به گزارش بیتوته مربا یکی از خوراکی است که خانمهای با سلیقه با میوههای گوناگون درست میکنند. ولی بعد از درست کردن مربا نیاز به نگهداری مناسب دارد با ما همراه شوید تا شما را با چند نکته مهم در مورد نگهداری از مربا آشنا کنیم.خیلی از خانمها به جای خریدن مرباهای آماده از مغازهها و سوپر مارکتها، خودشان در خانه با استفاده از انواع میوههای فصل مبادرت به تهیه مربا کنند.
به همین علت هم آنها با گذاشتن وقت و زحمت و سعی زیاد به پختن مرباهای گوناگونی مانند آلبالو، گیلاس، زردآلو، توت فرنگی، شاه توت، انجیر، سیب، به، هویج، کیوی و... میپردازند. تهیه مربا در خانه نه فقط به دلیل استفاده نکردن از مواد افزودنی سالمتر است بلکه از نظر اقتصادی نیز با صرفهتر است.
روش نگهداری از مربا
شیشههای استریلیزه
از ظرفهای خود باید کاملا مطمئن باشید که تمیز باشند. برای انجام این کار، ظرفهای شیشهای را در آب جوش حداقل 10 دقیقه قرار دهید. سپس ظرفها را در آب سرد بگذارید تا خنک شوند. آنگاه میتوانید شیشهها را با یک چنگال یا یک وسیلهای بردارید (همینطور برای پیشگیری از آلودگی دوباره استریل میشوند).
بطریهای شیشهای را بر روی یک حوله تمیز بگذارید به همین ترتیب برای دربها هم همین کار را انجام دهید، چون آنها زود تیره میشوند.
به قوام شربت مربا توجه کنید
قوام شربت مربا خیلی اهمیت دارد و برای آنکه متوجه شویم شربت قوام آمده قدری از شربت را با قاشق بر میداریم و میگذاریم تا سرد شود، چنانچه شربت حالت کشدار مثل عسل بود و به سختی از قاشق ریخته شد قوام آن خوب است.
کپک زدن مربا
از میوه سالم برای درست کردن مربا استفاده کنید، میوه کپک زده یا له شده یا شل و پوسیده سبب خراب شدن مربا میشود.دلیل اصلی کپک زدن مربا، وجود آب اضافی در آن و رقیق بودن مربا است. چنانچه مربا کپک زد از آن استفاده نکنید.
نگذارید مربا شکرک بزند
علت اینکه مربا شکرک زده جوشیدن بسیار است که برای برطرف کردن آن باید قدری آب جوش داخلش بریزید و مربا را دو سه جوش دهید تا یکدست و شکرک برطرف شود.
مربای گرم را در شیشه نریزید
بهترین شیوه این است که مربای پخته شده را، یک شب نگه داریم و سپس آن را در شیشههای تمیز بریزیم، چون بعد از یک شب مشخص میشود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. توجه کنید که مربا را پس از آماده شدن و سرد شدن، باید داخل شیشهی در بسته و در جای خنک نگهداری کرد.
ظروف مناسب نگهداری از مربا کدامند؟
نکته مهم دیگر اینکه ظرف مناسب برای نگهداری مربا باید از جنس شیشهای یا پیرکس باشد. برخی از خانمها مربا را برای مدت طولانی در ظروف پلاستیکی نگهداری میکنند که این کار نیز میتواند در فاسد شدن مربا اثر گذار باشد، چون ظروف پلاستیک هر چند به طور تمیز شسته شوند باز هم در خود آثاری از مواد قبلی را که در آنها نگهداری شده است، حفظ میکنند و این کار بر کیفیت و مزه مربا تاثیر میگذارد.
دقت کنید که پیش از ریختن مربا در درون شیشهها باید از تمیز و خشک بودن آنها مطمئن شوید. در شیشهها هم باید سالم بوده، محکم بسته شوند تا هوا به داخل ظرف نرود.
استفاده از کاغذ آلومینیوم یا شمعی
یکی از شیوههای درست برای بستن در شیشههای مربا استفاده از کاغذ آلومینیوم یا فویل است؛ البته کاغذ شمعی نیز برای پوشاندن در شیشه مربا مناسب است.
برای درست کردن کاغذ شمعی میتوانید، کاغذ معمولی تمیزی را داخل قدری شیر قرار دهید، آنگاه بگذارید خشک شود سپس آن را به اندازه مناسب در شیشه مربا ببرید و سپس روی آن در شیشه مربا را بگذارید و محکم کنید.
گذاشتن فویل آلومینیوم یا کاغذ شمعی این برتری را هم دارد که به جز پیشگیری از نفوذ هوا، از نفوذ آب یا زنگ زدگی در فلزی برخی از شیشهها و یا بوی بد در بعضی از درهای پلاستیکی به مربا پیشگیری میکند.
نکته آخر اینکه چنانچه کاغذ آلومینیومی در دست نداشتید میتوانید از بستههای آلومینیومی آب میوه مصرف شده استفاده کنید، به این ترتیب که بسته را از یک طرف قیچی کنید، آنگاه آن را خوب بشویید و خشک کنید، بعد به اندازه دور در شیشه مربا ببرید (قدری بزرگتر ببرید تا بتوانید در شیشه آن را محکم کنید.)