ویژه‌های مشرق

هاشمی‌طبا: هنوز تفاوتی با دولت روحانی حس نکردیم/ مظلوم نمایی، ترفندی برای فرار از پاسخگویی

جریان اصلاح طلب از همان ابتدای فعالیت دولت سیزدهم در پی مصادره موفقیت های دولت رئیسی به نفع دولت روحانی است.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** هاشمی طبا: هنوز تفاوتی با دولت روحانی حس نکردیم

«مصطفی هاشمی طبا» معاون رئیس جمهور در دولت هاشمی رفسنجانی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری در سال 96 که با این که از نامزدی انصراف نداد، اعلام کرد که خودش به روحانی رای می دهد در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «طی چند ماهی که دولت جدید روی کار آمده هنوز تفاوتی با دولت آقای روحانی حس نکردیم و دولت بر اساس همان سیاست‌ها پیش رفته است. فرق جایی است که دولت سیاستی داشته باشد که بر مبنای آن برای حل مشکلات اولویت داشته باشد. در حالی که دولت می‌خواهد همه مسائل را با هم حل کند و اولویتی ندارد».

هاشمی طبا در ادامه نوشت: «کشور باید اولویت داشته باشد، اولویت  کشور در حال حاضر باید محیط زیست، کشاورزی و آینده زیستگاه کشور باشد. چرا که اگر شرایط زیست محیطی درستی نداشته باشیم کشور خشک و خاکستری می‌شود، لذا نمی‌توان به همه چیز بودجه اختصاص داد و همه کار کرد».

هاشمی‌طبا: هنوز تفاوتی با دولت روحانی حس نکردیم/ مظلوم نمایی، ترفندی برای فرار از پاسخگویی

فعالین اصلاح طلب یا خود را به ندیدن زدند یا مردم را ناآگاه فرض کرده اند. در هفته‌های اخیر چندین میلیون دوز واکسن کرونا به کشور وارد شده و تولید واکسن داخلی نیز با شتاب ادامه دارد. علاوه‌بر این در هفته‌های گذشته رکورد تزریق یک میلیون دوز واکسن در روز شکسته شده و هدف‌گذاری تزریق دو میلیون دوز واکسن نیز در آینده نزدیک قابل تحقق است.

این روند موجب کاهش چشمگیر مبتلایان شده و تعداد فوتی‌ها نیز روز به روز در حال کاهش است. پیگیری شخص رئیس‌جمهور در کنار اقدامات ویژه وزارت امور خارجه در افزایش مراودات سیاسی و هماهنگی میان وزارت خارجه و وزارت بهداشت از عوامل اصلی این تحول است.

این در حالی است که در دولت قبل، برخی دولتمردان در کنار رسانه‌های زنجیره‌ای و فعالین مدعی اصلاحات، تسریع در واکسیناسیون سراسری را به مسائلی از جمله احیای برجام و تصویب لوایح مرتبط با FATF منوط کرده بودند.

علاوه‌بر این توقف قطعی برق، روند خسارت‌بار در فعالیت واحدهای تولیدی را متوقف کرد. در یک نمونه، با توقف قطعی برق، قیمت سیمان با کاهش قابل توجه مواجه شد. این روند در بازار آهن و فولاد نیز رخ داد.

تسریع در ترخیص کالاهای اساسی دپو شده در گمرک و همچنین تسریع در روند ترخیص حدود 4 هزار کامیون دپو شده در گمرکات نیز از جمله اقداماتی است که پس از روی کارآمدن دولت سیزدهم انجام شده است و این روند ضمن کاهش قیمت کالاها در بازار، در نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای نیز تأثیر قابل توجهی خواهد داشت.

سفرهای استانی رئیس‌جمهور و بازدید میدانی دولتمردان از مناطق محروم و دیدار بدون واسطه با کارگران و تولیدکنندگان و دیگر اقشار محترم و زحمتکش کشورمان نیز بازخوردهای مثبتی داشته و ان شاءالله با همت مسئولان شاهد به ثمر نشستن این سفرها و بازدیدهای میدانی در آینده نزدیک خواهیم بود.

در دولت جدید همچنین رویکرد غلط بکارگیری «مدیران پروازی» مورد تجدیدنظر قرار گرفت و بنا بر آن شده است تا در استان‌ها، مدیران بومی منصوب شده و از انتصاب مدیران پروازی پرهیز شود.

دولت جدید مسئله بسیار مهم «نهضت ساخت مسکن» را هم در صدر امور قرار داده و ساخت یک میلیون مسکن به طور جدی از سوی دولت در حال پیگیری است. این اقدام علاوه‌بر کاهش قیمت مسکن و خانه‌دار شدن بخش قابل توجهی از مردم، باعث رونق تولید شده و در اشتغال‌آفرینی نیز نقش قابل توجهی ایفا می‌کند.

موارد مذکور بخشی از اقدامات تحول‌آفرین در دولت سیزدهم است. مواردی که مصداق مدیریت جهادی و به عبارتی تدبیر و امید در رسیدگی به امور کشور است. اما فعالین اصلاح طلب حاضر به پذیرش این واقعیت بدیهی نیستند.

** آنچه امروز دولت رییسی درو کرده نتیجه بذری بود که دولت روحانی کاشت

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: «در شرایطی که پیرو تحول اساسی که در بحث واردات واکسن در مدت کوتاه دولت سیزدهم رقم خورد، ابتدا اصولگرایان از نقش این دولت در این تحول سخن گفتند، در ادامه برخی ناظران با تاکید بر اینکه تحقق این میزان واردات واکسن ظرف مدت کوتاهی که از عمر دولت سیزدهم می‌گذرد، ممکن نیست و قاعدتا آنچه امروز دولت رییسی درو کرده، نتیجه بذری بوده که دولت روحانی کاشته، ادعای حامیان دولت رییسی را رد کردند».

در ادامه این مطلب، «حشمت الله فلاحت پیشه» از نمایندگان حامی دولت روحانی در مجلس دهم در مصاحبه با این روزنامه گفت: «این نکته مهم را باید درنظر داشته باشیم که سیاست خارجی یک روند است و دیپلمات‌ها همواره روند گذشته را دنبال می‌کند. درنتیجه معتقدم بذر آنچه اکنون به ثمر نشسته، قطعا در گذشته کاشته شده بود و بر همین اساس نیز امیدوارم دولت آقای رییسی اقداماتی را که دولت آقای روحانی در راستای پیوستن به گروه «بریکس» انجام داد، دنبال کند و در آینده شاهد پیوستن ایران به این گروه باشیم».

هاشمی‌طبا: هنوز تفاوتی با دولت روحانی حس نکردیم/ مظلوم نمایی، ترفندی برای فرار از پاسخگویی

جریان اصلاح طلب از همان ابتدای فعالیت دولت سیزدهم در پی مصادره موفقیت های دولت رئیسی به نفع دولت روحانی است.  

آقای رئیسی- 29 شهریور- در دیدار با خانواده شهدا گفت: «متأسفانه شاهد بودیم که بعضی‌ها واردات واکسن یا حتی پیوستن کشور به سازمان شانگهای را متوقف بر پذیرش FATF کرده بودند و حتی در جلسات رسمی نیز بر موضع خود پافشاری می‌کردند».

همچنین «علی خضریان» نماینده مجلس در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «انچه پیرامون پیوستن ایران به سازمان شانگهای جهت ثبت تجربه ملت ایران باید یاداوری شود، طرح ادعای جناب محمدجواد ظریف است که به منظور پیشبرد اهداف سیاسی جریان غربگرا در نامه‌ای به مسولان نظام مدعی موانع توهمی مانند وضعیت ایران در نسبت با FATF جهت عضویت در این سازمان شده بود». نکته قابل توجه اینجاست که این اظهارنظر نمانیده مجلس از سوی وزیر خارجه سابق تکذیب نشد.

واقعیت این است که کارنامه دولت تدبیر و امید- دولتِ اصلاح طلبان- به هیچ عنوان قابل دفاع نیست. به همین منظور جریان اصلاح طلب به شدت مشغول کار است تا با دستاوردسازی، تصویر این دولت در افکارعمومی را تغییر دهد.

** مظلوم نمایی، ترفندی برای فرار از پاسخگویی درباره کارنامه

روزنامه شرق در مطلبی به نقل از «احمد شیرزاد» نماینده تندرو مجلس ششم نوشت: «در شرایط فعلی مجموعه اصلاح‌طلبان خیلی به حساب نمی‌آیند البته که اصلاح‌طلبان تأثیرگذار بودند و جهت‌گیری‌های قاطعی را در سال های 92، 94، 96 و خرداد 76 داشتند، در مجالس دهم و ششم هم تأثیرگذار بودند اما درحال‌حاضر به دلیل شکست سختی که در انتخابات اخیر داشتیم؛ اگرچه شکست جوانمردانه نبود اما شکست، شکست است و برای همین حرف‌هایشان متأسفانه خیلی به حساب نمی‌آید».

هاشمی‌طبا: هنوز تفاوتی با دولت روحانی حس نکردیم/ مظلوم نمایی، ترفندی برای فرار از پاسخگویی

علت اصلی وضع موجود بی مسئولیتی طیفی است که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون حداقل 34 سال در مناصب ارشد اجرایی، تقنینی و قضایی حضور داشته اما به هیچ عنوان کارنامه قابل قبولی ارائه نداده است.

پرونده کرسنت، پرونده فساد صندوق ذخیره فرهنگیان، توتال، دلار 4200 تومانی، سهمیه بندی بنزین در آبان 98، حقوق های نجومی، شبنم نعمت زاده، مهدی آخوندی، هادی رضوی و...همگی مربوط به کارنامه اصلاح طلبان است.

شورای شهر منحله اول- به ریاست عبدالله نوری و نائب رئیسی حجاریان-، تحصن مجلس ششم، سلفی حقارت و کمیته رفع حصر در مجلس دهم و برجام در دولت های یازدهم و دوازدهم، تنها چند نمونه از شاهکارهای جریان اصلاح طلب در نهادهای مختلف است.  

احمد شیرزاد نماینده مجلس ششم بوده است. در آن مقطع اصلاح طلبان  با تحصن و استعفا، به مطالبات و مشکلات مردم دهن کجی کردند.

چندی پیش «علیرضا بهشتی» فعال سیاسی اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفته بود: «یکی از دلایل مهم تنهایی اصلاح‌طلبان در اواخر دولت دوم آقای خاتمی آن بود که از ابتدای دولت نخست، افرادی که مناصب دولتی را تصاحب کرده بودند، از تعامل با بدنه اجتماعی غافل شدند و فقط از مردم می‌خواستند که سر ایستگاه‌های انتخابات حاضر شوند و به کاندیداهای اصلاح‌طلب رأی بدهند...حتی رأی مردم به آقای خاتمی در سال 80  نیز سلبی بود زیرا مردم می‌ترسیدند که شرایط به پیش از سال 76 (دولت هاشمی رفسنجانی) بازگردد».

بهشتی در ادامه تاکید کرد: «اصلاح‌طلبان باید بدانند مردم زینت‌المجالس انتخابات نیستند که فقط رأی بدهند و بعد هیچ‌کس به آنها پاسخ‌گو نباشد... پس از شکل گیری دولت اصلاحات، رهبران اصلاحات...دچار یک ضعف عمیق و همچنین خطاهای بزرگی شدند. علاوه‌براین، لایه‌های مختلف اجتماعی آرام‌آرام دیگر خود را اصلاح‌طلب نمی‌دانستند و به یاد داریم در زمان تحصن نمایندگان مجلس ششم، اصلاحات تنها ماند».

لازم به ذکر است که اکثر مقامات ارشد دولت روحانی از سال 92 تا 1400، همان اعضای ارشد ستادهای میرحسین و کروبی بودند. امثال «عباس آخوندی»، «محمدعلی نجفی»، «بیژن زنگنه»، «نعمت زاده»، «ربیعی»، «جهانگیری»، «ابتکار»، «حسین فریدون» و...از جمله این افراد هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان