ماهان شبکه ایرانیان

ارتباط اعتیاد و مواد به بیماری‌های قلبی و عروقی

شایع‌ترین ماده اعتیاد‌ آور مورد استفاده سیگار است .که عامل اساسی تنگ کردن رگ‌های قلب و سکته قلبی است. با اینکه بسیاری از افراد اعتیادآور را مخدر نمی‌دانند ولی به مراتب عادت به آن از نظر روحی و روانی دست کمی از مواد مخدر ندارد.

ارتباط اعتیاد و مواد به بیماری‌های قلبی و عروقی

دکتر منوچهر قارونی

 

 

شایع‌ترین ماده اعتیاد‌ آور مورد استفاده سیگار است .که عامل اساسی تنگ کردن رگ‌های قلب و سکته قلبی است. با اینکه  بسیاری از افراد اعتیادآور را مخدر نمی‌دانند ولی به مراتب عادت به آن از نظر روحی و روانی دست کمی از مواد مخدر ندارد.

مواد مخدر شایع تریاک و آلکالویید تریاک که چه به صورت استنشاقی، صورت خوراکی و چه به صورت مالیدنی از طریق پوست استفاده می‌شود و اعتیاد‌آور است. هم اعتیاد جسمی و هم روانی که معمولا اعتیاد روانی خطرناک‌تر از اعتیاد جسمی است و خطراتی که ایجاد می‌کند آستانه درد را بالا می‌‌برد.

سکته قلبی

برای بیمارانی که رگ‌های کرونر قلب تنگ دارند امکان دارد که در همان روزهای اول خود را نشان دهد. تریاک باعث می‌شود که این درد حس نشود و در نتیجه بیمار با یک سکته وسیع مواجه است. خود تریاک عامل سکته نیست، ولی به خاطر اینکه آستانه درد را بالا می‌‌برد موجب می‌‌شود شخص متوجه درد قلبی نشده و سکته  کند.

مواد مخدری که به‌تازگی در کشور مصرف آن رایج گردیده مصرف  شیشه است که از مواد آمفتامینی است که باعث  شادی غیر معمول شده و گرفتگی عروق و اسپاسم در تنه اصلی عروق کرونر قلب را ایجاد می‌کند.

مرگ ناگهانی

 مرگ ناگهانی در افراد جوان زیر 20 سال بسیار به فراوانی مصرف این ماده دیده می‌شود. و موادی مانند کراک که از کوکائین تشکیل یافته  باعث تنگی عروق آریتمی و مرگ ناگهانی می‌شود.

تمجیزک

موادی مانند تمجیزک که از مواد مخدر بوپره نورفین و کورتون درست شده این ماده نیز باعث می‌‌شود که شخص پف‌آلود شده، فشارخونش بالا برود و باعث مرگ او شود.

حشیش

البته حشیش که از صدها قبل برای بشر شناخته شده بود باعث توهم شده به طوری‌که حتی ممکن است  فرد یک جوی آب را رودخانه ببیند‌. در نتیجه هنگام این توهم امکان د ارد که اسپاسم در رگ‌ها ایجاد کرده و سبب سکته قلبی شود.

الکل

الکل از جمله مواد اعتیاد‌آور است که باعث بالا بردن چربی‌های خون، بزرگی قلب و نارسایی قلبی شده و کاردیومیوپاتی می‌‌کند. و اگر در حد الکلیسم  باشد باعث سیروز کبدی می‌‌شود. محصول نهایی الکل در بدن استالدئید است که سمی برای کبد و قلب به شمار می‌‌رود.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان