بهطور کلی نکته مهم در معاملات روز شنبه به عقبنشینی اندک شاخصکل از میانههای بازار برمیگردد، چراکه شاخصکل تا ساعت 11 روز گذشته با افزایش حدود 12هزار و 480واحدی همراه شده بود و در 90دقیقه پایانی بازار شاخصکل حدود 750واحد عقبنشینی کرد، اما نماگر هموزن برخلاف شاخصکل روند صعودی خود را تا پایان بازار حفظ کرد.
شروع سبز هفته
بازار سهام در حالی چهارمین هفته از آبان ماه را آغاز کرد که نماگر اصلی تالار شیشهای با افزایش 11هزار و 739واحدی تا سطح یکمیلیون و 426هزار واحد پیشروی کرد، بهطوریکه با پایداری نماگر یادشده در روند صعودی، برآیند دادوستدهای بورس تهران از ابتدای سال تاکنون با افزایش 3/ 4درصدی همراه شد.
نماگر هموزن بورس تهران نیز در این روز چهارهزار و 339واحد را بهثبت رساند و در سطح 401هزار و 907 واحد قرار گرفت؛ این در حالی است که مجموع ارزش معاملات خرد سهام در روز شنبه در مقایسه با روز معاملاتی گذشته با کاهش 6/ 15درصدی، رقم دوهزار و 772میلیاردتومان را بهثبت رساند، ضمن اینکه روند خروج پول از بازار سرمایه با کاهش چشمگیری همراه شد و تنها حدود 17میلیاردتومان سرمایه حقیقی در روز یادشده از بازار سهام خارج شد که رقم مزبور، کمترین مقدار خروج سرمایه از 22 شهریور1401 است؛ بهطوری که گروه «خودرو و ساخت قطعات» با بیش از 42میلیاردتومان خروج نقدینگی، بیشترین خروج سرمایه حقیقی درمیان صنایع را بهنام خود بهثبت رساند و پس از آن صنعت «محصولات شیمیایی» با خروج پول حدود 33میلیاردتومانی در دومینمرتبه از بیشترین خروج نقدینگی درمیان صنایع موجود در بازار سهام قرار گرفت؛ این در حالی است که گروه «فلزات اساسی» با جذب نقدینگی حدود 48میلیارد تومانی در صدرجدول ورود نقدینگی صنایع قرار گرفت، پس از آن گروه «حملونقل» با ورود بیش از 5/ 36میلیارد تومانی سرمایه سهامداران خرد، بیشترین ورود پول حقیقی را بهثبت رساند.
به تفکیک نمادهای معاملاتی نیز طی دادوستدهای روز گذشته بازار سرمایه، «شاراک» با خروج بیش از 17میلیاردتومان در صدر خروج نقدینگی بورس روز شنبه قرار گرفت، پس از آن، «شبندر» با خروج حدود 17میلیاردتومانی در رده دوم خروج نقدینگی از نمادهای معاملهشده بورس تهران قرار گرفت و درمرتبه بعدی جدول نیز «خودرو» با خروج حدود 16میلیاردتومانی بیشترین خروج سرمایه در روز گذشته را بهنام خود بهثبت رساند؛ این در حالی است که نمادهای «حکشتی» و «فملی» به ترتیب با ورود پول بیش از 4/ 38میلیاردتومان و حدود 4/ 34میلیارد تومان همراه شدند و در صدرجدول جذب سرمایه حقیقیها در روز شنبه قرارگرفتند.
یازدهمین روز صعود
در نگاهی دقیقتر در روز معاملاتی شنبه، با گذشت حدود 30دقیقه از بازار، شاخصکل تحتتاثیر بورس رشدی هفتهزار و 926واحدی را ثبت کرده و تا ارتفاع یکمیلیون و 422هزارواحدی بالا آمده است. نماگر هموزن بازار نیز در زمان یادشده با رشد هزار و 815واحدی همراه شد. روند صعودی بازار تا جایی ادامه یافت که در نیمه اول معاملات روز گذشته شاخصکل توانست با افزایش حدود 12هزارواحدی تا ارتفاع یکمیلیون و 426هزارواحدی بالا بیاید. شاخص هموزن نیز تا نیمه اول معاملات با افزایش بیش از چهارهزار واحدی وارد کانال 400هزارواحدی شد. نهایتا شاخصکل برای یازدهمین روز متوالی هم سبزپوش بهکار خود پایان داد؛ اتفاقی که از سال1399 برای بورس نیفتاده بود.
نگاهی به نمادهای اثرگذار نشان میدهد که فلزیها بیشترین نقش را در صعود روز شنبه شاخصکل داشتند. نماگر یادشده در حالی روز شنبه با افزایش حدود 11هزار و 750واحدی بهکار خود پایان داد که «فملی» با سههزار و 400 واحد، «کچاد» با دوهزار و 150 و «فولاد» با 760 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخصکل داشتند، اما در مقابل نماد معاملاتی «شاراک» با حدود 422واحد تاثیر منفی بر شاخصکل، بیشترین تاثیر منفی بر نماگر یادشده را بهثبت رساند.
درمرتبه دوم نیز نماد «وبملت» با 240 واحد تاثیر منفی بر شاخصکل بیشترین تاثیر منفی بر نماگر یادشده را داشت. شاخص هموزن نیز در این روز با افزایش بیش از چهارهزار و 300واحدی همراه بود و برخلاف شاخصکل روند صعودی خود را تا پایان بازار حفظ کرد.
هرچند که شیب افزایش شاخص هموزن نیز با گذشت زمان کاهش پیدا کرد، اما در واقع نکته مهم معاملات روز شنبه، به عقبنشینی اندک شاخصکل از میانههای بازار برمیگردد، چراکه شاخصکل تا ساعت 11 روز گذشته با افزایش حدود 12هزار و 480واحدی همراه شده بود و در 90 دقیقه پایانی بازار شاخصکل حدود 750 واحد عقبنشینی کرد.