ماهان شبکه ایرانیان

آشفته بازار تبلیغات داروهای ماهواره ای (۲)

در قسمت دوم مقاله، با عوارض برخی از داروهای قاچاق از قبیل داروهای بدنسازی، تقویتی و ... آشنا می‌شوید و سخن متخصصان و دست‌اندر‌کاران را در خصوص داروهای ماهواره‌ای می‌خوانید.

آشفته بازار تبلیغات داروهای ماهواره ای (2)

سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: از اجزای مهم و فعال این داروها و مکمل‌های لاغری افدرین و کافئین است که مصرف افدرین به عنوان یک داروی محرک جهت کاهش وزن از طرف سازمان غذا و داروی آمریکا ممنوع است.

وی تصریح کرد: در صورتی که عنوان Ma Huange (نام دیگر افدرین)، Ephedrine ، کافئین وKolaunt برروی بسته‌بندی فرآورده‌ای باشد، باید از مصرف آنها خودداری کرد.

وی خاطرنشان کرد: هیچ مدرکی مبنی بر اینکه Ephedra به کاهش وزن کمک می‌کند، وجود ندارد و از عوارض آن می‌توان به لرزش، حمله قلبی، سکته، افزایش فشار خون، سیروز کبدی و تخریب بافت عضلانی اشاره کرد.

هاشمی‌گفت: ورزش سنگین و دهیدراتاسیون ( از دست دادن آب بدن) عوارض جانبی دارو را تشدید می‌کنند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: عوارض این قرص‌ها به طور دقیق مانند عوارض مصرف شیشه شامل تپش قلب، بی‌قراری، بی‌خوابی زیاد، لاغری سریع، قطع اشتها و حتی توهم است.

داروهای بدنسازی و تقویتی در صدر داروهای قاچاق

براساس اعلام تازه‌ترین آمارهای مجامع معتبر جهانی نشان می‌دهد حدود 5تا 10 درصد داروهای مصرفی درایران قاچاق یا تقلبی هستند

دکتر سیدعلی فاطمی، عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران داروهای قاچاق و تقلبی موجود در بازار می‌توانند از همه نوع باشند: بررسی‌ها نشان داده این بحث در مورد داروهای بدن سازی، ‌تقویت قوای جنسی، داروهای چاقی و لاغری و همچنین محصولات آرایشی و بهداشتی بسیار جدی‌تر است.

در حقیقت بسیاری از مردم تحت تاثیر تبلیغات ماهواه‌ای، اینترنتی و حتی برخی از باشگاه‌های بدنسازی این داروها را تهیه می‌کنند.

عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، با تاکید بر اهمیت توجه به برچسب اصالت داروها گفت: اما استفاده از برچسب اصالت شیوه‌ای مفید برای تشخیص اصل بودن یک دارو است.

به عبارت ساده‌تر هر بیماری می‌تواند با ارسال کد دارو به شماره روی برچسب از طریق پیامک از اصل بودن دارو اطمینان حاصل کند.

سامانه TTAC نیز سامانه جدیدی است که برای رهگیری،‌ کنترل و اصالت دارو بسیار مفید است. بنابراین اولین مسئولیت در تشخیص داروهای اصل برعهده مصرف کننده و سپس پزشکان و متصدیان داروخانه‌ها است.

داروهای ماهواره‌ای بلای جان مردم!

معاون نظارت سازمان نظام پزشکی تهران و رئیس دادگاه بدوی نظام پزشکی با هشدار درباره عوارض داروهای تقلبی و ماهواره‌ای آن را بلای جان مردم خواند و بر ضرورت مبارزه با این پدیده تاکید کرد.

دکتر ایرج خسرو نیا گفت: وزارت بهداشت و درمان، دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو، گفت: متاسفانه تبلیغات گسترده داروهای تقلبی و قاچاق در ماهواره‌ها و فضاهای مجازی و اینترنت صورت می‌پذیرد و بی آن که در داروخانه‌ها وارد شود، تحویل مردم می‌شود.

البته ما داروخانه‌های متخلف هم داریم که در بازرسی از انبارهایشان کالاهای قاچاق توقیف می‌شود و مسوولان داروخانه پس از جریمه تحت تعقیب نیز قرار می‌گیرند و بین سه ماه تا یکسال از کار محروم می‌شوند. حتی ممکن است برخی از این داروها ساخت داخل باشند که البته با کنترل شدید و بازرسی‌های متواتر این‌گونه اتفاقات هر روز کمتر می‌شود.

عضو هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ درادامه تاکید کرد: درنهایت مردم باید خودشان کمک کنند و از خرید داروهای قاچاق و غیر مجاز خودداری کنند؛ چرا که این داروها عوارض بسیاری دارند و کسانی که دچار عارضه می‌شوند، هیچ جایی برای شکایت ندارند؛ زیرا نه شرکت و کارخانه‌ای هست؛ نه این داروها نشان وتاییدیه وزارت بهداشت دارند و نه اجازه ورود به کشور که به استناد آن بشود به شکایت زیان دیدگان رسیدگی کرد.

رئیس دادگاه بدوی نظام پزشکی در ادامه گفت: بیشترین داروهای تقلبی و قاچاق کشور، داروهای آرایشی و مربوط به پوست و زیبایی هستند که از طریق تبلیغات ماهواره‌ها، در باشگاه‌های ورزشی و آرایشگاه‌ها به فروش می‌رسند.

خسرونیا همچنین درباره آسیب‌ها و عوارض این داروها اظهار داشت: بیماری‌های پوستی، گوارشی و بسیاری از مشکلات کبد و کلیه و حتی گاهی مرگ‌های ناگهانی از عوارض اصلی مصرف داروهای تقلبی است.

وی افزود: داروهای خوراکی و تزریقی اثرات سوء بیشتری دارند؛ اما داروهای موضعی ،بیشتر سبب ضایعات پوستی وحتی عوارض جبران ناپذیر می‌شوند.

معاون نظارت سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ همچنین درباره مجازات قانونی تولید کننده‌ها، وارد کننده‌ها و توزیع کننده‌ها و فروشنده‌های این قبیل داروها نیز گفت: مجازات این اشخاص را دادستان جرایم پزشکی تعیین می‌کند و با آنها درست مانند یک قاچاقچی رفتار می‌شود .ضمن اینکه به طورعمده متخلفان اصلی با زندان‌های طولانی مجازات می‌شوند.

وی به مردم توصیه کرد که دارو را تنها از دارو خانه‌ها تهیه کنند و به تاریخ انقضای دارو توجه داشته باشند و به هیچ عنوان داروهایی را که آرم و برچسب وزارت بهداشت ندارند را خریداری و استفاده نکنند؛ همچنین تحت تاثیر تبلیغات ماهواره‌ها و باشگاه‌های ورزشی و آرایشگاه‌ها قرار نگیرند و سلامتی خود را به خطر نیندازند.

*طعمه داروهای ماهواره‌ای نشوید

مدیرکل نظارت و ارزیابی دارو سازمان غذا و دارو ضمن هشدار در خصوص تبلیغات و مصرف داروهای ماهواره‌ای گفت: وزارت بهداشت مسوولیتی در قبال عوارض ناشی از تهیه و مصرف خودسرانه این فرآورده‌ها برعهده نخواهد داشت.

مهدی پیرصالحی تاکید کرد: هموطنان خود را به عنوان یک طعمه در دام این‌گونه تبلیغات که با سلامت و جان آنها مرتبط است، گرفتار نکنند.

وی افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون تماس‌های تلفنی با مرکز ملی اطلاع‌رسانی داروها و سموم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص مصرف داروهای تبلیغ شده در شبکه‌های ماهواره‌ای افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه طی این مدت مواردی از بستری در بیمارستان و مرگ ناشی از مصرف برخی از داروهای کاهش وزن از جمله فرآورده هربال اسلیمینگ (HERBAL SLIMMING) گزارش شده است ابراز امیدواری کرد با بی‌توجهی مردم به تبلیغات گسترده و خریداری نکردن این محصولات مرگ اور مانع از سواستفاده سودجویان شده و یک بار برای همیشه پرونده این آشفته بازار را ببندند.

برای خواندن بخش اول -آشفته بازار تبلیغات داروهای ماهواره ای- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی