هشدار: این شیرینیهای زیبا و خوشمزه ممکن است واقعاً دیوانهتان کنند و میتوان گفت که یکی از مشکل ترین نوع شرینی می باشند! اما رضایتی که بعد از ماهر شدن در درست کردن آنها به دست میآورید، با هیچ چیز قابل مقایسه نیست. درست کردن این شیرینی ترفندهای خاص خود را دارد که در هیچ شیرینی دیگری نمیبینید. اما قول میدهیم با رعایت کردن این شش نکته بتوانید به چیزی که میخواهید برسید. برایتان آرزوی موفقیت میکنیم و یادتان باشد، در این مورد هم مثل هر چیز دیگر در زندگی، باید تمرین کنید تا مهارت لازم را به دست آورید.
دستور آمادهسازی شیرینی ماکارون فرانسوی
سفیده تخممرغ 3 عدد
شکر سفید 50 گرم
پودرشکر 200 گرم
پودر بادام 120 گرم
نمک یک چهارم قاشق سوپ خوری
رنگ خوراکی به میزان لازم
کرم تارتار یک چهارم قاشق مرباخوری (در صورت لزوم میتوانید کرم تارتار را از موادلازم حذف کنید، فقط بدون آن فرم گرفتن سفیده کمی بیشتر طول خواهد کشید).
توجه: پودر بادام یا آرد بادام را میتوانید از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید و یا مقداری بادام را در دستگاه غذا ساز ریخته آنرا آرد کنید. آرد حاصله باید کاملا ریز باشد. برای اینکه آرد در دستگاه غذا ساز روغن نیندازد، کمی پودر شکر به آن اضافه کنید و سپس دستگاه را روشن کنید.
مواد لازم کرم کرهای تمشک برای وسط ماکارونها:
کره 60 گرم
پودرشکر 60 گرم
تمشک یا شاهتوت 150 گرم (3 قاشق غذاخوری آب تمشک یا شاهتوت)
1. فر را روی 375 درجه فارنهایت (190 درجه سلسیوس) روشن کنید.
2. سفیدههای تخممرغ را با همزنبرقی بزنید تا کمی کف کند، نمک، کرم تارتار و شکر سفید را افزوده، دوباره با همزن به مدت 10-8 دقیقه بزنید تا کاملا حالت پفکی پیدا کند. در این حالت وقتی ظرف را وارونه میکنید، مواد از درون ظرف نمی ریزد.
نکته: سفیدههای تخممرغ باید در دمای اتاق باشند، برای این منظور بعد از بیرون آوردن آنها در یخچال به مدت 5 دقیقه در آب گرم قرار دهید. بهتر است سفیده ها به مدت یک شب در یک ظرف دربسته در یخچال مانده باشند.
3. رنگ خوراکی را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید.
نکته: رنگ حین پخت کمرنگتر میشود، ازاینرو بهتر است قبل از پخت آن را یک تا دو درجه تیرهتر از رنگ موردنظرتان درآورید. بهتر است از رنگهای ژله ای با کیفیت خوب استفاده شود.
4. پودر بادام و پودر شکر را مخلوط کرده و دو بار الک کنید. سپس آن را کم کم از روی الک رد کرده و به مواد سفیده تخممرغ اضافه کرده و مخلوط کنید.
نکته: این مرحله مهمترین قسمت کار است. اگر میزان زدن مواد به اندازه کافی نباشد، ماکارونها دچار ترک شده یا سطح صاف و یکدستی نخواهند داشت. اگر هم بیش از اندازه زده شوند، لبه مخصوص ماکارونها (قسمت پایین ماکارون که به پایه معروف است) ایجاد نشده و ماکارون صاف خواهد شد. تجربه ما میگوید که 75-65 مرتبه هم زدن با لیسک سیلیکونی کافی خواهد بود. اما باز هم باید امتحان کنید. غلظت مواد باید شبیه گدازه آتش فشان باشد. یعنی وقتی مقداری از مواد را به قاشق بر میدارید، مواد نباید خیلی آبکی و روان از قاشق بریزد.
5. روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
6. مخلوط را داخل قیف ریخته و روی کاغذ دیسکهای دایره ای به قطر 3 سانتیمتر فرم دهید. توجه داشته باشید که دیسکها با هم 3 سانتیمتر فاصله داشته باشند.
نکته: بعد از اتمام کار سینی را دو تا سه مرتبه روی میز کار بزنید تا حبابهای هوا از خمیر بیرون آیند. اینکار باعث میشود روی ماکارونها ترک نخورد.
7. قبل از گذاشتن ماکارونها در فر، بگذارید 30-20 دقیقه یا حتی تا یک ساعت بمانند. اینکار باعث میشود قبل از قرارگیری در گرما، مواد کمی خشک شوند. دقت کنید که وقتی میخواهید ماکارونها را در فر قرار دهید، روی آن نباید با تماس انگشت چسبناک باشد، همچنین نباید خیلی خشک شده باشند چون در آن صورت پخش نمیشوند.
8. دمای فر را به 300 درجه فارنهایت یا 150 درجه سلسیوس کاهش داده و سینی را در فر قرار دهید تا ماکارونها به مدت 20 دقیقه بپزند. دقت کنید که حتی اگر به نظرتان پخته بودند، قبل از 20 دقیقه آنها را از فر بیرون نیاورید چون به سینی خواهند چسبید. بهتر است بعد از 10 دقیقه سینی در فر سر و ته کنید. توجه داشته باشید که مدت پخت ماکارونها بستگی به نوع فر شما دارد و ممکن است این زمان بیشتر یا کمتر گردد. بعد از خارج کردن سینی از فر اجازه دهید تا کاملا ماکارونها سرد شوند و سپس به آرامی آنها را جدا کنید.
9. در این حین میتوانید کرم کرهای را درست کنید. برای این منظور، کره را با همزنبرقی بزنید تا کمرنگ شود. شکر را به تدریج اضافه کنید. الکی را به اندازه دهانه کاسهای روی آن قرار دهید، تمشک یا شاهتوتها را در آن ریخته، با پشت قاشق آنها را له کنید که آب آن بیرون آید. به 3 قاشق غذاخوری آب تمشک نیاز خواهید داشت. سپس آب تمشک را به کرم کرهای اضافه کرده، مواد را بزنید تا خوب مخلوط شوند. مخلوط کرم کرهای را داخل قیف شیرینیپزی بریزید.
10. ماکارونها را برگردانده و از مواد کرمکرهای روی یکی از ماکارونها ریخته و ماکارون دیگری را روی آن قرار دهید. درصورتیکه نمیخواهید ماکارونها را همان لحظه میل کنید، حتماً آنها را در یخچال نگهداری کنید.