بعد از گذشت یک هفته از زلزله حدود 7 ریشتری در کشور مراکش (مغرب) جستجوها و امدادرسانی ها ادامه دارد. در این زلزله نزدیک به 3 هزار نفر کشته شدند.
به گزارش عصرایران، سایت شبکه الجزیره با انتشار عکس هایی از وضعیت منطقه روستایی نشین الحوز کشور مراکش / مغرب نوشت: یک هفته پس از زلزله فاجعه بار منطقه الحوز که هزاران کشته بر جای گذاشت؛ هنوز بوی مرگ در مناطق آسیب دیده به مشام می رسد. این شدیدترین زلزله در یک قرن اخیر در کشور مراکش به حساب می آید.
آثار زلزله در منطقه روستایی نشین الحوز - کشور مغرب / مراکش
مقامات مراکشی به تلاش های خود برای نجات و نجات آسیب دیدگان ادامه می دهند و در حال برآورد خسارات ساختمان ها و جاده های مسدود شده هستند.
نکته اینکه سادگی ساختمان های گلی - که در برابر زلزله 6.8 ریشتر مقاومت نکردند - تعداد قربانیان را نسبتاً کاهش داد، در حالی که زلزله فوریه گذشته در ترکیه منجر به کشته شدن بیش از 46 هزار نفر به دلیل ساختمان های چند طبقه شد.
برخی از مردم به طور معجزه آسایی از زلزله ویرانگری که منطقه الحوز در کوه های اطلس را لرزاند جان سالم به در بردند اما با توجه به شدت زلزله و اینکه خانه ها از گل ساخته شده بودند، خسارت قابل توجهی به خانه ها وارد شد. این موضوع باعث شد اهالی مناطق زلزله زده به طور موقت در چادر زندگی کنند، اما آنها از زمستان پیش رو می ترسند به خصوص که مناطق، کوهستانی هستند و شاهد بارش برف بیش از یک متر خواهند بود.
وضعیت خانه های تاریخی شهر مراکش
وضعیت خانه های آسیب دیده در منطقه تاریخی شهر مراکش بعد از زلزله اخیر هم موضوع گزارش خبرگزاری فرانسه است.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه نوشته است: ساکنان مناطق قدیمی و تاریخی شهر مراکش به دلیل ترس از ریزش ساختمان ها، خانه های خود را ترک کرده اند.
در بخش قدیمی شهر مراکش، بهویژه در محله تاریخی "ملاح "، گردشگران خارجی در محاصره خانوادههای کاملی هستند که در اثر زلزله ویرانگر جمعه شب خانههای خود را از دست دادهاند. همزمان ترس از ریزش بیشتر همچنان بر مردم حاکم است. هنوز سرشماری رسمی از خانه های آسیب دیده انجام نشده است. زلزله 6.8 ریشتری دستکم 2900 کشته بر جای گذاشت. مرکز آن در نزدیکی شهر مراکش پایتخت توریستی کشور مغرب / مراکش است.
آثار زلزله در منطقه تاریخی شهر مراکش
سعیده میروش (56 ساله) یکی از اهالی شهر مراکش به تَرَک های بزرگ خانه که در اثر زلزله به وجود آمده اشاره کرد و گفت: "بعضی از ساکنان مانند پدرم به اقوام پناه بردند اما بسیاری در فضای باز زندگی می کنند."
وی افزود: "ما توانایی انجام تعمیرات را نداریم. مسئولان آمدند تا بررسی کنند اما چیزی به ما نگفتند. نمی دانم چه خواهیم کرد. آیا خانه فرو می ریزد؟ نمی دانم."
انتظار می رود مهندسان روز چهارشنبه به این محله برسند در حالی که تیم های وزارت مسکن روز سه شنبه به بازدیدهای خود ادامه دادند اما هنوز سرشماری رسمی از خانه های آسیب دیده انجام نشده است.
آثار زلزله در منطقه تاریخی شهر مراکش
"شکیب بن عبدالله" رئیس سازمان مهندسان معماری مراکش به خبرگزاری فرانسه توضیح داد: «ما تشخیص های لازم را انجام خواهیم داد تا ببینیم آیا خانه ها باید تخلیه شوند یا کار مقاوم سازی باید انجام شود. "
وی ادامه داد: زمین لرزه ها نه تنها باعث تخریب خانه ها می شوند بلکه ساختمان های باقی مانده هم به خطر بزرگی تبدیل می شوند. این شهر باستانی شامل خانه های گلی بسیار قدیمی است.
او افزود: این سبک معماری می تواند شکنندگی این ساختمان ها را در صورت بارندگی افزایش دهد. ما در سریع ترین زمان ممکن برای ارزیابی خطرات کار خواهیم کرد.
در انتظار بررسی مسوولان، نگرانی همچنان بر اهالی منطقه تاریخی شهر مراکش، حاکم است.
منطقه تاریخی "الملاح" قبلا محل زندگی یهودیان بود. سپس نامش به "السلام" تغییر کرد اما در سال 2017 دوباره نام قبلی الملاح بازگشت. در این سال همچنین با هدف توسعه پتانسیل گردشگری ، بازسازی گسترده ای در این منطقه با هزینه تقریباً 17.5 میلیون یورو انجام شد.
سعیدة میروش از اهالی این منطقه تاریخی میگوید مقامات پناهگاهی را برای ساکنانی که خانههایشان آسیب دیده برپا کردهاند، "اما هیچ کس نمیخواهد به آنجا برود زیرا خارج از شهر است."
به عنوان مثال "زینب خولاکی" زن 67 ساله، ترجیح می دهد با سه فرزند و چهار نوه خود و همچنین چند همسایه در یک کمپ خودساخته که در وسط محله برپا کرده اند، اقامت کنند. آنها به لطف کمک همسایگان، غذا و برخی اقلام اولیه را دریافت می کنند.
کمور یونسکو در حال بازدید از یک منطقه تاریخی تخریب شده در اثر زلزله در شهر مراکش
نخست وزیر مراکش "عزیز اخنوش " روز دوشنبه گذشته تایید کرد ساکنانی که خانه هایشان تخریب شده "غرامت دریافت خواهند کرد". او توضیح داد: "یک برنامه شفاف وجود خواهد داشت که ما سعی خواهیم کرد این هفته آماده کنیم".
بچه های محله هم مدرسه شان تخریب شده است. به گفته زینب «از جمعه شب لباسهایشان را عوض نکردهاند». این در میدان معروف مسجد الفنا در مرکز شهر مراکش کار می کند؛ جایی که برای گردشگران، طرح حنا نقاشی می کند.
بسیاری از زنان از وضعیت خود شکایت دارند زیرا نمی دانند آیا کمکی دریافت می کنند؟ و اینکه چه زمانی سرپناه دریافت خواهند کرد؟ یکی از آنها گفت: "مقامات کجا هستند، دولت کجاست؟ چرا در یکی از میادین اصلی چادر برپا نشد". او ترجیح می دهد نامش را نیاورد.
زن دیگری به طعنه پاسخ داد: "زیرا این کار گردشگران را راضی نمی کند."
آثار زلزله در منطقه روستایی نشین الحوز در کشور مغرب / مراکش