ماهان شبکه ایرانیان

هر ساعت ۱۴۱ نفر در ایران کرونا می‌گیرند

موج جدید مرگ و‌میر تا یک ماه آینده

دنیای اقتصاد : سیر صعودی ابتلا به کرونا در کشور ادامه دارد. آمارهای وزارت بهداشت نشان می‌دهد طی ۱۰ روز اخیر (۱۷ تا ۲۶ تیر ۱۴۰۱) به‌طور متوسط هر ساعت ۱۴۱ نفر در ایران مبتلا شده‌‌اند که نسبت به ۱۰ روز قبل میزان ابتلا حدودا سه برابر شده است

هرچند این ارقام رسمی است و تنها شامل کسانی می‌شود که تست کرونا داده‌اند. درهمین حال طی 24ساعت گذشته 5687 بیمار جدید مبتلا به کووید-19 در کشور شناسایی و 774 نفر از آنها بستری شدند. همچنین 14 بیمار نیز جان خود را از دست دادند. روز یکشنبه نیز 13 بیمار دیگر جان خود را از دست دادند. درهمین راستا عباس شیراوژن، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز از افزایش 40 درصدی فوتی‌‌های ناشی از کووید طی یک هفته خبر داد و گفت: اگر افزایش مراجعات ادامه یابد، تقریبا با دو، سه هفته تاخیر، افزایش بستری و با یک ماه تاخیر، احتمال افزایش فوتی‌‌ها هم وجود دارد. از همین رو وزارت بهداشت از همه افرادی که 6ماه از تزریق دز سوم واکسن‌شان گذشته است، خواسته تا دز یادآور تزریق کنند. با این‌حال طی روزهای گذشته گزارش‌هایی از تزریق واکسن‌های تاریخ مصرف گذشته از جمله واکسن پاستو کووک و آسترازنکا در برخی مراکز واکسیناسیون منتشر شده که با واکنش وزارت بهداشت مواجه شده است. معاون تولید انستیتو پاستور ایران در گفت‌وگو با «ایرنا» دراین خصوص گفت: بر حسب استاندارد‌های بین‌المللی، برای محصولات خطوط تولید واکسن جدید، پس از انجام آزمایش‌های کنترل کیفیت، تاریخ مصرف بر اساس داده‌های اولیه پایداری کوتاه‌مدت (مثلا برای 6 ماه) درج می‌شود.

دلارام درود افزود: با ادامه مطالعات پایداری طولانی‌مدت در شرایط واقعی و تسریع‌شده، نمونه‌های تولید شده مجددا در مقاطع زمانی مشخص مورد بررسی قرار می‌گیرد و با توجه به نتایج پایداری، مجوز مصرف تمدید می‌شود. پس تاریخ مصرف محصولات، قابل بررسی مجدد است که به زبان تولید به آن Expiration dating extension  یا افزایش تاریخ انقضا می‌گویند. وی درعین حال گفت: برای محصول جدید که 6ماه از تاریخ تولید نخستین نمونه‌های آن نگذشته است، نمی‌توان تاریخ انقضای دو یا سه ساله درج کرد، چون هنوز این محصول در آن مقاطع زمانی مورد بررسی قرار نگرفته است؛ بنابراین درباره درج تاریخ مصرف و نیز نحوه بررسی و تایید قابلیت مصرف واکسن پاستوکووک، کاملا بر اساس اصول و استاندارد‌های علمی و بین‌المللی عمل شده است. ازسوی دیگر بهرام عین‌‌‌‌‌‌اللهی وزیر بهداشت نیز در واکنش به شایعات مبنی بر تزریق برخی واکسن‌های تاریخ گذشته، تاکید کرد: هیچ کس حق ندارد واکسن تاریخ گذشته به مردم تزریق کند. واکسن‌ها دارای کد یو‌آی‌دی هستند که تاریخ آن مشخص است و هیچ تغییری داده نمی‌شود. پدرام پاک‌آیین، سخنگوی وزارت بهداشت نیز گفت: شایعه استفاده از واکسن آسترازنکای تاریخ گذشته صحت ندارد و در هیچ یک از مراکز واکسیناسیون از هیچ واکسن تاریخ مصرف گذشته‌ای استفاده و تزریق نشده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان