سرویس سیاست مشرق - سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری در 28 خرداد 1400 همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. در ستون «صندوقچه انتخابات» به بررسی روزانه اخبار و حواشی انتخاباتی و رصد رسانههای داخلی و بررسی رسانههای معاند میپردازیم.
********
سید حسن خمینی، ابزار افراطیون اصلاح طلب برای فرار از کارنامه
هفته نامه صدا- ارگان رسانه ای حزب اتحاد ملت(اعضای حزب منحله مشارکت)- در شماره جدید در صفحه اول با انتشار تصاویر رئیسی و سید حسن خمینی در مطلبی با عنوان «دوئل بی دوئل» نوشت:«با خروج سید حسن خمینی از دایره نامزدهای احتمالی ریاست جمهوری، چشم انداز یک دوقطبی جدی در انتخابات 1400 از بین رفت. آیا میدان برای سید ابراهیم رئیسی خالی خواهد شد یا ورود او هم منتفی می شود؟»
علیرغم منتفی شدن حضور سید حسن خمینی در انتخابات ریاست جمهوری، طیف تندروی اصلاح طلب همچنان اصرار دارد که از وی به عنوان ابزاری انتخاباتی بهره ببرد. البته این رفتار افراطیون اصلاح طلب و طمع این جریان برای سوءاستفاده از خاندان امام ریشه در رفتارهای شخص سید حسن خمینی دارد.
متاسفانه وی هیچگاه با طیف تندروی اصلاح طلب و گروهک هایی از جمله نهضت آزادی، فاصه گذاری نکرد و رویکرد تأمل برانگیز سید حسن خمینی در مقاطع حساسی همچون فتنه 88، بارها رسانه های معاند و جریان تندرو اصلاح طلب را به طمع انداخت.
اصلاح طلبان بجای این شعبده بازی های انتخاباتی باید درباره کارنامه 8 ساله خود پاسخگو باشند. کارنامه ای به شدت ضعیف و غیرقابل دفاع که ارزش پول ملی را کاهش داد و سفره مردم را کوچک کرد.
البته آقای سید حسن خمینی نیز باید به جهت حمایت ویژه از عملکرد دولت روحانی در 8 سال اخیر، به افکارعمومی درباره چرایی وضع موجود پاسخگو باشد؛ چون وی نیز شریک دولت در ایجاد وضعیت فعلی است.
حسین مرعشی: کاندیدای پنهان داریم
«حسین مرعشی» سخنگوی حزب کارگزاران در مصاحبه با روزنامه سازندگی گفت:«با کنار رفتن سید حسن خمینی، دست ما بسته نشد. در حال حاضر بالقوه هشت نامزد داریم اما از کاندیدای پنهان خود فعلا نام نمی بریم».
مرعشی در ادامه گفت:«کسانی را داریم که در دقیقه 90 از آنها رونمایی می کنیم. اگر قرار است اصلاح طلبان در انتخابات شرکت نکنند باید دلایلش را با صراحت و شجاعت بگویند. نمی توان گفت ما در انتخابات شرکت می کنیم اما کاندیدا نمی دهیم.»
10 گزینه شورای وحدت اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری
خبرگزاری تسنیم در مطلبی نوشت:«منوچهر متکی سخنگوی شورای وحدت با ارائه توضیحی در خصوص اسامی 10 نامزد انتخابات ریاست جمهوری که آیتالله موحدی کرمانی رئیس جامعه روحانیت مبارز برای آنها نامه نوشت، اظهار داشت: شب گذشته در برنامه جهانآرا در شبکه افق سیمای جمهوری اسلامی ابتدا نام 9 نفر را بهعنوان کسانی که به آنها نامه نوشته شده است بیان کردم و سپس نام آقای رستم قاسمی نیز بهعنوان نفر دهم اضافه شد اما رسانهها فقط نام 9 نفر را منتشر کردهاند بدین وسیله لازم است اسامی دهگانه با ذکر نام آقای قاسمی تصحیح شود».
بنابر اظهارات متکی، 10 گزینه احتمالی اصولگرایان برای شرکت در انتخابات به این شرح است: سید ابراهیم رئیسی، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، حسین دهقان، علی نیکزاد، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محسن رضایی، رستم قاسمی، عزت الله ضرغامی، سعید محمد.
مردم در روزهای آینده اخبار جدیدی از کاندیداتوری رئیسی میشنوند
پایگاه خبری اعتمادآنلاین در گزارشی نوشت:«نقوی حسینی، نماینده سابق مجلس گفت: نه تنها آقای جلیلی که همه کاندیداهای جبهه اصولگرایان و حتی برخی از اصلاحطلبان منتظر تصمیم آقای رئیسی هستند و در صورت تصمیم ایشان برای کاندیداتوری از او حمایت میکنند».
نقوی حسینی در ادامه گفت:«آقای رئیسی هنوز در این باره نظر قطعی نداده و ممکن است طی روزهای آینده تصمیم نهایی خود را اعلام کند... مردم در روزهای آینده اخبار جدیدی از کاندیداتوری رئیسی میشنوند».
همکاران «روحانی» در لیست انتخاباتی اصلاح طلبان
پایگاه خبرآنلاین در مطلبی نوشت:«آنچه برای مردم در رسانههای عمومی و نه رسانههای خاص مشخص شده این است که اصلاحطلبان هنوز به گزینه اصلی نرسیدهاند. اسامی اما زیاد است؛ جواد ظریف، محمدرضا عارف، اسحاق جهانگیری، محسن هاشمی، عباس آخوندی، مسعود پزشکیان و...».
این پایگاه خبری اصلاح طلب در ادامه نوشت:«از بین جمع بالا اما خیلیها سعی دارند تا جواد ظریف را راضی کنند؛ آنهم کسی که چندین بار با قسم و آیه خواسته تندروها را متقاعد کند که برای انتخابات ثبتنام نخواهد کرد. محافظهکاران از نوع تندروهایشان و رسانههایشان با سیاست «راه بنداز-جا بنداز» در حال این عملیات روانی هستند که مذاکرات هستهای ایران با اعضای باقیمانده در توافق هستهای برای رفع تحریمهای ناشی از خروج ترامپ از برجام، مربوط به انتخابات میشود».