تحریریه زندگی آنلاین : هنگامیکه پوست بدن با نواری بهداشتی در تماس قرار میگیرد بعضی از افراد با حساسیت به مواد بهکاررفته در نوار بهداشتی روبهرو میشوند. در اکثر موارد دلیل حساسیت به نوار بهداشتی، درماتیت تماسی یا التهاب پوستی میباشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه مطالب را دنبال نمایید. البته حساسیت به نوار بهداشتی پدیده عجیبی نیست اما این حساسیتها به میزان کمی اتفاق میافتد. نشانههایی که بعد از حساسیت واژن به نوار بهداشتی یا پد بهداشتی ظاهر میشوند عبارتاند از: ایجاد سوزش و خارش در ناحیه واژن، التهاب و قرمزی پوست این ناحیه، تورم پوست اطراف واژن، ایجاد ترشحات سفیدرنگ.
پژوهشها نشان ثابت کردهاند که 70 درصد از حساسیتهای نوارهای بهداشتی به دلیل وجود چسب در نوارها به وجود میآید. همچنین آمارهای دیگر نشان دادهاند که میان هر دو میلیون نفر زن، تنها یک نفر به نوار بهداشتی حساسیت نشان میدهد. بهجز مواد حساسیتزایی موجود در نوارهای بهداشتی، عوامل دیگر نیز میتوانند سبب این حساسیت شوند، مانند تماس و اصطکاکی که نوار با بدن ایجاد میکند و سبب آزار ناحیه تناسلی میشود.
بیشتربخوانید:
لایههای نوار بهداشتی
نوارهای بهداشتی معمولاً از چندین لایه تشکیل میشوند که در هر لایه، ماده و جنسی متفاوت به کار میرود. هرکدام از لایههای موجود در نوار بهداشتی میتوانند سبب ایجاد حساسیت در ناحیه تناسلی افراد شوند. لایه زیرین نوار بهداشتی در بیشتر موارد از ترکیبهای پلیاتیلن ساخته میشود. این مواد در تولید لباسها، طنابها و … هم استفاده میشوند.
در همهی نوارهای بهداشتی یکبخشی اصلی و هستهای وجود دارد که در میان لایه زیرین و رویین قرار میگیرد. این قسمت بیشتر از جنس فوم و سلولزها ساخته میشود. مواد موجود در قسمت اصلی نوار بهداشتی قدرت جذب بالایی دارند. در برخی از موارد هم نوارهای بهداشتی شامل ژل جاذب میباشند.
لایه رویین نوار بهداشتی بخشی است که بیشترین تماس را با بدن دارد. جنس این لایه از نوار بهداشتی بیشتر از پلیاتیلن و اکسید روی و پترولاتیوم میباشد، که این مواد در مرطوب کنندهها هم یافت میشوند.
لایهای از چسب هم در نوار بهداشتیها دیده میشود، که این قسمت به افراد کمک میکند تا نوار را به لباسزیرشان بچسبانند. در بعضی از نوارها از چسبهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو (FDA) استفاده میشود، که این چسبها در چسبهای عادی حرارتی و قطرهای و… نیز به کار میروند.
برخی از شرکتهای تولیدکننده وسایل بهداشتی عطر و رایحهای نیز به محصولات خود اضافه میکنند. پوست بدن بعضی از خانمها به مواد شیمیایی عطری موجود در نوارهای بهداشتی حساس میباشد و این مورد نیز میتواند از موارد حساسیتزا نوارهای بهداشتی به شمار آید. بیشتر نوارهای بهداشتی رایحه دار در زیر لایه و بخش اصلی جذبکننده مواد عطری دارند، پس امکان اینکه ماده شیمیایی با بدن تماس حاصل پیدا کند، بسیار پائین میباشد.
درمان و پیشگیری از حساسیت به نوار بهداشتی
استفاده از نوار بهداشتی ضد حساسیت:
اگر از نوار بهداشتی باکیفیتی استفاده میکنید اما نشانههای حساسیت را تجربه میکنید، ممکن است استفاده از نوار بهداشتی ضد حساسیت برای بهبود این مشکل مناسب باشد. نوارهای بهداشتی ضد حساسیت برای پوستهای حساس تهیهشدهاند و معمولاً فاقد عطر، رنگ و مواد شیمیایی میباشند و بیشتر از مواد طبیعیای چون پنبه تهیه میشوند. این نوارهای بهداشتی نسبت به نوارهای معمولی گران هستند اما میتوانند از سلامت شما مراقبت کنند.
استفاده نکردن از شلوار و لباسهای زیر تنگ و چسبان
استفاده از کمپرس سرد
بهرهگیری از کمپرس سرد به کاهش درد و کاهش سوزش ناحیه واژن کمک میکند. افرادی که با پدیده حساسیت به نوار بهداشتی روبهرو میشوند میتوانند یک کمپرس سرد را روی ناحیه موردنظر قرار دهند تا درد و التهاب به وجود آمده کاهش یابد. اگر به کمپرس سرد دسترسی ندارید، نشستن روی سرامیک میتواند جایگزین این اقدام باشد.
شستوشوی منظم واژن
رعایت کردن بهداشت فردی باعث کم شدن میزان حساسیت واژن به پد و نوارهای بهداشتی میشود. برای این کار لازم است در طول روز بهصورت مرتب ناحیه تناسلی را با آب گرم شستوشو دهید و بعد از شستن واژن آن را با دستمال تمیز خشککنید تا میکروبها و باکتریها در این ناحیه رشد نکنند. استفاده از صابون و شویندههای مختلف برای شستوشوی واژن سبب افزایش تحریکپذیری این ناحیه میشود پس تنها استفاده از آب ولرم برای این کار کافی میباشد.
بیشتربخوانید:
هر شب دوش بگیرید
یکی از کارهایی که باعث ایجاد حساسیت در ناحیه واژن میشود، باقی ماندن خون خشکشده قاعدگی در این قسمت است. برای از بین بردن حساسیت، میتوانید هر شب دوش بگیرید و این ناحیه را بهصورت کامل خشککنید تا رطوبت ناحیه واژن را برای رشد میکروب و باکتری آماده نکند.
تعویض نوار بهداشتی بهصورت منظم
اگر در دوران قاعدگی در طول روز فقط از یک عدد نوار بهداشتی استفاده کنید پوست واکنش و حساسیت بیشتری به مواد تشکیلدهنده نوار بهداشتی یا تامپون نشان میدهد.
خیلی از پدهای بهداشتی، حتی پدهای باکیفیت باید تنها برای زمان کوتاهی استفاده شوند. رطوبت طولانیمدت میتواند بر روی پوست این ناحیه تأثیرات ناخوشایندی بگذارد، به همین دلیل باید نوار بهداشتی را در دوران قاعدگی بهصورت مرتب تعویض کرد.
استفاده از کرم یا پودرهای مناسب:
در بعضی از زمانها علت به وجود آمدن حساسیت به نوار بهداشتی، رطوبت موجود در ناحیه موردنظر میباشد. برای کم شدن میزان رطوبت در دوره قاعدگی، میتوانید از پودرهایی که برای پوست واژن طراحیشدهاند استفاده کنید. این پودرها میتوانند یک مانع بین نوار بهداشتی و پوست باشند و از بروز حساسیتهای واژن جلوگیری کنند.
استفاده از نوار بهداشتی باکیفیت:
حساسیت واژن به نوار بهداشتی ممکن است به دلیل استفاده از نوار بهداشتیهای بیکیفیت حاصلشده باشد. در این صورت لازم است که حتماً به دنبال خرید نوار بهداشتیهای باکیفیت بروید. نوار بهداشتی مورداستفاده شما باید برایتان راحت باشد. علاوه بر این، پدها و تامپون هایی که انتخاب میکنید باید برای ناحیه تناسلیتان نرم و لطیف باشد. ترکیبات داخلی نوارهای بهداشتی نباید در تماس مستقیم با بخشهای تناسلی قرار گیرد. با رعایت این نکات میتوانید از حساسیت به نوار بهداشتی دوریکنید.