شما نیازی به همدم ندارید؟

اشتباه نکنید. انسان همیشه به یک همدم نیاز دارد. حالا گاهی این همدم پروردگار است و گاهی همسر ولی اینجا منظور از همدم سامانه‌ای است که برای سروسامان دادن به جوانان راه‌اندازی شده تا هر چه زودتر به خانه بخت بروند

شما نیازی به همدم ندارید؟

تحریریه زندگی آنلاین : اشتباه نکنید. انسان همیشه به یک همدم نیاز دارد. حالا گاهی این همدم پروردگار است و گاهی همسر ولی اینجا منظور از همدم سامانه‌ای است که برای سروسامان دادن به جوانان راه‌اندازی شده تا هر چه زودتر به خانه بخت بروند.

یک سال پیش در چنین روزهایی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برای اجرا به دولت سیزدهم ابلاغ شد؛ قانونی که هرچند دیر ولی به‌هرحال نوشدارویی است برای جلوگیری از رشد سالمندی جمعیت در سال‌های آینده.

زنگ خطر مسئله جمعیت و تهدید نسل از سال 92 توسط رهبر معظم انقلاب به صدا درآمد. ایشان در سی‌ام تیر سال 92 فرمود: «مسئله‌ تهدید نسل برای کشور ما خطر است؛ من به شما عرض بکنم. محدود کردن نسل، برای کشور ما یک خطر بزرگی است. ما در منطقه خطر مبالغ زیادی پیش رفتیم، باید برگردیم؛ می‌توانستیم جلوی این کار را بگیریم، نگرفتیم.»

بیشتربخوانید:

همسرتان نفر اول زندگی شماست

برنامه‌های بی‌نتیجه

پیش‌بینی رهبر انقلاب بر اساس نگاه علمی متخصصان و کارشناسان بر این مبنا استوار است که کشور ما با این روند کنونی در آینده دچار مشکل فراوان خواهد شد و کشوری خواهیم داشت که دچار پیری عمومی و تهدید نسل می‌شود. به‌صورت دقیق نمی‌توان مشخص کرد که از آن سال تاکنون چه نهادها و مؤسساتی چه اقداماتی انجام داده‌اند اما روند رشد جمعیت کشور نشان می‌دهد که اگرچه جسته‌وگریخته برنامه‌ها و فعالیت‌هایی صورت گرفته ولی چندان کارساز نبوده است. شاید مهم‌ترین اقدام و برنامه همین قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باشد که در 24 مهر سال گذشته به تصویب رسید و این روزها شاهد اجرایی شدن برخی از مواد این قانون مانند وام ودیعه مسکن و خرید خودرو برای خانواده‌هایی باشیم که صاحب فرزند سوم می‌شوند.

یکی از نهادهایی که در سال‌های اخیر عزم خود را جزم کرده تا در این زمینه حق مطلب را ادا کند، سازمان تبلیغات اسلامی است به‌گونه‌ای که جمعی از کارشناسان و فعالان حوزه خانواده، جمعیت و فرزند آوری در بهمن سال گذشته با صدور پیامی از حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به‌پاس زحماتش در ترویج فرهنگ تحکیم بنیان خانواده تقدیر کردند. موسسه تبیان یکی از مؤسسات وابسته به این سازمان نیز در همین راستا برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده و سامانه «همدم» را به همین منظور راه‌اندازی کرده است. 

 بیشتر بخوانید:

راز داشتن یک زندگی عاشقانه فاش شد!

 

 

 

 

انتخاب با عقلانیت و آگاهی

تیرماه سال گذشته بود که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی با افتتاح سامانه همدم، به کارایی‌های این سامانه اشاره کرد و گفت:‌ راه‌اندازی سامانه همدم اقدام بسیار به‌جایی بود که باهمه مسائل ایرانی و اسلامی و سنت‌های اصیل نهاد خانواده سنخیت دارد.

وی بابیان این‌که انتخاب همسر برای جوانانی که در اوج احساسات هستند، باید همراه با عقلانیت و آگاهی باشد گفت: در این امر بسیار مهم نیازمند مشاوران مؤمنی هستیم که در این زمینه از علم روز برخوردار باشند و سامانه همدم تلاش کرده تا مبتنی بر سنت‌های خانواده و مبانی اسلامی، با استفاده از روش‌های نوین و علمی به جوانان برای انتخابی آگاهانه و ازدواجی پایدار تحت نظر خانواده کمک کند.

همدم توانسته 38 هزار پسر  و دختر جوان را به همدیگر معرفی کند قالیباف بابیان اینکه سامانه همدم چهار رویکرد شفاف‌سازی، هوشمند سازی، مردمی‌سازی و کارآمد سازی را باهم در بردارد، عنوان کرد: هر مجموعه‌ای که این چهار رویکرد را داشته باشد می‌تواند مجموعه موفقی باشد ضمن اینکه باید به چهار موقعیت مکانی که در زندگی انسان تأثیرگذار است، توجه کرد که این مکان‌ها شامل منزل، مسجد، مدرسه و محله است که اگر این مکان‌ها به‌درستی و مثل ساعت باهم کار کنند، در تمامی امور حتی امور اقتصادی می‌توانیم موفق باشیم.

حالا بیش از یک سال است که فعالیت‌های این سامانه با استقبال برخی جوانان روبرو شده به‌گونه‌ای که در این مدت توانسته 38 هزار پسر و دختر جوان را به همدیگر معرفی کند. برای اطلاع از وضعیت آخرین فعالیت‌ها و برنامه‌های این سامانه بازهره حسینی گفت‌وگویی کوتاه داشتیم.

 بیشتر بخوانید:

اشتباه در انتخاب همسر چه دلایلی دارد؟

رمزو رازهای زندگی زناشویی موفق

 

 

 

 

سامانه‌ای برای دستیاری جوانان در امر ازدواج

خانم حسینی با ارائه گزارشی گفت که درواقع این سامانه، دستیار ازدواج جوانان و همیار خانواده‌ها برای ازدواج فرزندانشان است.

به گفته حسینی «همدم» فقط سامانه همسریابی نیست بلکه خدمات دیگری را هم به خانواده‌ها و جوانان ارائه می‌دهد و به همین علت این سامانه تاکنون بیش از 400 هزار بار توسط علاقه‌مندان بارگذاری و نصب‌شده و بیش از 20 هزار نفر نظرات خود را به سامانه داده‌اند.

امکانات این سایت شامل همدم یاب ویژه افراد مجرد برای همسریابی، مشاوره با کارشناسان برای افراد مجرد و متأهل و آزمون خودشناسی است مدیر سامانه «همدم» به امکانات این سامانه هم اشاره‌ای کرد و گفت که جوانان می‌توانند فعالیت‌های متعددی مانند جستجو، پیشنهاد، رد پیشنهاد، مشاوره و پشتیبانی را در این سامانه داشته باشند و آمار ازدواج در این سامانه نشان‌دهنده استقبال جوانان است.

وی تأکید کرد: روشی که «همدم» بر مبنای آن فعالیت دارد، همان ازدواج سنتی همراه با نظارت و حمایت خانواده‌هاست که از ابزار مدرن برای تسهیلگری در این امر استفاده‌شده است اما با توجه به نو بودن آن قطعاً نیاز به زمان بیشتری دارد که بتواند در میان خانواده و جامعه شناخته شود و اثرگذاری داشته باشد. در این مسیر تلاش می‌کنیم در سامانه همدم با معرفی بهترین و مناسب‌ترین مورد به جوانان متقاضی ازدواج، ارزش‌آفرینی کرده و با عملکرد مناسب خود در جهت تشکیل خانواده پایدار، جوانان را تشویق به ازدواج کنیم.

حسینی ادامه داد: در کنار این موضوع در بخش‌های گوناگون به‌ویژه مجله آنلاین (برخط) و صفحات شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنیم تا محتواهای جذاب آموزشی و مناسب فرهنگ‌سازی و آموزش‌های لازم به جوانان و خانواده‌ها ارائه دهیم. همچنین آشنایی جوانان با زوج‌هایی که از طریق همدم ازدواج‌کرده‌اند وزندگی پایداری دارند، راه دیگری برای تأثیرگذاری در این موضوع است که در برنامه‌های آینده سامانه همدم قرارگرفته است.

به گفته این پژوهشگر حوزه زنان علاقه‌مندان در مجله آنلاین می‌توانند از محتواهای آموزشی استفاده کرده و به‌عنوان کاربر نیز تعامل داشته باشند. البته امکانات این سایت علاوه بر مجله آنلاین شامل همدم یاب ویژه افراد مجرد برای همسریابی، مشاوره با کارشناسان برای افراد مجرد و متأهل و همچنین آزمون برای خودشناسی افراد در این زمینه است.

 بیشتر بخوانید:

مردان چگونه عاشق زنان می شوند؟

4 ترفند زنانه برای عاشق کردن همسر!

 

 

 

 

رسانه‌ها برای ازدواج جوانان فرهنگ‌سازی کنند

حسینی اظهار داشت: صرف‌نظر از مسائل اقتصادی و نکاتی که درزمینهٔ اشتغال و مسکن جوانان مطرح می‌شود، مهم‌ترین فعالیتی که سازمان‌ها و نهادهای مربوطه می‌توانند درزمینهٔ ازدواج جوانان داشته باشند، حرکت در مسیر فرهنگ‌سازی این موضوع است. به نظر می‌رسد رسانه‌ها به‌ویژه صداوسیما با تهیه برنامه‌های جذاب و مورد اقبال جوانان می‌توانند نقش مفید و سازنده‌ای داشته باشند. نهادها و سازمان‌های فرهنگی دیگر نیز با تدوین برنامه‌های تبلیغی – تشویقی و عملیاتی کردن آن می‌توانند به‌طور مؤثرتری نقش خود را ایفا نمایند.

وی از ازدواج به‌عنوان قدیمی‌ترین سنت نیکوی بشری یادکرد که  به‌طور ذاتی مورد اقبال جوانان است و اضافه کرد: باید دید و بررسی کرد که چه مشکلاتی باعث شده تا جوانان از وارد شدن به این حیطه ترس داشته باشند یا به‌ناچار از آن دوری کنند.

هر ازدواجی که در همدم رخ می‌دهد تا چهار سال پس از ازدواج هر 6 ماه رصد می‌شود حسینی افزود: هر ازدواجی که در همدم رخ می‌دهد تا چهار سال پس از ازدواج هر 6 ماه رصد می‌شود و جهت سنجش پایداری ازدواج‌ها با همکاری زوج‌ها، آزمون‌های سنجش رضایت از زناشویی به عمل می‌آید و مشاوران همدم در این مسیر در کنار زوج‌ها هستند تا نهال ازدواج آن‌ها به‌دوراز هر آسیبی رشد کرده و به پایداری برسد.

وی از تبلیغ سامانه «همدم» در تابلوهای شهری، رادیو و تلویزیون و همچنین فضای مجازی سخن گفت ولی این نکته را هم گفت که «همدم» نیاز به تبلیغ بیشتری دارد تا جوانان و خانواده‌ها با شناخت بیشتری از این سامانه و خدمات آن استفاده کنند.

این فعال حوزه زنان ادامه داد: سامانه همدم به‌عنوان تسهیلگر و واسطه معرفی وارد عمل می‌شود و در طی معرفی و ضمن آموزش‌های خود به جوانان و خانواده‌ها این نکته را یادآوری می‌کند که در مسیر ازدواج از سه موضوع گفت‌وگو، تحقیق و مشاوره به میزان کافی و صحیح استفاده کنند. فرقی هم نمی‌کند که آشنایی از چه مسیری آغاز شود.

وی افزود: در هر آشنایی به‌قصد ازدواج، دختر و پسر حتماً باید بااطلاع و نظارت خانواده‌هایشان با یکدیگر گفت‌وگو کنند. در مورد همدیگر، تحقیق کافی کنند و درنهایت از کمک مشاورین خبره روانشناس کمک بگیرند تا شناخت صحیح و بیشتری از یکدیگر به دست بیاورند. در ازدواج‌های سنتی هم همین مسیر باید طی شود تا به شناخت درستی برسند. در همدم نیز این مسیر با کمک معرفان و مشاوران متخصص و راهنمایی‌های آنان پیگیری می‌شود تا میزان آسیب کمتر شده و به حداقل برسد.

مهم‌ترین رکنی که همدم به دنبال آن است، موضوع آموزش است. حسینی همچنین گفت: مهم‌ترین رکنی که همدم به دنبال آن است، موضوع آموزش است. محتوای آموزشی و برگزاری دوره‌های آموزشی می‌تواند نقش مؤثری در این زمینه ایفا کند. به همین منظور سامانه آموزشی در کنار همدم موردتوجه دست‌اندرکاران قرارگرفته است. همچنین ارائه محتواهای آموزشی جذاب در بخش‌های گوناگون سامانه و شبکه‌های اجتماعی و تعاملاتی که بین همدم و کاربرانش در این مسیر اتفاق می‌افتد نقش مؤثری در ترغیب جوانان دارد.

حدود سه ماه پیش حجت‌الاسلام رضا عزت زمانی رئیس ستاد خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی از قانونمندشان سامانه‌های همسریابی سخن گفت و اعلام کرد هر مجموعه‌ای که قرار است با عنوان انتخاب همسر در فضای مجازی یا حقیقی فعالیت کند باید از سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ورزش و جوانان مجوز بگیرد. ماه گذشته نیز حجت‌الاسلام محمدصادق ابو ترابی مسئول دبیرخانه ستاد خانواده و جمعیت سازمان تبلیغات اسلامی به خبرنگار معارف ایرنا گفت که حدود 300 مرکز طی دو ماه اخیر برای دریافت تأییدیه مراکز همسرگزینی به پایگاه اینترنتی این سازمان مراجعه کرده‌اند. خانم حسینی گفت اگرچه این سامانه از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده ولی همچون سایر مراکز و مؤسساتی که درزمینهٔ همسریابی فعالیت می‌کنند، پیگیر اخذ مجوز هستند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان