تحلیل روز/

اصلاح‌طلبان در دوراهی حذف-حذف قرار گرفته‌اند/ لو رفتن رمز تحریم انتخابات توسط اعتدالی‌ها

غلامعلی رجایی: اغلب اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نخواهند کرد. اینکه می‌گویند ما توصیه‌ای برای شرکت در انتخابات نداریم، برای آن است که نامی از تحریم انتخابات نبرند.

سرویس سیاست مشرق- بررسی دیدگاه‌های برخی اصلاح‌طلبان عضو جبهه اصلاحات ایران نشان می‌دهد که شکاف میان طیف حزب اتحاد ملت با گروه‌هایی همچون حزب توسعه ملی، کارگزاران سازندگی، اعتماد ملی و... افزایش‌یافته است.

تأملی بر مطالب مطرح‌شده از سوی منتقدان حزب اتحاد ملت و مدیریت جدید جبهه اصلاحات، بیانگر بیان محورها و گزاره‌های زیر می‌باشد:

- بیان اینکه نگاه برخی از نحله‌های اصلاح‌طلبی در کشور، در خصوص نوع نگاه به انتخابات و صندوق‌های رأی نگاه غیرحرفه‌ای است.

- تصریح بر اینکه اصلاح‌طلب‌ها باید از این فرصت و امکان صندوق رأی و انتخابات در آن حدی که مجال بازی و سیاست ورزی دارند، استفاده کنند.

- تأکید بر اینکه جریان اصلاح‌گری که صندوق رأی را مردود دانسته و دوره آن را منقضی شده تلقی می‌کند، راهبردش برای ایجاد تغییر و بهبود وضعیت کشور چیست؟

- بیان اینکه با عدم مشارکت در انتخابات مطمئناً چیزی حل نخواهد شد.

- تأکید بر اینکه اصلاح‌طلبان اساساً سیاست ورزی در خارج قدرت را یاد نگرفته‌اند. بخشی از آن مربوط به این ساختار و بخشی هم تنبلی و نادانی اصلاح‌طلبان است که کار بیرون از حاکمیت را بلد نیستند انجام بدهند.

- اشاره به اینکه برخی از سیاست ورزان ما فقط اهل سیاست ورزی در دوره رونق هستند.

- اصلاح‌طلبان نباید خود را موازی با تحرکات اجتماعی تعریف کنند یلکه وظیفه کنشگر سیاسی است که دنبال راهکار باشد نه نشستن و گریه کردن است!

درباره نوع نگاه اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به انتخابات و فاصله آن‌ها با فرقه رادیکال اصلاح‌طلب سخنان غلامعلی رجایی قابل تامل است، این فعال میانه‌رو گفته است:

در روند انتخابات پیش‌رو، اصلاح‌طلبان در دوراهی حذف-حذف قرار گرفته‌اند. آنها تصور می‌کنند اگر فراخوان گسترده دهند که همه در انتخابات شرکت کنید، از سوی بخشی از مردم که مایل به حضور در انتخابات نیستند حذف می‌شوند و اگر در انتخابات شرکت هم نکنند، از سوی حاکمیت حذف می‌شوند. به نظر من آقای خاتمی زودتر از اینها باید سخنان اخیر را مطرح می‌کرد. در سخنان او نقد مستقیم به نظارت استصوابی صورت گرفته است. او با لحنی عصبانی سخن گفته است که باید ببینیم شرایط به چه شکل پیش رفته است که فردی صبور چون آقای خاتمی به این میزان صبرش تمام شده است».

او ادامه داد: به نظر می‌رسد اغلب اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت نخواهند کرد. اینکه می‌گویند ما توصیه‌ای برای شرکت در انتخابات نداریم، برای آن است که نامی از تحریم انتخابات نبرند. این هم که چهره‌های برجسته و بلکه نیم‌برجسته‌ای از اصلاح‌طلبان در ثبت نام انتخابات شرکت نکردند، نکته مهم و قابل تأملی است.

رجایی گفته است: حتی همان‌هایی که ثبت‌نام هم کرده‌اند، رویشان نمی‌شود بگویند که ثبت‌نام کرده‌ایم! البته آقای خاتمی با طرح سخنان تازه‌اش به نوعی خواسته است که برای حاکمیت شروطی بگذارید و امتیازاتی را برای اصلاح‌طلبان در انتخابات دریافت کند. او می‌خواهد قول‌هایی بگیرد تا فضای انتخابات باز شود اما خب تا اینجای کار نه تنها قولی داده نشده بلکه نشانه‌هایی بر اینکه قولی داده خواهد شد هم نمی‌بینیم.

این فعال سیاسی همچنین بیان کرد: اکنون بین اصلاح‌طلبان انشقاق رخ داده است. به هر برخی اصلاح‌طلبان در یک بازه کوتاه زمانی سه بار به صداوسیما دعوت می‌شوند و معلوم است که آنها همسویی را پذیرفته‌اند. در آن سو هنوز هستند اصلاح‌طلبانی که دغدغه‌های دیگری جلوتر از انتخابات دارند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان