ماهان شبکه ایرانیان

ویژه‌های مشرق؛

پشت پرده مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه جنگ در غزه/ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس چند نامزد دارند؟

طبق برآوردهای اولیه ۸ درصد از ثبت‌نام‌کننده‌ها تمایلات سیاسی اصلاح‌طلبی دارند و ۹ درصد از نامزدهایی که ثبت نام خود را نهایی کرده‌اند اصولگرا هستند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژه‌های مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز دوشنبه 15 آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که تهدید اتمی غزه توسط وزیر اسرائیلی، نفت ایران در دوراهی تحریم و تخفیف، واکنش ها به حضور هیات طالبان در ایران و جایزه 12میلیاردی برای هادی چوپان در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

چهار هفته از آغاز جنگ جدید در غزه می‌گذرد و همچنان تحلیل‌گران روزنامه‌های اصلاح‌طلب نسبت به گسترده‌تر شدن این جنگ به یک جنگ منطقه‌ای که ممکن است دامن ایران را هم بگیرد، هشدار می‌دهند. روزنامه هم‌میهن به نقش ایران برای آتش‌بس در غزه پرداخته و مذامره با آمریکا را تنها راه‌حل خوانده است، در بخشی از این گفتگو آمده است:

دوره ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی مدیرکل خاورمیانه وزارت امورخارجه بودم، آن زمان هم خبر نداشتم اما کم‌وبیش حجم ارتباطات و کمک‌ها قابل مقایسه با حرف‌هایی که این روزها می‌زنند، نبود. خیلی محدود بود و اینطور نبود که ما بی‌حساب و کتاب خرج کنیم. اما در پاسخ به سوال قبلی شما، به اعتقاد من فعلاً بحث برجام قابل پیگیری نیست، حتی اگر سیاست‌های‌مان را کنترل‌شده‌تر پیگیری کنیم و گرفتار احساسات نشویم، حتی شاید در همین شرایط هم بشود که با آمریکایی‌ها مذاکره و گفت‌وگو کنیم و سر حداقل‌هایی به توافق برسیم. همین حالا هم حتی می‌توانیم در نقش میانجی در مسائل فلسطین حضور پیدا کنیم و به آتش‌بس کمک کنیم. تصور من این است که ایران به هر حال باید کارهایی در مورد مسئله فلسطین انجام دهد.

سفیر سابق ایران در ادامه گفته است:

این از اشکالات سیاست خارجی دولت‌هایی است که مواضع تندتری در سیاست خارجی دارند. یک دوره در سیاست خارجی جمهوری اسلامی عاقلانه عمل کردیم که آن هم دوره ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی، دوران اصلاحات بود. دولت توانست در سیاست خارجی فرصت‌های طلایی ایجاد کند و کشور استفاده ببرد. خیلی از پیشرفت‌های صنعت صلح‌آمیز هسته‌ای ما هم در دولت خاتمی در همکاری با غربی‌ها و سایر کشورها ایجاد شد. اینها محصول اعتمادی بود که دولت آقای خاتمی با مردم خودش ایجاد کرده‌بود و دولت-ملت به معنای واقعی وجود داشت و محصول اعتمادی بود که در سطح جهان به ملت ایران، به دولت ایران و به کشور ایران ایجاد شده‌بود. وقتی این موازنه را ایجاد کردید، کشور پیشرفت می‌کند.

پشت پرده مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه جنگ در غزه/ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس چند نامزد دارند؟

روزنامه اعتماد نیز همین خط گفتگو با آمریکا را پیش برده و نوشته است:

پس از آشکارشدن ماهیت جنگ و هزینه‌های آن، در مقایسه با دستاوردها، پایان دادن به جنگ دشوار و موجب شکل‌گیری منطق جنگ طولانی و گسترده خواهد شد. بنابراین فهم عمیق از ماهیت و پیامدهای جنگ نقش اساسی در مدیریت بازدارندگی و اجتناب از جنگ خواهد داشت، مگر آنکه پیامدهای خسارت‌آمیز اجتناب از جنگ، بیش از جنگ باشد. با این توضیح، برای تصمیم‌گیری درباره آغاز جنگ، باید به ماهیت و پیامدهای آن اندیشید. هم‌اکنون در صورت‌بندی تجربه جنگ با عراق، به‌جای تمرکز بر شکسته شدن قدرت بازدارندگی و غافلگیری نیروهای مسلح ایران و تأثیر آن در حمله نظامی عراق به ایران، بر اقدامات عراق برای زمینه‌سازی جنگ تمرکز شده است. بی‌توجهی به این درس راهبردی از تاریخ جنگ، با وجود تلاش برای ایجاد قدرت بازدارندگی، مانع از ادراک و اهمیت «حفظ قدرت بازدارندگی» شده است.

پشت پرده مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه جنگ در غزه/ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس چند نامزد دارند؟

روزنامه شرق نیز با طرح این پرسش که چرا علی باقری در بحبوحه جنگ غزه به اروپا سفر کرد؟ می‌نویسد:

با توجه به سابقه باقری در گفت‌وگوهای هسته‌ای شاید سفر وی به ژنو که گفته شده یکی از دستورکارهای آن مربوط به رفع تحریم‌هاست، تلاشی برای نشان دادن تمایل ایران به آغاز مذاکرات هسته‌ای باشد و این دیپلمات ایرانی می‌خواهد این سیگنال را ارسال کند که برای ایران مذاکرات به عنوان یک گزینه همچنان روی میز است. این مساله‌ای است که تقریبا اکثر ناظران و رسانه‌ها در خصوص آن غفلت داشته‌اند. زیرا همه توجه‌ها معطوف به غزه بوده است!

پشت پرده مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه جنگ در غزه/ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس چند نامزد دارند؟

رقابت برابر اصلاح‌طلبان و اصولگرایان در راه بهارستان

انتخابات مجلس یازدهم اسفندماه برگزار خواهد شد که طبق پیش‌بیینی‌ها در صورت حضور همه جریان‌ها رویداد حداکثری خواهیم داشت. البته این بار قانون جدید انتخابات شرایطی را فراهم کرده است که متقاضیان داوطلبی برای نمایندگی مجلس به‌صورت اینترنتی انجام شد. از این رو تاکنون ترکیب ثبت‌نام‌کننده‌ها و مشارکت احزاب و گروه‌های مختلف مشخص شده است.

روزنامه آرمان‌امروز درباره تعداد نامزدهای اصلاح‌طلب که آماده رقابت شده‌اند نوشته است:

طبق برآوردهای اولیه 8 درصد از ثبت‌نام‌کننده‌ها تمایلات سیاسی اصلاح‌طلبی دارند و 9 درصد از نامزدهایی که ثبت نام خود را نهایی کرده‌اند اصولگرا هستند. این برآورد بر اساس چهره‌های شناخته شده جریانات سیاسی است و تعداد دیگری از ثبت نام‌کننده‌ها نیز هستند که به جهت سابقه کمتر فعالیت سیاسی هنوز نمی‌توان در مورد جناح سیاسی‌شان سخن گفت. شیوه ثبت نام نامزدهای احزاب در انتخابات مجلس نیز حاکی از آن است که اصلاح‌طلبان تمرکز اصلی خود را بر شهرستان‌ها متمرکز کرده‌اند و اصولگرایان هم در مرکز و هم در شهرستان‌ها آرایش سیاسی خود را شکل داده‌اند.

پشت پرده مذاکره مستقیم با آمریکا به بهانه جنگ در غزه/ اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس چند نامزد دارند؟

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان