ماهان شبکه ایرانیان

شاخص‌کل مجددا به محدوده حمایتی واکنش مثبت نشان‌داد

افت اثر سیاسی در بورس

شماره روزنامه: ۵۸۶۰ تاریخ چاپ: ۱۴۰۲/۰۸/۸ ...

بازار در آینه آمار

در روزی که گذشت، شاخص‌کل بورس تهران با افزایش 0.52‌درصدی همراه شد و به سطح یک‌میلیون و 961‌هزار‌واحدی رسید. نماگر هم‌‌‌‌‌‌‌‌وزن نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد، با افزایش ارتفاع 0.89‌درصدی مواجه شد و نهایتا در سطح 659‌هزار‌واحدی کار خود را به اتمام رساند. شاخص‌کل فرابورس نیز با افزایش 0.66‌درصدی همراه شد. ارزش معاملات خرد بازار سهام که شامل سهام و حق‌تقدم می‌شود، رقم 3‌هزار و 292‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد. افزون بر این در روز گذشته، 184‌میلیارد‌تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد. صندوق‌های قابل‌معامله در بازار نیز با 72‌میلیارد‌تومان‌ ورود پول همراه شدند.

واکنش به محدوده حمایتی

کمترین مقدار تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌شده توسط شاخص‌کل در جریان معاملات سال‌جاری؛ سطح یک‌میلیون و 938‌هزار‌واحدی است که در آخرین روز مرداد تجربه شده‌است. پس از آن هر‌بار که شاخص‌کل به محدوده مذکور نزدیک‌شده، شاهد واکنش مثبت بازار به این ناحیه بوده‌‌‌‌‌‌‌‌ایم و قیمت‌ها در تالار شیشه‌ای با افزایش همراه شده‌است. در مقطع فعلی نیز که پس از مدت‌‌‌‌‌‌‌‌ها نماگر اصلی بازار سهام، سطح 2‌میلیون‌واحدی را از دست داد، مجددا شاخص به محدوده یادشده عکس‌‌‌‌‌‌‌‌العمل مثبتی نشان‌داد تا معلوم شود که محدوده مذکور برای شاخص‌کل بورس از اهمیت خاصی برخوردار است و هر‌بار شاخص به این سطح رسیده، توانسته در روزهای آتی با افزایش ارتفاع همراه شود.

کمرنگ‌‌‌‌‌‌‌‌شدن ریسک سیستماتیک

همان‌طور که در گزارش روز گذشته «دنیای‌اقتصاد» تحت‌عنوان مارش قیمتی در بازارها عنوان شد، به‌نظر می‌رسید ‌که در جریان معاملات روز شنبه، اکثر معامله‌گران بازار در مواجهه با جنگی که درخاورمیانه رخ‌داده‌است، دچار نوعی بیش‌واکنشی شده و به‌صورت هیجانی اقدام به عرضه سهام خود کرده‌‌‌‌‌‌‌‌اند. با همه این تفاسیر، گفتنی است که در جریان معاملات روز گذشته بورس تهران ردپای عقلانیت قابل‌ردیابی بود و سهامداران، با ظهور برخی نشانه‌‌‌‌‌‌‌‌ها از شدت غلظت ریسک سیستماتیک در اذهان خود کاستند و این موضوع در کنار اخباری که مبنی‌بر حمایت از بازار مخابره شد، موجبات بازگرداندن تعادل به معاملات بازار را فراهم کرد، اما نکته قابل‌توجه در این اثنا این است که نمی‌توان به یک رشد و یک روز مثبت دلخوش و امیدوار بود. لازمه حرکت باثبات بازار در محدوده‌‌‌‌‌‌‌‌های فعلی، حمایت جریان پول و جریان خبری از بازار سهام است. البته متذکر می‌شویم که مقصود از جریان پول، تزریق پول از سوی نهادهایی مانند صندوق تثبیت بازار نیست. اگر آرامش به صحنه معاملات سهام بازگردانده شود، مطمئنا جریان پولی که در بازارهای موازی و ابزارها و اوراق بادرآمد ثابت پناه گرفته‌است، در جست‌وجوی کسب بازدهی روانه بازار سهام خواهد شد. در این میان می‌توان به نقش بی‌‌‌‌‌‌‌‌بدیل و خطیر سیاستگذار بورسی نیز اشاره کرد که باید بتواند در اوضاع حساس کنونی، بازار سهام را از قید و بند‌ حواشی و ریسک‌ها برهاند.

عقب‌‌‌‌‌‌‌‌نشینی بازارهای موازی

در روز شنبه که بازار سهام با کاهش ارتفاع فجیع نمادها همراه شد، بازارهای موازی با رشدهای قابل‌توجهی همراه شدند، به‌گونه‌ای که هم قیمت در بازار ارز صعودی بود و به موازات افزایش قیمت ارز و اونس جهانی طلا به دلیل ریسک سیستماتیک موجود، قیمت‌ها در بازار داخلی طلا و سکه نیز در مدار صعودی قرارگرفتند، اما روز گذشته و در روزی که به دلیل تعطیلی بازار جهانی، اونس جهانی موردمعامله قرار نمی‌گرفت، کاهش قیمت اسکناس آمریکایی در معاملات بازار آزاد سبب شد تا قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز با عقب‌نشینی همراه شوند، به‌گونه‌ای‌که قیمت سکه رفاه در بورس‌کالا با کاهش 2.66‌درصدی نسبت به‌روز قبل در قیمت 29‌میلیون و 496‌هزار‌تومان مورد معامله قرارگرفت. نیم‌سکه نیز در بازار آزاد با کاهش 200‌هزار‌تومانی نسبت به‌روز قبل، در قیمت 15‌میلیون و 660‌هزار‌تومان میان خریداران و فروشندگان دست‌به‌دست شد. هر قطعه ربع سکه نیز افت 200‌هزار‌تومانی نسبت به‌روز قبل داشت و با قیمت 10‌میلیون و 640‌هزار‌تومان مورد معامله قرارگرفت. دلار نیز که معاملات روز شنبه را در قیمت 52‌هزار و 150‌تومان به اتمام رسانده بود، در روز یکشنبه با نزول به کانال پایین‌تر همراه شد و بهای شاخص ارزی با افت950تومانی نسبت به‌روز قبل در لحظه تنظیم این گزارش (ساعت 15 روز یکشنبه) در قیمت 51‌هزار و 200تومان میان خریداران و فروشندگان دست به‌دست می‌شد.

بورس در نقطه ارزندگی؟

با توجه به اینکه دلار در یک ماه اخیر و پس از آغاز تنش‌های غزه توانسته مجددا خود را به بالای سطح 50‌هزار ‌تومان برساند و بازار سهام نیز با توجه به ریسک سیاسی منتج از جنگ مذکور در خاورمیانه نتوانسته خود را با نوسانات افزایشی قیمت ارز مطابقت دهد، به‌نظر می‌رسد که در صورت آرام‌شدن اوضاع بازار در بازه کوتاه‌‌‌‌‌‌‌‌مدت با رشد قیمت‌ها همراه شود. از سویی دیگر متغیرهایی مانند ارزش دلاری بازار سرمایه، نسبت قیمت به سود گذشته‌‌‌‌‌‌‌‌نگر بازار سهام و نسبت قیمت به سود در برخی از سهم‌‌‌‌‌‌‌‌ها و صنایع به محدوده‌‌‌‌‌‌‌‌های جذابی رسیده‌است که اگر ریسک سیستماتیک مذکور از بین برود، می‌توان چشم‌‌‌‌‌‌‌‌انداز روشنی را فراروی بازار سهام متصور شد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان