ماهان شبکه ایرانیان

۲۱ بلایی که مصرف نوشابه بر سر بدن می‌آورد

یک واقعیت تلخ در مورد نوشابه ها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده می‌گردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابه‌های گازدار نسبت به دیگر نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریع‌تر جذب بدن می‌شود.

همشهری آنلاین نوشت: مطالعات متعددی تاثیرات منفی نوشیدن نوشابه را روی وزن و دندان‌ها و دیگر ارگان‌های بدن نشان داده‌اند که برخی از آنها حتی می‌توانند جبران‌ناپذیر باشند.
 
روزه تقریبا می‌توان گفت که اغلب افراد نوشابه مصرف می‌کنند، اما اگر مضرات و عوارض جبران ناپذیر نوشابه را بدانند شاید از نوشیدن نوشابه پشیمان شوند!
 
با اینکه مصرف نوشابه در بسیاری از کشورها رو به کاهش است، بسیاری از مردم هر روز نوشابه می‌نوشند. 21 خطر نوشابه را با شما در این بخش به اشتراک می‌گذاریم تا حتما آن را مطالعه کرده و با آگاهی کامل مصرف نوشابه را کنار بگذارید.
 
متاسفانه مصرف نوشابه‌های گازدار بطور فزاینده در میان مـردم دنیا بخصوص ایرانیان که رکورددار مصرف این ماده هستند رواج پیدا کرده است. ولی آیـا افرادی که با علاقه این نوشیدنی سمی را مصرف می‌کنند از عوارض و خطرات آن خبرند؟ باید بدانید یک واقعیت تلخ در مورد نوشابه‌ها این است که به آنها عمدا کافئین افزوده می‌گردد تا ایجاد اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان خود کنند و این کافئین موجود در نوشابه‌های گازدار نسبت به دیگر نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند قهوه و چای سریع‌تر جذب بدن می‌شود.
 
حال به عوارض و مضرات نوشابه بپردازیم:
 
1. نوشابه می‌تواند منجر به کاهش عملکرد کلیه شود
 
در یک مطالعه یازده ساله دانشکده پزشکی هاروارد، بین 3،318 زن، محققان دریافتند نوشابه خطر عملکرد کلیه‌ها را بالا می‌برد.
 
2.نوشابه ریسک ابتلا به دیابت را بالا می‌برد
 
میزان بالای شکر در نوشابه باعث فشار پانکراس می‌شود و به طور بالقوه آن را ترک می‌کند و نمی‌تواند نیاز بدن به انسولین را حفظ کند. نوشیدن یک یا دو نوشیدنی قندی روزانه خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 25 درص افزایش می‌دهد.
 
3.قوطی‌های نوشابه با بی پی ای پوشیده می‌شود
 
قوطی نوشابه حاوی (بی پی ای) است، که از بیماری‌های قلبی گرفته تا چاقی و مشکلات تولید مثل، ارتباط دارد.
 
4. نوشابه باعث خشکی بدن می‌شود
 
کافئین ادرار اور است و تولید ادرار را بیشتر می‌کند و باعث می‌شود بیشتر ادرار کنید. وقتی سلول‌های بدن خشک می‌شوند، به سختی مواد مغذی را جذب می‌کنند و همچنین برای بدن دشوار می‌شود تا مواد زائد را از بین ببرند.
 
5. نوشابه سرطان زاست
 
رنگ کاراملی نوشابه با سرطان‌ها مرتبط است؛ رنگ قهوه‌ای مصنوعی در نوشابه فرآیندی شیمیایی است که از شکر سوخته درست شده است. بوسیله واکنش قند با آمونیاک و سولفیت زیر فشار بالا و دما تهیه شده است. این واکنش‌های شیمیایی منجر به شکل گیری 2 - (2 - MI)و 4 (4 - MI) می‌شوند که در مطالعات انجام شده توسط دولت نشان داد منجر به سرطان ریه، کبد، سرطان خون و تیروئید در موش‌های آزمایشگاهی می‌شود.
 
6. رنگ کاراملی در نوشابه به مسائل عروقی مرتبط است
 
رئیس بخش قلب و التهاب در دانشگاه پنسیلوانیا می‌گوید ارتباطی بین مشکلات عروقی و محصولات حاوی شکر سوخته وجود دارد.
 
7. نوشابه کالری زیادی دارد
 
یک بطری 20 اونس نوشابه حاوی 17 قاشق چای خوری شکر و 240 کالری و عاری از هر ارزش غذایی است. متوسط حدود یک ساعت پیاده روی برای سوزاندن 240 کالری در نوشابه 20 اونسی لازم است.
 
8. نوشابه خطر ابتلا به چاقی را افزایش می‌دهد
 
هر نوشابه یا نوشیدنی‌های قندی که روزانه مصرف می‌شود احتمال چاقی را بیش از 60 درصد را افزایش می‌دهد. نوشیدنی‌های دیگر به مشکلات سلامتی کودکان نیز مرتبط هستند.
 
9. نوشابه خطر بیماری‌های قلبی در مردان را افزایش می‌دهد
 
هر نوشابه که روزانه مصرف می‌شود، خطر بیماری قلبی را تا 20 درصد در مردان افزایش می‌دهد.
 
10. اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می‌برد
 
آزمون آزمایشگاه در مورد اسیدیته نوشابه نشان می‌دهد مقدار اسید در نوشابه مینای دندان را از بین می‌برد. سطح PH در نوشابه می‌تواند 2.5 باشد.
 
11. نوشابه حاوی مقدار زیادی شکر است
 
میانگین 20 اونس نوشابه معادل با 17 قاشق چای خوری شکر است، اما نوشابه برای دندان و سلامت کلی بدن خوب نیست.
 
12.نوشابه حاوی قندهای مصنوعی است
 
در حالی که بسیاری از مردم شکر مصنوعی را برای مصرف کالری پایین انتخاب می کنند. قند مصنوعی به بیماری های متعدد از جمله سرطان مرتبط هستند.
 
13.نوشابه سطح کلسیم را کاهش می‌دهد
 
نوشابه‌ها حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش می‌دهد. پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه 3 یا بیشتر نوشابه می‌نوشند، تقریبا 4 درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین D را کنترل می‌کنند.
 
14.نوشیدن نوشابه متابولیسم را تغییر می‌دهد و مانع از کاهش وزن می‌شود
 
دکتر هانس مدیر گروه ورزش و توان بخشی در دانشگاه بنگور، انگلستان، دریافته است که نوشیدن نوشابه به طور منظم می تواند متابولیسم بدن انسان را تغییر دهد. شرکت کنندگان روزانه 140 گرم شکر مصرف می‌کنند (که کم تر از دو قوطی نوشابه است). نتایج نشان داد که متابولیسم آنها بعد از چهار هفته تغییر کرد و برای آنها سخت شد که چربی را بسوزانند و وزن کم کنند.
 
15.نوشیدن بیشتر از یک نوشابه روزانه خطر بیماری قلب، سندروم متابولیک را افزایش می‌دهد
 
دکتر راوی نویسنده کتاب مطالعه و مربی پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد می‌گویدکه اگر بیشتر از یک یا چند نوشیدنی را روزانه می‌نوشید، ممکن است ریسک توسعه عوامل خطر متابولیک برای بیماری‌های قلبی را افزایش دهید.
 
16. نوشابه رژیم کاهش وزن شما را مختل می‌کند
 
مطالعه در مرکز علوم درمانی دانشگاه تگزاس نشان داد هر چه رژیم غذایی بیشتر شامل نوشابه باشد، ریسک اضافه وزن بیشتر می‌شود.
 
17. خطر ابتلا به کبد چرب را افزایش می‌دهد
 
نوشابه‌ها و هر نوشیدنی شیرین دیگر به بیماری کبد چرب مرتبط است.
 
18.نوشابه‌ها حاوی مهارکننده‌های قارچی هستند
 
آنها بنزوات سدیم یا بنزوات پتاسیم دارند و در تمام نوشابه‌ها ی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد شیمیایی توانایی آسیب شدید به دی ان ای در میتوکندری را دارند تا به طور کامل آن را غیر فعال کنند.
 
19.نوشابه‌ها باعث آسم می‌شود
 
نتیجه تحقیقات ثابت کرده است مصرف نوشابه باعث آسیب به ریه و افزایش ریسک ابتلا به آسم می‌شود.
 
20. نوشابه با سردرد ارتباط دارد
 
سردرد هم یکی دیگر از عوارض نوشیدن نوشابه است.
 
21 . فشار خون بالا از عوارض جدی دیگر نوشابه است
 
از آنجا که یکی از عوارض جانبی رژیم غذایی، افزایش وزن است، فشار خون بالا می‌تواند از عواقب آن باشد. همچنین شامل مقدار زیادی سدیم است، که می‌تواند سطح فشار خون را افزایش دهد. تنها در یک قوطی، 57 میلی گرم سدیم وجود دارد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان