خواب کم یا زیاد؛ کدام برای سلامتی مضر است؟

مطالعه‌ای که به‌تازگی در نشریه «مرزها در روانشناسی» (Frontiers in Psychiatry) منتشر شد، نشان داد که خواب شبانه کامل راهی موثر برای جلوگیری از بروز بیماری است.

خواب کم یا زیاد؛ کدام برای سلامتی مضر است؟

مطالعه‌ای که به‌تازگی در نشریه «مرزها در روانشناسی» (Frontiers in Psychiatry) منتشر شد، نشان داد که خواب شبانه کامل راهی موثر برای جلوگیری از بروز بیماری است.

به گزارش نیویورک پست، دانشمندان دانشگاه برگن نروژ داده‌های یک هزار و 848 بیمار حاضر در اتاق انتظار‌های سراسر این کشور را بررسی کردند. آن‌ها به این افراد پرسشنامه‌ای دادند و در آن، درباره عادات خواب و اینکه آیا ظرف سه ماه گذشته بیمار شده‌اند یا به مصرف آنتی‌بیوتیک نیاز داشته‌اند، سوال‌هایی پرسیدند.

در میان این افراد، آن‌هایی که بیش از 9 ساعت خوابیده بودند، 44 درصد بیشتر احتمال ابتلا به بیماری را گزارش کردند و آن‌هایی که کمتر از شش ساعت خواب شبانه داشتند یا به بی‌خوابی مزمن دچار بودند، برای مبارزه با بیماری 27 درصد بیشتر به آنتی‌بیوتیک نیاز داشتند.

دکتر اینگه‌بورگ فورتون، نویسنده ارشد این مطالعه، گفت: «احتمال بالاتر ابتلا به بیماری در کسانی که خواب کوتاه‌تر یا طولانی‌تر داشتند، چندان تعجب‌آور نیست؛ چون می‌دانیم که ابتلا به بیماری به کم‌خوابی یا پرخوابی منجر می‌شود. اما احتمال بالاتر بیماری بین افراد مبتلا به اختلال بی‌خوابی مزمن نشان می‌دهد که کم‌خوابی فرد را مستعد ابتلا به بیماری می‌کند.»

مطالعات متعدد ثابت کرده‌اند که خواب شبانه خوب تاثیر مثبتی روی سلامتی دارد و بسته نشدن کامل چشم هنگام خواب بر سلامت جسمی و روحی به‌شدت تاثیر منفی می‌گذارد.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا، هر بزرگسال باید شبی هفت ساعت بخوابد اما گویا بسیاری از آمریکایی‌ها این را نمی‌دانند یا اگر بدانند با روش زندگی‌شان سازگار نیست.

مطالعه جدید دیگری نیز نشان داد که محرومیت از خواب به پیری مشهود مخ‌ــ بزرگ‌ترین بخش مغز‌ــ منجر می‌شود.

مطالعه‌ای که در نشریه علوم اعصاب (Journal of Neuroscience) منتشر شد، نشان داد که یک شب کم‌خوابی تغییراتی قابل‌توجه در ساختار مغز پدید می‌آورد و در برخی موارد باعث می‌شود یک تا دو سال پیرتر شود.

سایر مطالعات نیز نشان می‌دهد که خواب بیش از مقدار توصیه‌شده به بروز مشکلاتی برای سلامتی و حتی مرگ زودهنگام منجر می‌شود. مطالعه‌ای که در نشریه قلب اروپایی (European Heart) منتشر شد، نشان داد چنانچه فقط دو ساعت بیشتر از شش تا هشت ساعت توصیه‌شده بخوابیم، احتمال نارسایی قلبی یا سکته تا 41 درصد افزایش می‌یابد.

بسیاری از آمریکایی‌ها مشکل خواب دارند و تقریبا نیمی از بزرگسالان آمریکایی می‌گویند که به دلیل کم‌خوابی ناشی از رفت‌وآمدهای کاری و برنامه‌های آخرهفته دچار «پرواززدگی اجتماعی» می‌شوند.

دکتر فورتون گفت: «افزایش آگاهی از اهمیت خواب نه تنها برای رفاه عمومی و سلامت بیماران، بلکه برای سلامت پزشکان نیز مفید است.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان