به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، رستم شاه موهمند سفیر سابق پاکستان در افغانستان گفت: ملاقات نواز شریف با اشرف غنی در حاشیه اجلاس شانگهایی آغاز یک روند خوب برای توافق دو کشور است اما تا انجام اقدامات عملی هیچ چیزی تضمین شده نیست.
وی افزود: بهبود روابط پاکستان و افغانستان نیاز به مذاکرات جامع دارد و نمیتوان به یک دیدار معمولی بین سران دو کشور اکتفا کرد.
موهمند تأکید کرد: پاکستان برای بهبود روابط با افغانستان باید در سیاست سنتی خود در قبال این کشور تجدید نظر کند.
رستم شاه موهمند گفت: اخراج اجباری مهاجرین افغانستانی و بستن مرز مشترک به بهانههای مختلف روابط با افغانستان را به چالش میکشد بنابراین پاکستان باید از چنین اقداماتی خودداری کند.
در این اواخر دولت پاکستان برنامه اخراج اجباری مهاجران افغان را در دستور کار دارد و گزارش ماموران مرزی افغانستان که به صورت دائمی در منطقه مرزی تورخم فعالاند، نشان میدهد روزانه حدود 300 خانواده از پاکستان به شکل اجباری اخراج شده و راهی ولایتهای مختلف افغانستان میگردد.
وی افزود: مدیریت مرز مشترک باید با هماهنگی و توافق دو کشور انجام شود در غیر این صورت نتیجه مطلوب حاصل نمیشود و تروریستها از این موقعیت به نفع خود استفاده میکنند.
رستم شاه موهمند تصریح کرد: پاکستان و افغانستان نمیتوانند از اتهام زنی نسبت به یکدیگر پرهیز کنند و به محض اینکه یک حادثه تروریستی اتفاق بیفتد این روند از سر گرفته میشود بنابراین اعتمادی به تعهد اشرف غنی نسبت به توقف این موضوع نیست.
سفیر سابق پاکستان در افغانستان اظهار داشت: اسلامآباد و کابل در زمینه مبارزه با تروریسم توافق ندارند از طرفی تعریف این کشورها از تروریسم فرق میکند.
وی افزود: بسیاری از تروریستهای مخالف پاکستان و افغانستان از نظر آمریکا تروریست نیستند این موضوع اوضاع امنیتی منطقه را پیچیده و مبارزه با شبهنظامیان را با مشکل مواجه میسازد.
موهمند تأکید کرد: بهتر است پاکستان و افغانستان درباره مبارزه با تروریسم و مدیریت مرز با هم به توافق برسند وگرنه روابط دو کشور به جای بهبود پیدا کردن تیرهتر خواهد شد.