بیشتر افراد بدون اینکه حداکثر زمان مجاز برای تماشای صفحهنمایش را بدانند، ساعتها وقت خود را صرف خیرهشدن به مانیتور، لپتاپ، گوشی، تبلت و تجهیزات الکترونیکی مشابه میکنند.
بهگزارش CNET، مطالعات انجام شده توسط انجمن بیناییسنجی آمریکا (AOA) بیان میکند بیش از هفت ساعت خیرهشدن به صفحهنمایش در طول روز علاوهبر آسیب به سلامتی افراد، هزینهای معادل 73 میلیارد دلار در سال را به دولت ایالات متحده تحمیل میکند.
فشار به چشمها، خستگی عضلانی، گردن درد، تداخل در خواب، اختلالات بینایی و ناهنجاریهای اسکلتی-عضلانی از جمله آسیبهایی هستند که خیرهشدن بیش از حد به صفحهنمایش باخود بههمراه دارد.
به گزارش زومیت، از دیگر موارد آسیبزا میتوان به فشار چشم دیجیتال (DES) اشاره کرد؛ موردی که در صورت کنترل نشدن ممکن است بر کیفیت خواب و سلامت روان افراد تأثیر بگذارد.
طبق مطالعات مورد بحث، حدود 70 درصد افرادی که مشاغل اداری دارند در معرض آسیبهای ناشی از تماشای بیش از حد صفحهنمایش هستند. این عدد برای سایر مشاغل به 42 درصد کاهش پیدا میکند.
رونالد بنر، رئیس AOA، قانون 20-20-20 را شروع خوبی برای پیشگیری از آسیبها میداند. این قانون از افراد میخواهد بهازای هر 20 دقیقه خیرهشدن به صفحهنمایش، بهمدت 20 ثانیه به چیزی در فاصلهی 20 فوتی (حدود 6 متر) نگاه کنند.
از دیگر اقدامات مفید میتوان به تنظیم صحیح میز و صندلی، جلوگیری از بازتاب نور، استراحت منظم و چکاپ سالانهی چشمها اشاره کرد.