حسین قدیری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، دستگاه تصویربرداری سهبعدی در دو مدل LOTUS-NDT برای کاربرد در تستهای غیر مخرب در حوزههای مختلف مانند حوزه نفت و قطعات با عنوان «میکروسیتی اسکن صنعتی» و LOTUS-inVivo با عنوان «میکرواسکن کلینیکال» برای تصویربرداری از حیوانات کوچک با کاربرد در پژوهشهای پری-کلینیکال را از دستاوردهای این شرکت نام برد و افزود: دستگاه میکروسیتی اسکن یک دستگاه تصویربرداری سهبعدی از اجسام است که با تصویربرداری در ابعاد میکرونی (یک هزارم میلیمتر)، اطلاعاتی از داخل اجسام در اختیار محققان قرار میدهد. این دستگاه برای تصویربرداری صنعتی از سنگ و فلز و اجسام طراحی و ساخته شده است.
به گزارش ایسنا، اساس دستگاه میکروسیتی اسکن صنعتی، پرتو اشعه ایکس ثابت است، به این صورت که نمونه مورد نظر در دستگاه قرار میگیرد و با چرخش حول محور خود، تصویربرداری سهبعدی با رزولوشن یک میکرون انجام میدهد.
قدیری اظهار کرد: برای نمونه ملموس کاربرد این دستگاه صنعتی میتوان به بررسی سنگ نفت اشاره کرد که نتایج مطالعات آن در حوزههای نفتی از اهمیت بالایی برخوردار است. سنگ نفت دارای حفرههای میکرونی است و نفت داخل همین حفرهها جمع میشود، در نتیجه این دستگاه میتواند اطلاعات خوبی در خصوص مخازن نفتی ارائه دهد.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در هر دو دستگاه تصویربرداری این شرکت تصویر 360 درجهای از جسم ارائه شده به آنها تهیه میکنند، یادآور شد: تفاوت این دو دستگاه در این است که در نمونه صنعتی، جسم حول محور خود میچرخد، ولی در نمونه کلینیکال و پزشکی، نمونه ثابت است.
قدیری با بیان اینکه دستگاه تصویربرداری میکرواسکن کلینیکال برای تصویربرداری سهبعدی از نمونههای زنده مانند موش عرضه شده است، گفت: این دستگاه در تحقیقات دارویی، بیولوژیک و حوزههای زیستی کاربرد دارد.