت و یا گروه افراد عادی داوطلب برای تغییر مشخصات ظاهری کاربرد دارند.
بزرگ نمودن و افزایش بعد و زوایای صورت در این اعمال جراحی نیاز به یک پرکننده دارد که پروتزهای مصنوعی، آلوپلاستها و بیوایمپلنتهای استخوانی در این جهت کاربرد دارند. با توجه به مزایای بیوایمپلنتهای استخوانی، این محصولات در جهت برجسته کردن چانه، گونه و زاویه فکی کاربرد مناسب دارند.
تولید ابعاد و اشکال مختلف این محصولات و قابلیت لازم برای تهیه و تولید به سفارش بیمار و جراح جهت امکان رقابت با سایر ایمپلنتهای رایج اهمیت خاصی در این جهت دارد.
تومورهای سر و صورت: با وجود شیوع کم تومورهای سر و صورت، به لحاظ نزدیکی بافت استخوانی به نسوج نرم در بسیاری از موارد بافت استخوان زیرین تحت تهاجم قرار میگیرد و یا اینکه خود استخوان منشا تومور است. با توجه به حساسیت شکل ظاهری و همچنین مجاورت با اعصاب مغزی، ترمیم تومور با بیوایمپلنت استخوانی برای حفظ ساختار قبلی الزامی بوده و از موارد مصرف صد درصد این محصولات است. با توجه به تحرک سر و صورت معمولا آلوپلاستها با آزادسازی ذره، ایجاد واکنش التهابی مزمن کرده و در نتیجه باعث از بین رفتن گرافت میشوند.
پرکرد سینوسهای جمجمه و دیواره کانال خلفی گوش: عفونتهای مزمن سینوسها خصوصا در سینوس پیشانی (فرونتال) در بسیاری از موارد نیاز به عمل جراحی و برداشت سینوسها دارد. پر کردن سینوس با بیوایمپلنت حامل آنتیبیوتیک و یا بدون آنتیبیوتیک برای این بیماران نیاز است.
همچنین برداشت دیواره کانال خلفی گوش در عفونتهای مزمن، کلوستوما و یا بدخیمیهای درگیرکننده گوش میانی و گوش خارجی، نیاز به ترمیم با بیوایمپلنت استخوانی مناسب دارد.
حوزه اعمال جراحی دندانپزشکی
با وجود مصرف کم (1 تا 2 سیسی) برای هر پروسیجر در مصارف دندانپزشکی ولی به لحاظ شیوع بسیار بالای مصارف، کاربرد دندانپزشکی بیوایمپلنتهای استخوانی، سهم بسیار بارزی از مصرف این محصولات را به خود اختصاص میدهند که بنا به گزارش انجمن دندانپزشکان آمریکا سالانه بین 15 تا 20 درصد در سال رشد دارد.
تنها در ایالات متحده هر ساله بالغ بر 200 هزار گرافت استخوانی در حوزه دندانپزشکی مصرف میشود که با توجه به نسبت جمعیت کشورمان برآورد 40000 مصرف سالانه افق پیش رو را مشخص میکند.
Ridge Augmentation: پدیده از دست رفتن برجستگی استخوان فک به صورت مزمن، پیشرونده و غیرقابل برگشت در بیماران دارای دندان مصنوعی ایجاد می شود. متوسط میزان از بین رفتن پل استخوانی در بخش قدامی anterior ridge بین 5 تا 8 میلیمتر در 10 سال است که در استخوان مندیبل 4 برابر سریعتر است.
با توجه به شیوع 8 درصدی ریزش کل دندانها در حال حاضر برآورد میشود حداقل 2 میلیون نفر در کشورمان تمام دندانهای طبیعی خود را از دست داده و از دست دندانهای مصنوعی استفاده کرده که تحلیل پل استخوانی آرواره باعث درد و عدم تحمل دندان مصنوعی شده و از عوارض بسیار ناشی و زودهنگام این بیماران بوده و ظرف 10 تا 20 سال خود را آشکال میسازد...
برای خواندن بخش دوم- بیوایمپلنتها در اعمال جراحی دندان، فک و صورت- اینجا کلیک کنید.