ماهان شبکه ایرانیان

فرار مالیاتی برخی پزشکان، اصناف، بیمه‌ها و مناطق آزاد/ سهم پزشکان و وکلا از درآمد مالیاتی دولت

علی عسگری رئیس سازمان امور مالیاتی: «سالی ۱۳۰هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.» برخی اصناف، پزشکان، شرکت‌های بیمه و مناطق آزاد از پرداخت مالیات طفره می روند.

فرهیختگان نوشت: رئیس سازمان امور مالیاتی از فرار مالیاتی برخی اصناف، پزشکان، شرکت‌های بیمه و مناطق آزاد خبر داده و گفته است: «سالی 130هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.» 
 
علی عسگری که در یکی از برنامه‌های تلویزیونی سخن می‌گفت، درباره دلایل طفره رفتن برخی پزشکان، کانون وکلا، کارشناسان دادگستری و انجمن‌ها بیان کرده است: «در اصلاح قانون مباحثی را مطرح خواهیم کرد که به مجوز فعالیت‌های اقتصادی مربوط می‌شود به این ترتیب که هر کسی در کشور بخواهد برای فردی مجوز صادر کند باید اطلاعات آن فرد را بدهد.» 
 
آن طور که این مقام مسئول گفته است: «تا امروز خیلی از اعضای این تشکل‌ها خود را مکلف به پرداخت مالیات نکرده‌اند و هرکس اظهارنامه داده است، گرفته‌ایم و اگر کسی را شناسایی نکرده‌ایم هم تاکنون اظهارنامه‌ای نداده است.» 
 
وی اضافه کرده است: «علاوه‌براین بسیاری از پزشکان اظهارنامه مالیاتی نمی‌دهند. خیلی از اصناف نیز مجوز صنف ندارند، با این حال فعالیت می‌کنند اما مالیات نمی‌دهند.» 
 
طبق گفته‌های عسگری، ‌هم‌اکنون زیرساخت‌های لازم آماده است و اطلاعات از پایگاه‌های مختلف جمع‌آوری شده تا از فرارهای مالیاتی جلوگیری شود. 
 
همچنین در طرح جامع قانون مالیات نیز اطلاعات مختلف از گمرکات، بورس، بیمه‌ها، بانک‌ها، قراردادهای تجاری و قسمت‌های مرتبط گرفته خواهد شد.
 
سهم پزشکان و وکلا از درآمد مالیاتی دولت؛ 6 هزار میلیارد تومان
 
مرتضی آکشته، نوشت: درآمد مالیاتی دولت را باید در کنار فروش نفت به عنوان یکی از مهمترین بازوهای درآمدی دانست.  هر چند هنوز آنطور که باید نظام مالیاتی کشور نتوانسته در بخش مشاغل غیرشرکتی آنطور که باید موفق عمل کند؛ اما واقعیت این است که اخذ مالیات از کارمندان چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی برخلاف مشاغل غیرشرکتی، بدون چالش انجام می شود به طوری که امسال سهم مالیات کارمندان دولت 12 و بخش خصوصی نیز 11 درصد از کل درآمد مالیاتی کشور بوده است. 
 
بر اساس آماری که خود سازمان امور مالیاتی منتشر کرده، فقط 1. میلیون واحد صنفی از بین بیش از 3.5 میلیون واحد به صورت توافقی و بر اساس سازوکار تبصره 100 قانون مالیات های مستقیم، اقدام به پرداخت حق مالیات خود کرده اند. نکته جالب در این میان آن است که به گفته مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی، علی رغم اینکه صاحبان مشاغل در سال 1399، در مجموع 400 میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده اند؛ این در حالی است که در همان سال، 2 میلیون و 900 اظهارنامه مالیاتی از سوی آنها پر کرده بودند. 
 
از طرف دیگر هم در سال گذشته، 4 میلیون و 350 هزار مودی جدید بر اساس اتصال دستگاه های کارتخوان به پرونده های مالیاتی شناسایی شد که بر اساس آن حدود 11 هزار و 500 میلیارد تومان مالیات برای عملکرد درآمدی به حساب دولت واریز شد. در این میان بد نیست نگاهی داشته باشیم به متوسط مالیاتی که از سوی  مشاغل پرداخت شده است؛ به طوری که طبق صحبت های مدیرکل دفتر حسابرسی مالیاتی این میزان برای سال 1400، به صورت میانگین 2 میلیون و 600 هزار تومان بوده است.
 
اگر بخواهیم نگاهی تفکیک به سهم مشاغل مختلف از پرداخت مالیات در سال گذشته داشته باشیم، باید عنوان کرد کارمندان دولتی که مشمول دستگاه های بخش عمومی می شوند، در مجموع بیش از 37 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده اند که سهم کارمندان بخش عمومی 20 هزار و 300 میلیارد تومان و سهم بخش خصوصی هم 16 هزار و 800 میلیارد تومان بوده است،این میزان برای بخش مشاغل 17 هزار میلیارد تومان و بخش انصاف هم 11 هزار میلیارد تومان بوده است. اما جالب اینجاست که مجموع مشاغلی مانند وکلا، پزشکان 6 هزار میلیارد تومان مالیات پرداخت کرده اند. آمار پرداخت مالیات از سوی مشاغل مختلف نشان می دهد؛ کارمندان نزدیک به 2 برابر دیگر مشاغل مالیات پرداخت می کنند. 
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی