شرکت جدید هواپیمایی عربستان سعودی (ریاض ایر) قصد دارد 100 فروند هواپیمای "بوئینگ مکس" خریداری کند.
به گزارش عصرایران ، ریاض ایر که به عنوان یک شرکت هواپیمایی جدید سعودی قرار است به زودی فعالیت رسمی خود را شروع کند در حال ساخت ناوگان خود است. این شرکت در آستانه نهایی کردن قرارداد خرید 100 هواپیمای بوئینگ 737 مکس است.
به گفته منابع آگاه، هدف از این اقدام، گسترش ناوگان با افزودن هواپیماهای کوتاه برد است.
به نوشته بلومبرگ ، این منابع ادامه دادند شرکت ریاض ایر که توسط صندوق دولتی عربستان راه اندازی شده، در حال بررسی امکان ثبت سفارش برای 50 هواپیما، علاوه بر همین تعداد مشابه از گزینه های دیگر، در آغاز نمایشگاه هوایی دبی است. نمایشگاه هوایی دبی از امروز دوشنبه آغاز شد.
منابع آگاه که به دلیل محرمانه بودن گفتگوها می خواستند ناشناس بمانند گفتند: "مذاکرات ادامه دارد و ممکن است تعداد کمی تغییر کند."
"ریاض ایر" به دنبال ایجاد شبکه خود و به چالش کشیدن خطوط هوایی منطقه مانند "امارات" و "قطر ایرویز" است.
تاسیس این شرکت هواپیمایی جدید به عنوان بخشی از برنامه های تبدیل ریاض به مرکز قوی در حمل و نقل جهانی است.
این قرارداد در صورت نهایی شد، پیروزی دیگری برای بوئینگ محسوب می شود.
این شرکت هواپیماسازی امریکایی قبل از این هم با "ریاض ایر" برای فروش 72 فروند هواپیما از نوع 787 به توافق رسیده بود.
اگر این معامله انجام شود، ریاض بار دیگر بوئینگ را برای خرید هواپیمای تک راهرو انتخاب خواهد کرد. بخشی از این انتخاب به دلیل ناتوانی ایرباس در تحویل هواپیماهای مشابه در آینده نزدیک است.
نمایندگان بوئینگ و ریاض ایر از اظهار نظر درباره این مذاکرات خودداری کردند.
نمایشگاه هوایی دبی که هر دو سال یک بار برگزار می شود، از روز دوشنبه آغاز می شود. انتظار می رود شرکت های هواپیمایی از جمله امارات سفارش های زیادی را اعلام کنند.
مدیرعامل ریاض ایر (تونی داگلاس) هفته گذشته در مصاحبه ای گفت این شرکت هواپیمای در حال کار بر روی سفارش "بزرگ" هواپیماهای تک راهرو است که از یکی از سازندگان می آید، بدون اینکه فاش کند که این شرکت کدام مدل را انتخاب کرده است.
قرار است پروازهای تجاری ریاض ایر در سال 2025 آغاز شود.
راه اندازی این شرکت جدید هواپیمایی در راستای اجرای چشم انداز 2030 سعودی است. براساس این چشم انداز، دولت ریاض می خواهد تا سال 2030 با افزایش درآمدهای غیرنفتی، اتکای این کشور به درآمدهای نفتی را قطع کند.
گردشگری و حمل ونقل یکی از مهمترین بخش های برنامه افزایش درآمدهای غیرنفتی عربستان سعودی است.
به نوشته روزنامه سعودی الوطن، ریاض ایر می خواهد به 100 مقصد جهان پرواز داشته باشد و در درآمد ناخالص داخلی این کشور حدود 20 میلیارد دلار سهم داشته باشد.
ریاض ایر همچنین قرار است بیش از 200 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در سطح کشوری و جهانی ایجاد کند. ریاض ایر در نمایشگاه هوایی دبی ، دومین هویت بصری هواپیماهای خود را رونمایی کرد.
مدیرعامل ریاض ایر از قرارداد با باشگاه فوتبال اتلتیکو مادرید اسپانیا برای حمایت مالی و تبلیغات خبر داد.
مدیر عملیات شرکت ریاض ایر هم گفت این شرکت در سال 2030 میلادی، 170 هواپیما خواهد داشت. تاکنون این شرکت 150 نیرو استخدام کرده که 20 نفر آنها خلبان هستند.