ماهان شبکه ایرانیان

حدیث در مورد نماز جماعت با مضامین زیبا

همانطور که می دانید نماز جماعت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ثواب بیشتری دارد که در مورد نماز جماعت احادیث نابی وجود دارد که در این مقاله مجموعه ای از حدیث در مورد نماز جماعت را در اختیارتان خواهیم گذاشت.

حدیث در مورد نماز جماعت با مضامین زیبا

دین مبین اسلام به اجتماع و اتحاد اهمیت زیادی می دهد از این رو، خواندن نماز جماعت نیز بسیار مهم است و در مورد این موضوع احادیث نابی گفته شده است بنابراین، اگر شما نیز به دنبال حدیث در مورد نماز جماعت هستید به شما دوستان پیشنهاد می کنیم بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید.

مجموعه ای از حدیث در مورد نماز جماعت

درباره نماز جماعت احادیث نابی وجود دارد و اکثر افراد تمایل زیادی به خوندان نماز جماعت دارند که می توانید در شبکه های اجتماعی نیز از احادیث گفته شده درباره نماز جماعت استفاده کنید به همین خاطر، در ادامه مطلب مجموعه ای از حدیث درباره نماز جماعت را در اختیار شما دوستان عزیز قرار داده ایم که امیدواریم از مطالعه آن ها نهایت بهره را ببرید و همچنین بتوانید از بین آن ها احادیث نابی را انتخاب نمایید.

"مجموعه

حدیث درباره نماز جماعت با مفاهیم ناب

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله :

مَن صَلَّى الخَمسَ فی جَماعَهٍ فَظُنُّوا بهِ خَیرا
هر که نمازهاى پنج گانه را با جماعت بخواند ، به او گمان نیک برید .

( الکافی : 3/371/3 )

*******

امام على علیه السلام :

لَیَحضُرُنَّ مَعَنا صلاتَنا جَماعَهً، أو لَیَتَحَوَّلُنَّ عنّا و لا یُجاوِرُونا و لا نُجاوِرُهُم .
یا در نماز جماعتِ ما حاضر مى شوند، یا از ما دور شوند و در مجاورت هم نباشیم .

( تنبیه الخواطر : 2/87 )

*******

امام باقر علیه السلام :

إنَّ الجُهَنِیَّ أتَى النبیَّ صلى الله علیه و آله فقالَ : یا رسولَ اللّه ِ ، إنّی أکُونُ فی البادِیَهِ و مَعی أهلِی و وُلدِی و غِلْمَتِی، فَاُؤَذِّنُ و اُقِیمُ و اُصَلِّی بهِم أ فَجَماعَهٌ نحنُ ؟ فقالَ : نَعَم
فقالَ : یا رسولَ اللّه ِ ، إنَّ الغِلْمَهَ یَتبَعُونَ قَطرَ السَّحابِ فَأبقى أنا و أهلی و وُلدی، فَاُؤَذِّنُ و اُقِیمُ و اُصَلِّی بهِم أ فجَماعَهٌ نحنُ ؟ فقالَ : نَعَم . فقالَ : یا رسولَ اللّه ِ ، فإنَّ وُلدِی یَتَفَرَّقُونَ فی الماشِیَهِ فَأبقى أنا و أهلِی، فَاُؤَذِّنُ و اُقِیمُ و اُصَلِّی بهِم أ فجَماعَهٌ نحنُ ؟ فقالَ : نَعَم . فقالَ : یا رسولَ اللّه ِ ، إنَّ المَرأهَ تَذهَبُ فی مَصلَحَتِها فَأبقى أنا وَحدِی، فَاُؤَذِّنُ و اُقِیمُ أ فجَماعَهٌ أنا؟ فقالَ : نَعَم ،المُؤمِنُ وَحدَهُ جَماعَهٌ .
جُهَنى خدمت پیامبر صلى الله علیه و آله رسید و عرض کرد : اى رسول خدا! من در صحرا با زن و فرزندان و غلامانم به سر مى برم و [موقع نماز] اذان مى گویم و مى ایستم و با آنها نماز مى گزارم ، آیا نماز ما جماعت است؟ فرمود : آرى . عرض کرد : اى رسول خدا! [گاهى اوقات ]غلامانم در پى آوردن آب مى روند و من مى مانم و زن و فرزندانم . پس [موقع نماز ]اذان مى گویم و مى ایستم و با آنها نماز مى گزارم ، آیا نماز ما جماعت به حساب مى آید؟ فرمود : آرى . جُهَنى عرض کرد : اى رسول خدا! [گاهى اوقات] فرزندانم در پى احشام مى روند و من و همسرم تنها مى مانیم . پس [وقت نماز] اذان مى گویم و مى ایستم و با او نماز مى خوانم، آیا جماعت حساب مى شود؟ فرمود : آرى . عرض کرد : اى رسول خدا صلى الله علیه و آله گاهى زن نیزدنبال کارهایش مى رود و من تنها مى مانم و اذان مى گویم و مى ایستم و نماز مى خوانم، آیا نماز من تنها جماعت است؟ حضرت فرمود : آرى ، مؤمن به تنهایى نیز جماعت است .

( تهذیب الأحکام : 3/265/749 )

*******

امام صادق علیه السلام :

الصَّلاهُ فی جَماعَهٍ تَفضُلُ على کُلِّ صلاهِ الفَردِ بأربَعهٍ و عِشرینَ دَرَجهً ؛ تکونُ خَمسَهً و عِشرینَ صلاهً .
نمازى که با جماعت خوانده شود، بیست و چهار بار برتر از نمازى است که به تنهایى خوانده شود . بنا بر این ، یک نماز با جماعت، بیست و پنج نماز است.

( تهذیب الأحکام : 3/25/85)

*******

 حدیث درباره نماز جماعت با مفاهیم ناب

احادیث ناب درباره نماز جماعت

امام صادق علیه السلام :

إنّما جُعِلَ الجَماعَهُ و الاجتِماعُ إلى الصَّلاهِ لکَی یُعرَفَ مَن یُصَلِّی ممَّن لا یُصَلِّی، و مَن یَحفَظُ مَواقیتَ الصَّلاهِ مِمّن یُضَیِّعُ، و لَو لا ذلکَ لَم یُمکِنْ أحَدا أن یَشهَدَ على أحَدٍ بِصَلاحٍ؛ لأِنَّ مَن لَم یُصَلِّ فی جَماعَهٍ فلا صلاهَ لَهُ بینَ المُسلمینَ؛ لأنَّ رسولَ اللّه ِ صلى الله علیه و آله قالَ: لا صَلاهَ لِمَن لَم یُصَلِّ فی المَسجِدِ مَع المُسلمینَ إلاّ مِن عِلَّهٍ
جماعت و اجتماع کردن براى نماز، بدین سبب قرار داده شده است تا نماز خوان از بى نماز باز شناخته شود، و معلوم گردد چه کسى نماز را به وقتش مى خواند و چه کسى آن را ضایع مى کند ؛ اگر نماز جماعت نبود، هیچ کس نمى توانست به صلاح و پاکى کسى شهادت دهد ؛ زیرا کسى که با جماعت نماز نخوانَد، از نظر مسلمانان بى نماز است ؛ چه اینکه رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود : کسى که بدون علت و عذرى نمازش را در مسجد با مسلمانان نگزارد نماز ندارد .

( علل الشرائع : 325/1 )

*******

امام صادق علیه السلام :

أوَّلُ جَماعَهٍ کانَت أنَّ رسولَ اللّه ِ صلى الله علیه و آله کانَ یُصَلِّی و أمیرُ المؤمنینَ علیُّ بنُ أبی طالبٍ علیه السلام مَعهُ، إذ مَرَّ أبو طالبٍ بهِ و جعفرٌ مَعهُ، فقالَ : یا بُنَیَّ صَلِّ جَناحَ ابنِ عَمِّکَ، فَلَمّا أحَسَّهُ رسولُ اللّه ِ صلى الله علیه و آله تَقَدَّمَهُما و انصَرَفَ أبو طالبٍ مَسرورا ··· فکانَت أوَّلَ جَماعَهٍ جُمِعَت ذلکَ الیَومَ .
اوّلین نماز جماعتى که خوانده شد به این صورت بود که رسول خدا صلى الله علیه و آله با امیر المؤمنین على بن ابى طالب علیه السلام در حال نماز بود که ابو طالب و جعفر بر او گذشتند . پس ابو طالب به جعفر گفت : پسرم! کنار پسر عمویت نماز بخوان . چون رسول خدا صلى الله علیه و آله وجود جعفر را در کنار خود حسّ کرد، براى امامت نماز جلوتر رفت و ابو طالب با خوشحالى برگشت ··· پس اوّلین نمازى که به جماعت خوانده شد، در آن روز بود .

( بحار الأنوار: 35/68/2 )

*******

 حدیث ناب درباره نماز جماعت

حدیث در مورد نماز جماعت 

امام رضا علیه السلام :

إنّما جُعِلَتِ الجَماعَهُ لِئَلاّ یکونَ الإخلاصُ و التَّوحیدُ و الإسلامُ و العِبادَهُ للّه ِِ إلاّ ظاهِرا مَکشوفا مَشهورا؛ لأنَّ فی إظهارِهِ حُجّهً على أهلِ الشَّرقِ و الغَربِ للّه ِِ وَحدَهُ، و لِیَکونَ المُنافِقُ و المُستَخِفُّ مُؤَدِّیا لِما أقَرَّ بهِ یُظهِرُ الإسلامَ و المُراقَبَهَ، و لِیَکُونَ شَهاداتُ الناسِ بالإسلامِ بعضِهِم لِبَعضٍ جائزَهً مُمکِنَهً، مَع ما فیهِ مِنَ المُساعَدَهِ على البِرِّ و التَّقوى، و الزَّجرِ عن کثیرٍ مِن مَعاصِی اللّه ِ عَزَّ و جلَّ
نماز جماعت از آن رو وضع شده است تا اخلاص و توحید و اسلام و عبادت خداوند آشکار و هویدا باشند و شهرت یابند ؛ زیرا اظهار این امور، حجّتى است براى خداى یگانه بر مردمان شرق و غرب عالم ؛ و نیز، تا منافق و سبک شمارنده [نماز و دین ]آنچه را اقرار کرده و پذیرفته است به جاى آورَد و اسلام [خود ]را هویدا سازد و بر آن مواظبت نماید، و نیز تا شهادت دادنهاى مردم به مسلمان بودن یکدیگر، روا و ممکن باشد . علاوه بر اینها ، نمازِ جماعت موجب کمک کردن به یکدیگر در راه نیکى و تقوا و باز داشتن از بسیارى از معاصى خداوند عزّ و جلّ است .

( وسائل الشیعه : 5/372/9 )

*******

لقمان علیه السلام ـ در اندرز به فرزندش ـ فرمود :

صَلِّ فی جَماعَهٍ و لو عَلَى رَأسِ زُجٍّ ! .
نماز را با جماعت بخوان ، گر چه روى نیزه باشد !

( المحاسن : 2/126/1348 )

*******

 حدیث درباره نماز جماعت

در پایان به شما دوستان عزیز پیشنهاد می کنیم در صورت تمایل با کلیک بر روی حدیث می توانید احادیث نابی را انتخاب کنید و همچنین می توانند در شبکه های اجتماعی نیز از آن ها استفاده نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان