ماهان شبکه ایرانیان

درآمد عربستان از حج : میانگین سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار

هنوز درآمد عربستان از حج امسال به صورت رسمی اعلام نشده، اما گفته شده در حج ۲۰۲۳ که بزرگترین حج از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون بوده است، یک میلیون و ۸۰۰ هزار زائر عازم این سفر مذهبی شده‌اند. برآوردهای مالی از حج سال ۲۰۲۲، که حدود یک میلیون نفر در مناسک آن سال شرکت کرده بودند، ۱۵۰ میلیارد دلار بود.

درآمد عربستان از محل حج، میانگین سالانه حدود 150 میلیارد دلار برآورد شده است و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال 2032 میلادی به 350 میلیارد دلار برسد.
 
به گزارش ایسنا، دولت عربستان سعودی زیرساخت‌های جدیدی در حوزه گردشگری و سفرهای زیارتی ارائه کرده که این کشور محافظه‌کار را به مقصدی متنوع برای گردشگران مذهبی و غیرمذهبی تبدیل کرده است و حالا وبسایت «Future Market Insights» پیش‌بینی کرده که بازار حج عربستان سعودی با رشد سالانه هفت درصدی به درآمد 350 میلیارد دلار در سال 2032 میلادی خواهد رسید.  
 
هنوز درآمد عربستان از حج امسال به صورت رسمی اعلام نشده، اما گفته شده در حج 2023 که بزرگترین حج از زمان همه‌گیری کرونا تاکنون بوده است، یک میلیون و 800 هزار زائر عازم این سفر مذهبی شده‌اند. برآوردهای مالی از حج سال 2022، که حدود یک میلیون نفر در مناسک آن سال شرکت کرده بودند، 150 میلیارد دلار بود.
 
در 80 سال گذشته، وزارت حج و عمره در تلاش است با بازنگری در کیفیت خدمات، روند ورود زائران و نیز عمره‌گزاران را، که قرار است مطابق با چشم‌انداز 2023 عربستان سعودی به 30 میلیون نفر در سال افزایش یابد، تسهیل کند.
 
عربستان در روزهای نخست سال جدید میلادی سرانجام پایان محدودیت‌های مسافرتی کرونا را اعلام کرد و خبر داد که پس از سه سال محدودیت برای مهار همه‌گیری کرونا، دیگر محدودیتی برای تعداد زائران حج امسال اعمال نخواهد کرد. با این حال، مقامات سعودی تاکید کردند زائرانی که می‌خواهند فریضه حج را به‌جا آورند باید در برابر کووید ـ 19 واکسینه شوند.
 
این کشور همزمان با اجرای طرح‌های بلندپروازانه در عرصه گردشگری، از جمله ساخت پروژه 500 میلیارد دلاری «نئوم»، در تلاش برای تثبیت جایگاه خود به عنوان یک مقصد مهم گردشگری است. بر اساس گزارش سازمان تجارت جهانی، تعداد گردشگران بین‌المللی که از عربستان سعودی دیدن کردند، در سال 2022 به 16.6 میلیون نفر رسید و این کشور با صعود 12 پله‌ای در شاخص سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) در رتبه سیزدهم جهان قرار گرفت و در مقایسه با رتبه 25 در سال 2019، به عنوان یکی از برترین کشورهای پذیرنده گردشگران بین‌المللی در سال 2022 معرفی شد و یکی از برترین کشورهای دنیا از لحاظ رشد سالانه گردشگری نام گرفت.  
 
گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز 2030» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت است که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال 2016 از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست و در این میان، افزایش شمار گردشگران مذهبی حج و عمره نیز در اولویت کار مقامات سعودی قرار گرفته است.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان