در قرنی که دیگر حتی قطعی یک باره آب و برق امان مردم را میبرد، هستند مردمی که بدون بهرهمندی از نعمت آب و برق زندگی میکنند و به امید تحقق وعدههای مسئولان روز و شبشان را با سختیهای فراوان میگذرانند.
به گزارش ایلنا، امروزه در تمامی مناطق شهری و روستایی مردم از نعمت آب و برق برخوردارند و اما در سیستان و بلوچستان هنوز روستاهایی که از ابتدایی ترین نیازهای زندگی بی بهرهاند کم نیستند. کم آبی، خشکسالی، گردو خاک و هزاران هزار مشکل دیگر، داستان زندگی این روزهای مردم این استان پهناور است.
اهالی روستای شندوک از توابع ایرندگان خاش، گرمای 50 درجه تابستان امسال را در شرایط بی آبی و برق پشت سر میگذارند و این در حالی است که کودکان و افراد سالمند روستا تاب و توان این شرایط سخت را ندارند.
یوسف گمشاد زهی فعال مدنی در این باره به ایلنا میگوید: از اهالی همین روستا هستم و گویا این روستا از چشم مسئولان پنهان مانده که اهالی آن بدون آب و برق آنهم در گرمای بسیار شدید زندگی میکنند.
وی میگوید: بارها مشکلات روستا را عنوان کردهایم و از مسئولان خواستهایم برای یکبار هم که شده به روستای ما بیایند و مشکلات اهالی را از نزدیک مشاهده کنند. به محض تاریکی هوا مجبوریم چراغ دستی روشن کنیم که در تاریکی نباشیم و روزانه مجبوریم آب مورد نیازمان را از چاه نزدیک روستا تهیه کنیم.
گمشادزهی میگوید: راههای روستای شندوک آنقدر خراب است که هربار برای رفت و آمد به شهر و روستاهای اطراف ساعت ها طول میکشد که از پیچ و خم جادهها بگذریم.
وی میگوید: جمعیت روستای شندوک حدودا 20 خانوار است و شخصا با استاندار صحبت کرده و مشکلات مردم روستا را به وی گفتهام اما متاسفانه تاکنون هیچ قدمی برای حل مشکلات مردم برنداشتهاند.
این فعال مدنی ادامه میدهد: این روستا یک مدرسه دو کلاسه دارد و همین موضوع نشان دهنده حد نصاب جمعیت برای برخورداری از خدمات دولت است.
روستاهای زیر 20 خانوار در اولویت ارائه خدمات نیستند
نماینده مجری طرح جهاد آبرسانی وزارت نیرو در سیستان و بلوچستان در این باره می گوید: روستای شندوک ماهیت عشایری دارد و باید سامانه عشایر به این روستا خدمات بدهد.
مصطفی سیاسر میگوید: روستای شندوک مسیر دسترسی ندارد و ما به عنوان روستا برنامهای برایشان نداریم.
وی می گوید: امسال روستاهای بالای 20 خانوار را در طرح جهاد آبرسانی پوشش میدهیم و تمام روستاهای فاقد آب و یا دارای تنش آبی را در طرح جهاد آبرسانی برنامهریزی خواهیم کرد.
سیاسیر میگوید: اگر روستای شندوک هم کد روستایی داشته باشد در طرح جهاد آب رسانی قرار میگیرد. این روستا در منطقه کوهستانی است و با منبع تامین آب، فاصله زیادی دارد و هزینه زیادی برای تامین آب این روستا لازم است.
وی می گوید: در خاش مجتمع روستایی داریم و 83 روستا در طرح جهاد آبرسانی قرار دارند و تامین آب میشوند. در روستاهای ایرندگان هم شبکه گذاری انجام شده و فاقد آب نیستند. اما گاهی در طول شبانه روز به دلیل کمبود بارندگی و منابع آبی، جیره بندی میشود.
سیاسر میگوید: مجتمع آبرسانی شهید خیابانی خاش که دهه 60 راه اندازی شده هم در طرح جهاد آبرسانی اصلاح خواهد شد. برای روستاها و بخش مرکزی خاش بهترین منبع آبی طرح کارواندر است که اجرا میشود.
وی میگوید: روستاهایی که برق ندارند امکان آبرسانی در آنها وجود ندارد و استفاده از دیزل هم به دلیل سوخت مصرفی مشکل ساز است. قطعا اگر جمعیت روستای شندوک بالای 20 خانوار است شرکت توزیع برق برای برق رسانی به روستا برنامه ریزی خواهد کرد.
وی در ادامه میگوید: طبق آمار سازمان برنامه و بودجه روستای شندوک 7 خانوار دارد و روستاهای کم تر از 20 خانوار در اولویت ارائه خدمات نیستند.