تحریریه زندگی آنلاین : دکتر سید علی کشاورز؛ متخصص تغذیه، در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، افزود: یکی از روشهای شناختهشده و مؤثر در کاهش گرفتگی عضلات ورزشکاران تغذیه مناسب است، از آنجا که بخشی از این عارضه مربوط به رادیکالهای آزاد ایجادشده در محل آسیب است، مصرف غذاهایی با آنتیاکسیدان زیاد میتواند راهحل مناسبی باشد.
برای کاهش حداکثری آسیبهای مربوط به تخریب بافت عضلات در هنگام ورزش باید روز تمرین غذاهایی با آنتیاکسیدان زیاد مصرف کرد. این غذاها شامل محصولات غلات کامل، میوهها، سبزیجات و چربیهای سالم است. به علاوه مصرف خوراکیهای فراوریشده باید به حداقل رسانده شود.
بیشتربخوانید:
پروتئین موردنیاز بهتر است از طریق گوشت، تخممرغ، ماهی، محصولات لبنی، حبوبات و دانهها و مغزهای روغنی تأمین شود و اگر قرار است هدف افزایش توده عضلات باشد، میتوان این مقدار را به 8/1 گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن افزایش داد. ورزشکاران حرفهای زمانی که وارد فصل رقابتها میشوند و بدن آنها قرار است به مدت چند ماه تحت تمرینات فشرده و سنگین باشد، بهتر است به تغذیه خود توجه اساسی کنند و از مواد دارای ویتامینها و املاح معدنی به ویژه میوهها و پروتئینها در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند.
به گفته این متخصص تغذیه، اسیدهای چرب امگا 3 گروههایی هستند که خاصیت ضد التهابی دارند و در روغن ماهیهایی مثل ماهی آزاد، ماهی خال خالی و ساردین یافت میشوند. منابع گیاهی این ترکیب شامل گردو و تخم کدو حلوایی است و مطالعات زیادی در مورد تأثیر اسیدهای چرب بر عملکرد عضلات، التهاب و استرس اکسیداتیو ناشی از آسیبهای فعالیتهای بدنی انجام شده و مصرف روزانه آنها میتواند اثرگذار باشد.
نقش ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی کاملاً ثابت شده و برای ساخت و ترمیم عضلات مهم است، ورزشکاران باید این مسئله را در نظر داشته باشند و منابع اصلی این ویتامین مثل روغن ماهی و لبنیات را در رژیم غذایی خود بگنجانند و در روز 20 دقیقه آفتاب مستقیم به دست و صورت آنها بتابد.
وی خاطرنشان کرد: ورزشکار حرفهای برای این که بتواند در طول سال عملکرد موفقی داشته باشد، باید برای تمام تمرینات آمادهسازی خود چه قبل از مسابقات، در حین رقابتها و زمان بازپروری و ریکاوری برنامه رژیم غذایی و تغذیه اصولی داشته باشد تا دچار افت عملکرد برای رقابت بعدی نشود.
بیشتربخوانید: