سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در 28 خرداد 1400 همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانههای داخلی و بررسی رسانههای معاند میپردازیم.
********
عصبانیت ضدانقلاب از توصیه پدرانه رهبرانقلاب به سید حسن خمینی
توصیه و مشورت پدرانه رهبر معظم انقلاب در پاسخ به درخواست سید حسن خمینی درباره کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری، عصبانیت رسانه های ضدانقلاب را در پی داشت.
در همین رابطه وبسایت ضدایرانی «بی بی سی فارسی» - رسانه ملکه انگلیس- در گزارشی با عنوان «یاسر خمینی: رهبری کاندیداتوری حسن خمینی برای انتخابات 1400 را صلاح ندانست» نوشت: «یاسر خمینی از نوههای آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، گفته برادرش حسن خمینی، در حال سبک و سنگین کردن درخواستها برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری خرداد امسال بوده که پس از دیدار با آیتالله علی خامنهای از حضور در این انتخابات منصرف شده است چرا که رهبر ایران نامزدی او را «صلاح ندانسته» است».
سایت ضدایرانی دویچه وله فارسی- وابسته به دولت آلمان- نیز در گزارشی نوشت: «انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 روز 28 خرداد برگزار میشود. گمانهزنیهایی درباره کاندیداتوری حسن خمینی، نوه آیتالله خمینی نیز مطرح شده بود. اکنون گفته شده است که (آیت الله) علی خامنهای او را از شرکت در کارزار انتخابات پیشرو منع کرده است».
این وبسایت ضدانقلاب در ادامه نوشت: «یاسر خمینی اعلام کرده است که گروههایی از مردم از حسن خمینی درخواست کرده بودند تا در انتخابات ریاست جمهوری اعلام نامزدی کند...باید یادآور شد که حسن خمینی پیش از این نیز برای عضویت در مجلس خبرگان کاندید شده بود. در آن هنگام (سال 1394) شورای نگهبان نوه خمینی را رد صلاحیت کرد».
همچنین وبسایت ضدایرانی «ایران وایر» - نزدیک به فرقه بهاییت و سازمان جاسوسی اسرائیل- در مطلبی نوشت: «یاسر خمینی گفته است طی ماههای اخیر اقبال بسیاری برای حضور برادرش در انتخابات وجود داشت چرا که او تنها کسی بود که میتوانست با شعار همه با هم، کشور متحد کند. یاسر خمینی صلاح ندانستن (آیت الله) علی خامنهای جهت حضور برادرش در انتخابات را «توصیه» عنوان کرده و تاکید کرد سیدحسن خمینی یقیناً تصمیمی برای کاندیداتوری ندارند».
این وبسایت ضدانقلاب در ادامه نوشت: «سیدحسن خمینی طی روزهای اخیر در اظهار نظری، انتخابات پرشور در کشور را از نان شب برای مردم واجبتر دانسته بود. انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری ایران، 28 خرداد 1400 برگزار میشود. طی ماههای اخیر جبهه اصلاحطلب و میانهرو در ایران به دنبال یک نامزد جدید بودند که از سید حسن خمینی به عنوان یکی از گزینههای اصلی نام برده میشد».
دیگر وبسایت های ضدایرانی از جمله «ایندیپندنت فارسی» - وابسته به آل سعود- و «رادیو فردا» نیز در گزارش های مشابه، این خبر را پوشش دادند.
یکی از فعالین رسانه ای با اشاره به توصیه پدرانه رهبر انقلاب خطاب به سید حسن خمینی نوشت: «فرق است میان "مشورت" با "امر و نهی". دومی الزامی و حتی ابتدا به ساکن است و اولی، مطابق اراده طرف مشورت گیرنده؛ و او مختار است به مشورت عمل کند یا نکند. (هر چند که از نگاه مومنانه، عقل حکم می کند انسان به مشورت و خیر خواهی مولای خود اهتمام داشته باشد)»
این فعال رسانه ای در ادامه نوشت: «رفتار رهبر انقلاب با سید حسن (فرزند حاج سید احمد آقا و نوه امام)، چنان که سید یاسر هم اشاره کرده، رفتار پدر و فرزندی است. رهبر انقلاب همچنان که دلسوزانه و مصلحت اندیشانه، فرزندان خود را از گرفتن منصب و ورود در رقابت ها و کش و قوس های رایج سیاسی بر حذر داشته اند، به یادگار امام نیز همان مشورت و نصیحت را روا داشتند».
رسانه های ضدانقلاب در اقدامی هماهنگ با افراطیون اصلاح طلب در داخل در پی آن بودند تا «سید حسن خمینی» را به ابزاری جهت ملتهب کردن فضای انتخابات و ایجاد دوقطبی های کاذب تبدیل کنند.
اما توصیه حکیمانه رهبر معظم انقلاب که یقینا مصلحت فرد مشورت گیرنده و کشور در آن لحاظ شده است، خشم و عصبانیت ضدانقلاب و افراطیون اصلاح طلب را در پی داشت.
البته انتخاب شخص سید حسن خمینی از سوی طیف مذکور و طمع جریان تندرو اصلاح طلب و رسانه های معاند برای بهره برداری سیاسی از وی نیز قابل تأمل است. متاسفانه آقای سید حسن خمینی در مرزبندی با افراطیون اصلاح طلب و طیف هایی از جمله نهضت آزادی، رویه ای تأمل برانگیز در پیش گرفت و به توصیه دلسوزان در این رابطه توجه نکرد.
روزنامه حامی دولت: قالیباف در محاصره پایداری است
روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «قالیباف در محاصره پایداری» نوشت: «آنها پابهپای قالیباف تا پاستور هم میروند. خود را تا هیئترئیسه مجلس کشاندند، حالا نمیخواهند رئیس را تنها روانه پاستور کنند. یک عضو دیگر هیئترئیسه مجلس هم به فهرست نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری اضافه شد. تا اینجای کار فقط سه نفر از همکاران قالیباف در هیئترئیسه رقیب بالقوه او شدهاند. صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری، بهتازگی گفته بود که صلاح نیست قالیباف وارد رقابتهای ریاستجمهوری شود. احمد امیرآبادیفراهانی دیروز گفته که برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام میکنم».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «در انتخابات مجلس یازدهم هم مشخص شد که جبهه پایداری ابتدا حتی مخالف حضور قالیباف در فهرست اصولگرایان بود؛ تا جایی که قالیباف اعلام کرد برای مخدوشنشدن وحدت از فهرست کنار میرود. بعدا پایداری بحث میثاق را پیش کشید تا به این وسیله قالیباف را که سودای ریاست مجلس در سر داشت، از سودای ریاستجمهوری منع کند؛ اما باز هم موفق نشد».
ظریف، گزینه دوم جریان اصلاحات برای انتخابات
خبرآنلاین در گزارشی نوشت: «زمزمه ها از گوشه و کنار جماران حکایت از آن داشت که در پی اصرار اصلاح طلبان به نوه امام راحل او درحال مجاب شدن برای این حضور بوده است. گرچه در میان همان اصلاح طلبان هم برخی طیف ها بودند که هم شانسی برای تایید صلاحیت شدن سیدحسن خمینی از سوی شورای نگهبان نمی دیدید و هم او را یک گزینه حداکثری و کارآمد برای جایگاه ریاست جمهوری نمی دانستند اما دیگرانی هم بودند که او را چهره ای رأی آور در روزهایی که دست اصلاح طلبان برای معرفی کاندیدا چندان پر نبود می دانستند».
این وبسایت اصلاح طلب در ادامه نوشت: «اما در غیاب سیدحسن خمینی اصلاح طلبان به سمت کدام کاندیدا خواهند رفت؟ ظریف؟ عارف؟ محسن هاشمی؟ مطهری؟ کواکبیان یا ...دست اصلاح طلبان برای معرفی کاندیدا چندان باز نیست این نه به علت نبود کاندیدا در این جریان بلکه بخاطر مشکل شورای نگهبان و رد نشدن کاندیداهای این جریان از فیلترهای نظارت استصوابی است. از همین روست که اصلاحطلبان این روزها با شمع در گوشه و کنار جریان اصلاحات به دنبال کاندیدایی هستند که هم این بدنه را به هیجان رأی دادن بیندازد هم از این فیلترها عبور کند. شاید با رفتن سیدحسن خمینی، محمدجواد ظریف گزینه دوم این جریان باشد هرچند او نیز تاکنون تن به این خواسته نداده است».
گفتنی است خبرگزاری فارس در گزارشی نوشت: «یک منبع مطلع ضمن اشاره به جزئیات قانون جدید انتخابات گفت: باتوجه به نهایی شدن مصوبه قانون انتخابات در جلسه فردای شورای نگهبان، بسیاری از کاندیداهایی که سابقه اجرایی موثری ندارند، نمیتوانند ثبت نام کنند. وی همچنین با اشاره به خبر انصراف حجت الاسلام سیدحسن خمینی هم گفت: ایشان هم به همین دلیل امکان ثبت نام به عنوان کاندیدا را نداشتند».
کوثری: برخیها میترسند که یک فرد توانمند اداره کشور را در دست بگیرد
اسماعیل کوثری نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر حضور نامزدهای نظامی در انتخابات آینده ریاست جمهوری گفت: «ما باید تابع قانون باشیم، اگر خارج از قانون قرار به اظهار نظر باشد شک و شبهه به وجود میآید. افرادی که حضور نامزد نظامی را نفی می کنند یا از توانمندی این افراد نظامی هراس دارند که مبادا بتوانند کشور را با مدیریتی خوب اداره کنند که مدیریت افراد سیاسی قبل را زیر سوال ببرد و یا اینکه نمیخواهند فرد محکمی بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند و بر اساس اصل استقلال در برابر بیگانگان قد علم کند».
کوثری در ادامه گفت: «این افراد با این شایعات به صورت ناآگاهانه و یا آگاهانه در صدد این هستند که افراد محکم بر سر کار نیایند تا مبادا توانمندیهای داخلی را به نمایش بگذارند و از همین رو نیز درصدد جو سازی هستند. بسیاری از افرادی که امروز در معرض نامزدی قرار دارند قبل از اینکه یک چهره نظامی محسوب شوند یک چهره سیاسی بودهاند و در مبارزه با طاغوت و زیاده خواهان تاریخ دستی برآتش داشتهاند».
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به این خبر که به عنوان نامزد نهایی اصولگرایان (شورای ائتلاف و شورای وحدت) برای انتخابات میاندورهای مجلس از حوزه انتخابیه تهران انتخاب شده گفت: من این خبر را تایید می کنم.
علی مطهری: رئیسی به دلیل مردمی بودن در قوه قضاییه بماند
«علی مطهری» نماینده سابق مجلس که چندی پیش اعلام کرده بود که در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می کند، در مصاحبه با خبرگزاری دانشجو گفت: «معتقدم اگر آقای رئیسی همان قوه قضائیه را جلو ببرد خیلی بهتر است چون ایشان یک تحولی در قوه ایجاد کرده هر چند هنوز جای کار در این قوه وجود دارد به اعتقاد من هنوز هم رفتار با منتقدین مناسب نیست و می خواستم این مسئله را در فرصت مناسبی شخصا به گوش آقای رئیسی برسانم...آقای رئیسی به دلیل مردمی بودن بهتر است در قوه قضاییه بماند».
مطهری در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «شهید مطهری همواره یک تزی داشتند که روحانیت نباید در پست های اجرایی دولتی وارد شوند بلکه باید کار خود را انجام دهند و در کنار مردم باشند و در همین مسیر بر عملکرد دولت ها نظارت کنند و در صورتی که خودشان مسئول گوشت و مرغ و ارتزاق مردم باشند به صلاح کشور نیست در طول تاریخ شیعه نیز این رویه همواره وجود داشته و روحانیت همیشه در کنار مردم و در مقابل حکومت ها بوده اند. ایشان (شهید مطهری) معتقد بود حتی در جمهوری اسلامی نیز این رویه باید ادامه یابد».