ماهان شبکه ایرانیان

وبلاگ مشرق

پیشنهادی که مصلحت لاریجانی در آن نیست!/ یک اسم برای ۴۴ کوچه! عجز شورای شهر سابق از نامگذاری ساده

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد به تازگی در بیان علت تعطیلی همچنان دانشگاه‌ها؛ ادعای عجیبی را مطرح کرده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

یک اسم برای 44 کوچه! عجز شورای شهر سابق از نامگذاری ساده

پیشنهادی که مصلحت لاریجانی در آن نیست!/ یک اسم برای 44 کوچه! عجز شورای شهر سابق از نامگذاری ساده

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر ششم تهران در مصاحبه با ایلنا درباره برگزاری اولین جلسه کمیته نامگذاری-معابر- شورای شهر گفته است: از یک مورد اسم 44 بار تکرار شده بود در حالی که مفاخر و شهدایی را داریم که اسمی در خیابان‌ها و کوچه‌های شهر ندارند. درباره همه این موارد در جلسه کمیسیون نامگذاری صحبت و مقرر شد سیاست گذاری نامگذاری که هم اکنون یک آیین نامه هم دارد، مجددا بازنگری شود و بررسی کنیم و اگر نیاز است چیزی کم یا اضافه شود در این بازنگری لحاظ شود.

او همچنین تصریح کرد: برای مثال کوچه‌ای به نام "گاز" داشتیم که آن را تبدیل به اسم بامسمی‌تری کردیم.

نادعلی درباره نامگذاری کوچه‌های شهر تهران به نام شهدا و اختصاص تنها یک کوچه به نام شهدای زن گفت: وقتی در سیاست گذاری‌ها به سمتی گرایش داشته باشیم کم کم این سیاست به تعادل می‌رسد. الان در بهشت زهرای تهران چند صد شهیده زن داریم که حتما می‌توانند در معابر تهران نامگذاری شوند.[1]

*قرار داشتن یک نام بر روی 44 کوچه و یا نام کمرنگ شهدای زن! در حالی است که یکی از حواشی بزرگ شورای شهر سابق و اکثریت اصلاح‌طلب آن بحث نامگذاری‌ها و رویکردهای سیاسی آنان در این زمینه بود.

البته ناکارآمدی از آن‌رو به ارمغان شورای شهر پنجم برای رأی مردم تبدیل شد که اکثریت این شورا اساسا گویا تنها هدفی که از حضور در شورا داشتند؛ "پرونده‌سازی و تخریب بی‌فرجام علیه قالیباف" بود تا مبادا کارنامه مدیریت جهادی او در ریاست‌جمهوری هم تکرار شود.

و ثمره هم این شد که گزینه خدمت‌رسانی به مردم به شدت مخدوش شد.

پر واضح است که شورای جدید و اکثریت اصولگرای آن اگر نصب‌العینی غیر از خدمتگزاری به مردم و دوری از حواشی داشته باشند نیز در مظان انتقاد قرار خواهند گرفت و کارنامه ناکارآمدی شورای سابق برای آنان نیز تکرار می‌شود.

***

ادعای عجیب معاون دانشگاه آزاد درباره علت تعطیلی دانشگاه‌ها

پیشنهادی که مصلحت لاریجانی در آن نیست!/ یک اسم برای 44 کوچه! عجز شورای شهر سابق از نامگذاری ساده

فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم معارفه و تکریم رؤسای دانشگاه‌ آزاد اسلامی اردبیل، طی سخنانی به مشکلات مالی دانشگاه آزاد اشاره کرده و گفته است: هر چند هیئت امنای دانشگاه آزاد برای فروش زمین به ارزش یک‌هزار و 700 میلیارد تومان مجوز داده اما با فروش زمین نمی‌توانیم مشکلات مالی دانشگاه آزاد را برطرف کنیم.

او تصریح می‌کند: ما نمی‌توانیم با شهریه دانشگاه‌ها را مدیریت کنیم بلکه بهتر است با عبور از اقتصاد شهریه‌محور به سمت اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کنیم.

جهان‌بین همچنین با بیان اینکه در کنکور امسال 50 درصد داوطلبان انتخاب رشته نکردند، ادامه داد: بسیاری از جوانان به دلیل طولانی شدن زمان تحصیل و عدم موفقیت در کسب اشتغال از ادامه تحصیل منصرف شده و رغبتی به این کار ندارند.

به گزارش ایسنا، او افزوده است:

"از طرفی دولت به دلیل هزینه سرسام‌آور دانشگاه‌ها حاضر به بازگشایی دانشگاه‌ها نیست چرا که برای هر ترم یک‌هزار و 800 میلیارد تومان منابع نیاز است... و به همین دلیل انگیزه‌ای برای بازگشایی دانشگاه‌ها در این شرایط کرونایی نیست و کرونا نیز بهترین بهانه برای تعطیلی دانشگاه‌هاست."[2]

*ما قضاوت درباره اظهارات این مقام پیرامون تعطیلی دانشگاه‌های کشور را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم...

***

علی لاریجانی، انتخابات آینده و اصلاح‌طلبان

پیشنهادی که مصلحت لاریجانی در آن نیست!

پیشنهادی که مصلحت لاریجانی در آن نیست!/ یک اسم برای 44 کوچه! عجز شورای شهر سابق از نامگذاری ساده

محمود صادقی، فعال اصلاح‌طلب و از نمایندگان مجلس دهم، در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه فعالیت های سیاسی پس از انتخابات دچار رکود شده و این وضعیت فقط مخصوص اصلاح‌طلبان نیست، گفت: در جریان اصلاحات نشست‌ها و جلسات به صورت منظم برگزار می شود و این بحث ها بیشتر معطوف به ارزیابی از اتفاقات گذشته و آسیب شناسی عملکرد این جریان است و رویکردهای مختلفی هم در جریان اصلاحات وجود دارد. برخی کماکان قائل به مشارکت از طریق صندوق رای هستند و بعضی به دلیل اعمال محدودیت در انتخابات، به راه حل های دیگری فکر می کنند.

او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا این احتمال وجود دارد که اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم شرکت نکنند، گفت: یک جریان قدرتمندی در اصلاحات چنین دیدگاهی دارند اما برای پیش بینی از انتخابات 1401 خیلی زود است. دیدگاه شخصی من این است که شاید فضای سیاسی موجود کشور، انگیزه‌ای برای ایجاد ائتلاف فراگیر میان نیروهای سیاسی رانده شده از راست میانه تا اصلاح‌طلبان و نیروهای ملی مذهبی کند. جریان هایی که قائل به حرکت مسالمت آمیز و حضور در انتخابات هستند ولی عرصه برای حضور آنها تنگ شده است. در واقع دغدغه و درد مشترک می تواند این جریان‌ها را کنار هم قرار دهد.[3]

*تأکیدات انتخاباتی محمود صادقی در حالی است که او در جریان انتخابات 1400 نیز اقدام تحریمی اصلاح‌طلبان ستادی را برنتابید و صراحتا اعلام کرد که به عبدالناصر همتی رأی خواهد داد.[4]

لذاست که باید سابقه صادقی در مخالفت با تحریم انتخابات و ایضا تأکید او و سایر اصلاح‌طلبان مخالف تحریم، بر حضور در انتخابات آتی را به فال نیک گرفت و از آن حمایت کرد.

ایضا لازم به بیان است که منظور او از ائتلاف اصلاح‌طلبان دموکرات و مخالف تحریم انتخابات با راست‌های میانه؛ به طور خاص شخص آقای علی لاریجانی و نیز رئیس جمهور سابق را مورد اشاره قرار می‌دهد.

تکلیف آقای روحانی که با اصلاح‌طلبان همچون یک روح در 2 بدن هستند مشخص است. اما نظر آقای لاریجانی در این‌باره مشخص نیست...

خاصه اینکه دکتر لاریجانی بعنوان یک فعال اصولگرا، تجربه همسویی نسبی با اصلاح‌طلبان و دولت آنها در قضیه برجام را نیز دارد؛ همانطور که تجربه نقد صریح آنها در قضایایی مثل کنفرانس برلین را دارد!

از طرفی تخاطب سیاسی دکتر لاریجانی و شورای نگهبان در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری نیز برخی اصلاح‌طلبان را در این تصور فرو برده که می‌توانند کارنامه‌ها را ندید گرفته و با آقای لاریجانی نزدیکی گفتمانی ایجاد کنند.

با وصف اشاره شده، اینکه آقای لاریجانی قائل به همسویی با چپ‌ها باشد یا خیر؟! و اساسا به آن فکر می‌کند یا نه؟! مسئله‌ای است که در آینده مشخص خواهد شد.

در عین حال، برخی معتقدند دکتر لاریجانی یکی از استوانه‌های سیاست در ایران است که قابلیت ایجاد مغناطیس گفتمانی را دارد. از طرفی تجربه نشان می‌دهد که همسویی و هم‌داستانی او با اصلاح‌طلبان به صلاح نیست و لاریجانی اصولگرا بیشتر از لاریجانی مؤتلف با چپ‌ها کارایی خواهد داشت.

چه اینکه اصلاح‌طلبان با برجای گذاشتن کارنامه آقای روحانی و نیز خروج از انتخابات به سمت بیراهه‌های بزرگی تغییر مسیر داده‌اند که این مسئله بر خطر هم‌راستایی با آنها خواهد افزود.

***

1_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1149296

2_ https://www.isna.ir/news/1400080704760/

3_ https://www.isna.ir/news/1400080503770/

4_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1513532

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان