به گزارش مشرق، چرخ تولید سریال های تلویزیونی به راه افتاده است و طبق وعده مدیران، به زودی شاهد آثاری جدید و متنوع خواهیم بود. امیدواریم! فعلا همین که آنتن شبکه ها از سریال های تکراری نجات یافته، اتفاق مثبتی است. ناگفته پیدا است که کیفیت آثار می تواند منجر به رونق دوباره شود و تلویزیون بار دیگر روزهای خوش را تجربه کند. به تجربه ثابت شده سریال های خوب مهم ترین عامل نجات شبکه ها هستند....
در میان محصولات در دست تولید، نام «تنها گریه کن» هم دیده می شود، ولی اطلاعاتی درباره آن منتشر نشده. به جزئیاتی درباره سریال دست یافته که بخشی از آن محور گزارش امروز است.
مورد اول؛ سابقه کارگردان
سریال «تنها گریه کن» را علی درخشنده بر اساس فیلمنامه ای از خود کارگردانی می کند. حتما اطلاع دارید که این کارگردان، پیش تر فیلم سینمایی «دشمنان» را با حضور رویا افشار ساخت که اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رونمایی شد و مورد توجه قرار گرفت. مثلا علیرضا مجمع، نویسنده و منتقد سینما گفته بود: «فیلم «دشمنان» اثر کمخرجی است که نشانههایی از استعداد را میتوان در کارگردانش یافت؛ همین کافی است.» علی درخشنده، قبل از نشستن روی صندلی کارگردانی، حوزه های مختلف را پشت دوربین تجربه کرده بود و حالا ساخت سریال «تنها گریه کن» تازه ترین فعالیت او محسوب می شود.
مورد دوم؛ قصه چیست؟
«تنها گریه کن» سریالی تاریخی است و داستان آن سرگذشت سه دهه از دوران معاصر کشورمان را در برمی گیرد. قصه با محوریت زندگی یک خانواده پیش می رود که درگیر اتفاقات مختلف می شوند و از زاویه نگاه آن ها بخشی از تاریخ معاصر ورق می خورد. اقبال از نمونه های مشابه که «سرزمین مادری» تازه ترین مورد آن است، این امیدواری را ایجاد می کند که «تنها گریه کن» مورد توجه انبوه مخاطب قرار بگیرد. نکته جالب دیگر این که سریال، از نخستین مجموعه رئالیستی تلویزیون در حوزه تاریخی است که نگاهی اجتماعی و مردم شناسانه دارد و برای همین روایت آن با حفظ فراز و نشیبها،عاشقانه ای ارام است.
مورد سوم؛بازیگران چه کسانی هستند؟
سریال «تنها گریه کن» در دو فصل تولید می شود و افسانه کمالی، رابعه مدنی، خاطره حاتمی، رها ربانی نیا، مرجان قمری، احمد کاوری، هادی شیخ الاسلامی، رحیم نوروزی، حسن رضایی، یوسف صفری بختیاری، پیام احمدی نیا، سیاوش چراغی پور و ... بازیگران آن هستند. همچنین در این سریال از چند چهره جدید استفاده شده است. به گفته یکی از عوامل، این بازیگران تازه نفس، درخشش قابل توجه مقابل دوربین داشته اند و حرف ها برای گفتن دارند. همچنین بیش از 600 نفر برای نقش های مختلف تست داده اند و برای انتخاب بازیگران نوجوانان، پیش تولید طولانی طی شده است.
مورد چهارم؛در شهرک جدید
چندی پیش، مهدی میرچی، مدیر شهرک سینمایی و تلویزیونی غزالی از ساخت لوکیشنهای دهه شصتی در این مجموعه خبر داد و گفت: «این لوکیشن برای سریال «تنها گریه کن» در حال آمادهسازی است.» او در گفت و گو با ایرنا، با بیان این که این شهرک فاقد لوکیشن دهه شصتی بود بیان کرد: «در حال حاضر زمین تخصیص داده شده و بر اساس محتوای سریال «تنها گریه کن»، نگرش سازمانی و نظارت تیم فنی شهرک، یک محله از دهه شصت ساخته میشود.» با این حساب، سریال مذکور، زمینه ساخت یک شهرک جدید با ساختار دهه شصت شمسی در حاشیه شهرک غزالی را ایجاد کرده است که می تواند مورد استفاده دیگر آثار هم قرار بگیرد.
همچنین بخش های دیگری از سریال در شهر یوش (زادگاه نیما یوشیج)، بلده، لفور، مشهد و قم فیلمبرداری می شود. از دیگر نکاتی که در خلال گفت و گو با عوامل تولید به آن دست یافتیم، پروداکشن بزرگ اما کم هزینه «تنها گریه کن» نسبت به تولیدات شبکه نمایش خانگی است. به گفته آن ها، برخی لوکیشن های سریال، با بیش از 3200 متر بنا ساخته شده اند.
لوکیشن هایی مثل حسینیه ارشاد، اداره فرهنگ قبل از انقلاب، بیمارستان مدرسه شهربانی، سالن کشتی و ژاندارمری و … برای این سریال بازسازی شده است. این را هم اضافه کنیم که علاوه بر دکورها ، طراحی و دوخت لباس های بازیگران هم با حساسیت انجام شده تا انطابقی کامل با درون مایه سریال داشته باشد. تصویربرداری فصل نخست، به پایان رسیده است و از گفت و گو با عوامل می توان متوجه شد که تولید «تنها گریه کن» دست کم 8 ماه دیگر ادامه دارد و پخش آن سال آینده خواهد بود.
منبع: هفت صبح