سرویس سیاست مشرق _ «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
روحانی: مشکلات ما باید با "صندوق رأی" حل شود
ایلنا گزارش داد: حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران به تازگی در یک میتینگ سیاسی، طی سخنانی درباره انتخابات با تاکید بر اینکه ما نمیتوانیم نسبت به مساله انتخابات بیتفاوت باشیم، گفت: دو نوع میتوان به شرایط حاکم اعتراض کرد. یک راه این است که در انتخابات شرکت نکنیم اما این راه نتیجهای در پی نخواهد داشت. راه بهتر این است که پای صندوق رأی برویم و به فردی که به شرایط امروز معترض است، رأی دهیم. رأی اعتراضی بهتر از رای ندادن است. مشکلات ما در نهایت باید با صندوق رأی حل شود، راه دیگری نداریم.[1]
*منهای درست و غلط جهت گیری روحانی درباره اینکه به چه کسی رأی بدهیم؛ لکن موضع مشارکتجوی آقای روحانی قابل تحسین است.
خاصّه در شرایطی که چپ های تحریمی دست به ترور صندوق رأی و تحریم انتخابات زده اند؛ اتخاذ چنین مواضعی از جانب رجال نجیب و چهره های سیاسی کشور موجب خرسندی است و باشد که همین قبیل مواضع بتواند نقشه چپ های تحریمی را نقش بر آب کند.
ذکر این نکته ضروریست که غیر از آقای روحانی؛ کمتر کسی با رصد ما مشغول تبیین مضار تحریم انتخابات است!
***
این گرانی از تورم هم بیشتر است!
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در جلسه علنی روز سه شنبه گذشته مجلس و در جریان بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره گرانی دارو و درمان گفته است: واقعیت این است که ما امروز نسبت به سال قبل 107 درصد وزنی افزایش قیمت داریم که این واقعیت تلخی است که وجود دارد. این افزایش قیمت حتی از متوسط تورم کشور هم بیشتر است.
به گزارش ایسنا، او می افزاید: نتوانستهایم به عنوان مجلس بحث دارو و مسائل درمان مردم را علاج کنیم. فلسفه وجودی ما و دولت حل مشکل مردم است و ما و دولت نتوانستیم این موضوع را حل کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تعیین ضربالاجلی 2 ماهه برای وزارت بهداشت گفت: باید طی این 2 ماه شاهد اصلاح وضعیت دارو و آثار آن در جامعه باشیم در غیر اینصورت حتماً به عنوان مجلس از ابزار نظارتی مان استفاده میکنیم. همچنین به دیوان محاسبات میگویم که حتماً در این دو ماه گزارش دقیق از نحوه هزینههای محل اعتبارات، تخصیصها و هزینه کردها به مجلس ارائه دهند. حوزه درمان تنها جایی است که ارز 4200 تومانی میدهیم و این موضوع باید بتواند در جایی مشکلات مردم را حل و فصل کند؛ ان شاءالله پیش از پایان سال شاهد گزارشی از روند حوزه سلامت داشته باشیم.[2]
*نکته ای که در صحبت های مهم رئیس مجلس باید بیشتر به آن پرداخته شود مسئله وقوع یک گرانی است که گفته شده حتی از نرخ تورم کشور هم بیشتر است!
این رخداد وقتی بروز می یابد که قاعده ای بر بازار حاکم نباشد. در هنگام بی قاعدگی نیز آنچه رخ می دهد "گرانی بیقاعده" است که از هیچ قاعده بازاری، دلاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی کند.
یعنی در هنگامی که نظارت کارای دولتی بر بازار وجود نداشته باشد؛ آنگاه سود و طمع به قیمت گذار اصلی بازار بدل می گردد و سودپرستان به مکیدن خون مردم مشغول می شوند.
***
بانیان تحریم انتخابات به چه میاندیشند؟!
نقشه تاجیک و چپهای تحریمی برای جنازههای مردم!
محمدرضا تاجیک، فعال چپ و از نظریه پردازان اصلاح طلب به تازگی در یادداشتی با عنوان "ایام کیچ بازار" که انصاف نیوز آنرا منتشر کرد، در اشاره به انتخابات پیش رو نوشته است: در آستانۀ انتخابات، بساط «کیچ» (دروغهای زیبا) و بزک و سرخابسفیداب بر سر هر کوی و برزنی پهن است و عجوزههای بسیاری به زیور جمال و کمال و زیبایی و فریبایی و صد زیور دروغین آراسته میشوند و خود را در معرض «نگاه» و «طلب» مردمان میگذارند. در این ایام، هر آنچه در این کیچبازار، عرضه و به فروش میرسد، مصنوع و مصقولی مردمپسند و دلربا و روحنواز و احساسبرانگیز است.
او می افزاید: تمام فروشندگان و دلالان نیز، از نوع و جنس مومن و مسلمانا هستند که جز برای رضای خدا و خلق خدا، خود را در معرض تمنا و طلب نمیگذاشتند. پشتِ ویترین رنگین هر دکانی در این کیچبازار، انواع و اقسام کالاهای نمایشی میبینی که مهر تضمینشده و استاندارد بر روی آنان حک شده و به نازلترین قیمت به فروش میروند.
تاجیک می نویسد: روی شیشۀ ویترینها هم نوشته شده: بخر و جایزه ببر. خلاصه، در این ایام، همچون آلیس که به سرزمین عجایب پرتاب میشود، مردمان هم دفعتا به عالم زیباترینها و مردمیترینها و خاکیترینها و پاکترینها و کارآمدترینها و صادقترینها و صدها «ترین»های دیگر پرتاب میشوند، تا همچون مردمانِ جامعۀ نمایش دوبور، به خرید و مصرف تصاویر بزکشدۀ کالاها بپردازند.
این فعال اصلاح طلب تصریح می کند: نمیدانم امسال در این کیچبازار قرار است چه کالاهای متفاوتی را بهنمایش بگذارند، اما میدانم که بسیاری از مردمان، پشیمان و سرخورده از خریدها و مصرفهای گذشته، چندان رغبتی برای خرید و مصرف پرترهها و تصاویر و کالاهای کرداری و گفتاری و شعاری تکراری و نمایشی ندارند.[3]
*حرفهای آقای تاجیک مصداق اتمّ مخالفت با انتخابات و نومیدکردن مردم از صندوق رأی است.
تاجیک در این همه آسمان و ریسمان خود البته حاضر نشده به مردم بگوید که در پشت سناریوی تحریم انتخابات و لغو صندوق رأی؛ گزینه شورش خیابانی، اقدام مسلحانه و ناامنی وجود دارد.
گزینه ای که البته فرماندهانش برای پا گذاشتن بر جنازه های مردم به منظور تبدیل شدن به اپوزسیون نقشه ها کشیده اند و امثال تاجیک هم با ادبیات یونیک خود مسئولیت استتار همین هدف شوم را دارند...
تاجیک همچنین به مردم نمی گوید که گزاره "سرخوردگی از خرید گذشته" یکی القای باطل بیشتر نیست زیرا همواره و حتی در حالت بی نامزدی هم می توان با حمایت از "نامزد نزدیک"؛ از طریق صندوق های رأی موجب تغییر شد. بماند که در خریدها و آرای گذشته مردم نیز نعمات زیادی وجود داشته که تاجیک از بیان آنها هم طفره می رود چون سیاه نمایی مقدمه به خیابان کشاندن مردم پس از تحریم انتخابات است. رخدادی که در پیامد آن قرار است بانیان تحریم انتخابات، پا بر نعش مردم بگذارند و به سران اپوزسیون تبدیل شوند.
***
1_https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1436059
2_isna.ir/xdQkWJ
3_http://www.ensafnews.com/480468